Şimdi Ara

Notebook input adaptör output değeri Hk. yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soruna çözüm bulundu 65w adaptör pc yüke bindiğinde zaman x550jk ya enerjiyi yeterli vermiyor muş 100w lık adaptör taktım sorunsuz çalışıyor

Arkadaşlar konuyu aralıklarla yazdım az uzun olabilir sorunu tam olarak ancak bu şekilde anlatabilirdim: Asus x550jk notebook'un orijinal adaptör çıkış gücü 19v x 3,42a =65 w yapıyor

Fakat ben oyuna girdiğim zaman hayatta kalma oyunlarında özellikle Şarj yetişmiyor şarj ışığı belli aralıklarla yanıp kısa bi sürede geri sönüyor. Bios vs birçok yerinden tasarrufları açtım ayarları kurcaladım ama fayda etmedi LoL oynarken sorun yok şarj ediyor.

Bugün büyük bi pc markete gittim adaptör alamaya orada sorunu anlattım satış danışmanına 70w'lık adaptör
    deneyelim dedi ben dedim 90w ver yakabilir dedi nese denedik yine oyuna girince şarjı kesti fakat bu sefer şajın kesilme süresi biraz arttı. Örğn.; orijinal adaptör 3 sn şarj edip 20 sn kesiyor 70w adaptör 10 sn şarj edip 5 sn sönüyor

Pc ye format at belki düzelir yemezse servise ver dedi çünkü eskiden böyle bi sorun yoktu ama eskiden devasa haritası olan oyun oynamıyordum.

Format atmak için Pc arkasındaki modele bakarken fark ettim İnput 19v 6,32a 120 w yazısını gördüm Kafada ampule az cereyan geldi 65 w ile 70w arasındaki şarj süresinde farklılık vardı eee pc arkasında 120 w diyor ASUS neden böle Kepçüklük yapıyor diye düşündüm 100 w yada 120 w adaptör alsam pc ye format atmak zorunda kalmam diye düşünüyorum haklı mıyım? Deneyimli Kullanıcılar, Teknisyen, Tekniker ve Mühendisler yorumlarınıza ihtiyacım var Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptile01 -- 19 Aralık 2016; 10:28:29 >

• Senin adaptörde bir yanlışlık var gibi geliyor bana, çünkü Asus sitesinde X550JK modeli için 19 Volt adaptör (3.42 Amper), 120 W olması gerektiği yazıyor, sence de bir yanlışlık yok mu ?

Müşteri Hizmetleri ile bir görüş bence.

Notebook input adaptör output değeri Hk. yardım

https://www.asus.com/tr/Notebooks/X550JK/specifications/

• Laptobun arkasinda 6.32a yaziyorsa gereken amper gucu odur. Adaptorde biraz buyuk olur normale gore. Mevcuttaki adaptorunuz isiniyorsa fazla oradanda anlayabilirsiniz yetmedigini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Hocam adaptör üzerinde Watt değeri verilmemiş ama P(güç)=V(volt)xA(amper) hesabından da yola çıkınca bile 65 yapıyor fakat pc nin arakasındaki input değerinde 19v 6,32a 120w yazıo o yüzden gözüme bi adaptör kestirdim 70 liraya 90-120 W ayaralanabilir adaptör buldum ama önce test etme imkanı bulabilsem direk alacağım
  • PimpMyRide P kullanıcısına yanıt
    Aynen ısınma yapıyor bide adaptör çok komik küçük W değeri yazılmamış zaten hesaplama yapınca ortaya çıkıyor içinide açtım kondansatörler şişmiş mi diye tertemiz çıktı  Notebook input adaptör output değeri Hk. yardım resimdekinin aynısı
  • 100w lık adaptör sorunu çözdü ısınma felan yapmıyor zaten laptop arkasında 120w yazıyordu yanarmı diye şüpheye gerek yok muş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amper yuksek olunca yanmaz, voltaj yuksek olunca yanar. Aksine adaptorun amperinin yuksek olmasi kullanici icin daha faydalidir. Soyleki bilgisayariniz diyelim 4 amper guc cekiyor. 4.74 amperlik adaptorden 4 amper cekmesi farklidir. 6.32 den cekmesi farklidir. Zira yuksek amperli adaptor daha az yorulacak daha az isinacaktir.

Siz oyun oynadiginiz zaman ister istemez laptopdaha cok guc cekiyor ve adaptorunuz yetmiyordu. Bu yuzdende sarj etmiyordu.

Umarim daha net aciklayici olmustur. İyi aksamlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.