İkisi arasında kalmamın sebebi birisinin tek çekirdek hızının yüksek olması, diğerinin ise 4 çekirdek olması. Hangisini tercih etmeliyim ? Şahsi olarak çift çekirdeklerin ömrünü doldurduğunu düşünüyorum(her ne kadar tek çekirdek uygulamalarının hala büyük pasta dilimine sahip olmasına rağmen) ama yine de sizlerden fikir almak istedim. Mühendislik uygulamaları kullanıyorum ve oyun olarakta Battlefield 3 oynuyorum.İki işlemci arasında yaklaşık 50-75 TL fark var( quad pahalı olan) ve şimdi söz siz değerli yazarlarda
oyunlarda mı darboğaz yapıyor anlamadım, tüm sistem özelliklerinizi yazarsanız daha açıklayıcı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Dampierre
oyunlarda mı darboğaz yapıyor anlamadım, tüm sistem özelliklerinizi yazarsanız daha açıklayıcı olur.
Özellikle severek oynadığım Battlefield 3 te bariz bir şekilde hissediliyor ( hd ses ve kaplamalar)
oyun oynarken işlemci %100 oluyorsa işlemci ekran kartına darboğaz yapıyordur. bu arada o ekran kartı ile anca low da falan oynanır bf3.
quote:
Orijinalden alıntı: Dampierre
oyun oynarken işlemci %100 oluyorsa işlemci ekran kartına darboğaz yapıyordur. bu arada o ekran kartı ile anca low da falan oynanır bf3.
aynen öyle. İşlemci yük altında kalıyor ve bir nebze de olsa buna son vermek istiyorum.
o zaman quad olan en mantıklı seçenek fakat notebook'unuzun termal dizaynı o sıcaklığı kaldırabilmeli, o notebook bende olsa işlemci upgrade yapmazdım. Bence değmez
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme