Şimdi Ara

notebook, laptop yardım lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. biliyorum bunun gibi bir suru forum var. ama hepsine baktıkca kafam iyice karıstı birisinde iyi denen diğerinde kotu oluyor tam bir kirlilik var e bende bir tane daha ekleyim dedim :) ama benim ki biraz farklı.
    benim laptop almam lazım özelllikle üç boyutlu cizimler yapacam, birisi beni kullanacagım program için go 6600 un daha iyi oldugunu soyledi ama hanki markayı aradıgım fiyata nasıl bulacağım. ihtiyacım olan en az 5400 rpm harddisk, 1 gb ram, işlemci ???, ekran kartı kesinlikle PAYLASIMSIZ go 6600 yada buna yakın bişii, bir de ekranın iyi olması.
    asıl mesele ise ben en fazla 2.000 YTL civarı verebilirim, inanın bana aramaktan sinir oldum. bana onerebileceğiniz bir marka model ve alabileceğim bir yer varsa lütfen yazın arkadaslar da artık su cilekes halimden kurtulayım bi laptopum bile yokkkk :(
    bir de alacağım ürünün servis olayı ısınma olayı... falan nasıl olur yorumlarınızı lutfen yazın arkadaslar yazmaz sanızda canınız sağolsun herkese iyi bayramlar :))))

• hocam o zaman sen ancak monster ve datron gibi bir marka alabilirsin. aslında illa laptop lazım değilse bence masaüstü alsan daha iyi olur bu durumda.
  • ha bir de PACKARD BELL W7600 modeli var üstelik 17" ekran ama 2500 ytl falan yapıyor fiyatı
  • Çizim yapacaksan bence masaüstü al. Ben laptop kullanıyorum. Bence çizim için uygun değil...
  • Ben 3dmax, archicad ve autocad kullanıyorum- kullandığım alet ise Acer 5024. Aşağı-yukarı senin verebilceğin para kadar.
    Bu arada Kemall arkadaşın dediği gibi, o paraya daha sağlam bi desktop toplarsın. Ama ben bu aletle bu saymış olduğum programları gayet rahat bir şekilde çalıştırıyorum. Servis olarak, henüz gerekmedi Allah'a Şükür, ama istanbul ve ankarada yaygın bildiğim kadarıyla. Isınma ise yok demiyorum, ama performansı etkilemiyor.
    Ekranın 15" olmasının genelde çizim programları için daha uygun olduğu söyleniyor, ama bence bu öyle çok da önemli bir faktör değil. Ayrıca neticede insanın notebookda video seyredesi de geliyor. Bu arada bu aletle oyunlarda gayet güzel oynanıyor.
    Turion işlemci ise render almada centrinolara nazaran daha başarılı. Yalnız yakın zamanda çok daha iyi turionların da gelme ihtimali var. Bir de nolur bilinmez ama eğer ilerde 3d programların 64 bitlikleri çıkarsa bu alet tadından yenmez. Tabii bu olur mu bilinmez.

En son olarak da, bence notebook çizim için çok uygun. Yani arkadaşınıza gidiyorsunuz, okula gidiyorsunuz- çizim yapabiliyorsunuz. Çıktı alcaksınız, bi yanlış gördünüz, hemen 2 dakkada notebookdan düzeltebiliyorsunuz. Hocalara bile gidip notebookda bir iki şey sorabilirsin. Elektrikler kesiliyor 2-2.5 saat daha çizim yapabiliyorsun. Filan-falan. Yani inan büyük kolaylık.

Ben kısacası bu aletin performansından oldukça memnunum.

Ama tabii ki bu alet salt çizim için oluşturulmuş bir konfügürasyon değil. Ama 2 milyar civarı bence yapabilceğin en iyi seçim. Bir düşün derim

• bak canım kardeşim dell al başka kimseyi de dinleme olmazsa acer al dell'in gold bilgisayarda 999 artı kdv modeli var 60 g 512 ram dvd -rw+ 15.4 galiba 15 te olabilir 128 ekram kartı bence piyasa da ki fiyatına göre en uygun cihaz olmazsa amilo prolar da var 1200 +kdv onlar da iyi teknosalara bak gold bilgisayara bakwww.goldbilgisayar.com.tr
  • arkadaşlar yorumlarınız için gercekten tesekkur ederim. ee az para vermiyoruz insan kırkkere dusunuyo sonrada kalakalıyo. uffff ne yapsam...

oncelikle luv2xlr8 arkadasıma katılıyom. laptop un bahsettiği avantajları için almak istiyorum. yoksa desktop fikri tabikiii... bir de oguziu niye **** falan saklımız mı var :) dediğini galiba buldum ama paylasımlı ekran kartıydı. neyse sozu unutmadan su alttakilere bi el atında bende alayım artık bir tane her turlu yorumunuzu bekliyorum iyi bayramlarrrrr

http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=UN443MNS01 >>>> monster-> marka???
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.06.100 >>>>>>> Hp ->>Hd???
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=HNgMqjXj6jdILi7q4TbF0RTqp4zKOe&ad=tasinabilir&ur_no=589
    ->>>>>
    bunda da olupixel olayı var bu bilgisayarı mavibilgisayardan baska nerde bulabiliriz

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=CPW1700-7684B
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=CPW1700-7685B

yada baska bi secenegim olmalı mı ne yapsam yawww cıldıriciiiim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen senin durumundayım. hiç ama hiç fark yok.
    ben neyaptım?...

