Şimdi Ara

Notebook klavye sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Notebook dahili klavyem sorunlu sürekli shift tuşu basılı kalıyor. Bu yüzden klavyeyi söktüm usb klavye taktım fakat bu seferde usb çalışmıyor. Bunu bir yolu var mıdır acaba?

• Shift"in altına kir girmiş olabilir yada tuşun klavyeye geçen tırnağı kırılmış olabilir.

Garanti bittiyse klavyeyi komple değiştirebilirsiniz. Nette laptopunuzun modeline uygun klavye değiştirme yöntemi vardır. Ben geçenlerde netten 40 liraya alıp değiştirdim. Yada satın alıp bi bilgisayarcıya verin değiştirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversite okuyorum o yüzden 40 tl çok değerli :D acer 5542g eski zaten klavye uzun zamandır böyleydi shift tuşlarını söktüm bu aralar daha çok olmaya başlayınca tamamen söktüm klavye'yi ama bu seferde usb klavye çalışmamaya başladı hala çözemedim (Usb klavye sorunsuz)
  • sergen23 S kullanıcısına yanıt
    Açıkcası notebook klavyesi bozulsa dahi değiştirmenizi ve dahili olarak klavyeyi kullanmanızı öneriyorum. Notebook modelinize göre klavye fiyat aralığı 40 ~50 TL arası değişmektedir.

http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=acer+5542g+klavye

Bunun yanında USB klavyeniz sorunsuz olarak farklı bir bilgisayarda çalışıyorsa o zaman notebook 'unuzda takılı durumda olan tüm USB aygıtları çıkardıktan sonra ;

Bilgisayarım 'a sağ tıklayıp -> Yönet -> Aygıt Yöneticisi

altından Evrensel Seri Yolu Bağdaştırıcıları altındaki tüm USB bileşenlerini tek tek seçip sağ tuş yaparak Kaldır deyin ve akabinde bilgisayarınızı yeniden başlatın.

• İşe yaramadı. Son çare olarak satın alacağım artık yapacak bir şey yok.
  • fiyatları da uygunmuş.2012 yılıda lenova klavye değişimine 150 tl almıştı.
  • Kardeşim notebook klavyesi arızalı ise usb olarak klavyeyi taktığın halde çalıştırmıyorsa bu anakartında sorun var demektir. Daha doğrusu usb olarak taktığın portta bu portlar kimisi bir board olarak anakarta entegredir kimisi anakard üzerine direk entegredir.
  • Yorumlarınız için sağolun. Dediğiniz gibi anakartta sıkıntı varmış. Usb klavyeyi bir şekilde hallettim 1 2 gün sonra bilgisayar açılmadı yenisini aldım zaten 6 yıllık bilgisayardı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.