Acer Ferrari 4005 modeline taktım. fiyat burada pahalı. amerikaya yöneldim.amazonda 2128$ buldum. ama çeşitli nedenlerle getirtemedim

en son
    Inspiron 9300 Islemci Intel® Pentium® M Processor 760 (2 GHz/2MB Cache/533MHz FSB); Ekran 17 inch Wide Screen UXGA+ ; Hafiza 1GB Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz 2 Dimm; Hard disk 100GB 5400rpm ; Ekran karti 256MB NVIDA® GeForce™ Go 6800; (1920x1200 çözünürlük )8x CD/DVD burner (DVD+/-RW) with double-layer DVD+R write capability; Intel® PRO/Wireless 2915 Internal Wireless (802.11 a/b/g, 54Mbps). DVI-D output (bu özellik biliyorsun plazmalara veya bazı grafik çalışma monitörlerine diital yüksek çözünürlüklü çıkış almanı sağlıyor.3d ci için çok önemli bence.sunumlarda veya fazla yüksek çözünürlüklü mattepaint boyamalarda çok faydalı)

diye bir makina keşfettim. bence son noktaya çok yakın bir makina bu..bir de amd turion 64bit olsaydı . tadından yenmezdi.
    ben bu makineyi 2000$ abulmanın derdinedüştüm. ister amerika ister dubai.ister başka platform. gerisi sana kalıyor....ama ne yap yap kdv illetinden kurtulmaya bak onu makine performansını artırmak için harca...
    bu makine en az 3 yıl en fazla 5 yıl idare eder seni de beni de. hatta parasını da çıkarırız bu zaman zarfında

servis garantisi dell bilgisayarda amerika uluslararsı garanti turkiyede geçiyor aldıgım bilgiye göre.sadece işçilik parası veriyorsun..

bu memlekette satıcı firmalar ortalama 1000$ kar marjı ile laptop satıyor. daha da olabiliyor. bir ithalatcı firmadan arkadastan öğrendim...düşün artık halimizi...çıldırırsın tabi. ben etrafımdaki herkesi de çıldırttım.
    seni anlıyorum.

önce kendine fiyat kotası koyma. çünkü sen grafik tasarımcısısın. yoksa render yaparken yada poligonları çeviririken çıldırırısın. tercih yap.. önce dogru makineyi bul . hedefi netleştir sonra onu ucuza bulma yollarını ara. servis garantisi gibi şeylere dalma. bunlar illuzyon. sadece 500$civarı bir kdv ödersin yukarıda bahsettiğim makinaya yazık o paraya .bordu degiştirirsin render yaparken yanarsa eger...belki yanmaz...150$ a 1GB ram daha eklersen 2 olurki daha yukarısı yok sanırım..buda bir 3dciye yeter de artar.

ben 16 MB ekran kartı 256 ram le ne jenerikler yaptım ulusal tv kanallarına. insanlar göt oldu. hesapla gerisini artık.

benim hedef bu. umarım bazı şeyler netleşir kafanda. bu işin illuzyonu çok. ama çok güzel yerlerede varabilirsin. PANİK yapma yukardaki gibi bir laptopla hayat bambaşka olur. bu benim 4. eskittigim laptop olacak inşallah...azkaldı.

• MSI M645( peşin 1800 ytl), MSI M635( peşin 1850 ytl), Acer 5024( peşin 2077 ytl) bana kalırsa şu üçünde yoğunlaş..Bir sonraki referans kitlenme noktan 64 bit mi 32 bit mi olucak..Ama ne karar verirsen ver bunlar sana yarar, bence pişman olmazsın..
  • arkadaslar gercekten sağolun verdiğiniz bilgiler cok işime yaradı
    msi645 süper bişii
    bunun yanında P.bell w600-w7510-w7600 onerileri buldum son ikisinin konfigurasyonu iyi ama fiyatlarını bilmiyorum! ama msi dan pahalı olacağı kesin ben arastırmaya devam ediyorum..

bu arada durumu benim gibi olan bir cok insan varmıs boyle olması kotu conku yurt dısında yanlıs bilgi vermeyimde bi urun alırken istediğin gibi deistirebiliyorsun(istediğin gibi derken bir sınır var ama bizde o sınır sanırım ramle cantadan ileri gitmiyor!) durum boyle olunca ne alsak ne yapsak zaten maddi durummm offf ben biraz daha bakayaıım ama bayram sonunda bu iş bitmeli

su p.beller ve msi645 ile ilgili bir sey duyan bilen goren varsa beklerim :)

• yaw kimse yazmıyor artık.
    ben msi m645 e karar verdim gecen hafta sonu alacaktım ama hava nedeniyle dısarı cıkamadım bu haftada oyle oldu. bunda bir iş mi var beklesem mi diye dusunmeye basladım ama onumuzdeki hafta olayı bitiriyorum tabiki bi aksilik olmazsa. ama inanın aklım amd 64 bit turion ve geforce go 6600 olan bir makina bulabilmekte kaldı . maalesef bulamadım.
    alacağım msi m645 i takip edenler bilir.

eger amd 64 bit turion ve geforce go 6600 lü bir laptop bilen varsa yazabilir mi.
    ayrıca mecidiyekoyde bir yer toplama laptop yapıyormus dogrumudur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahahakan

ha bir de PACKARD BELL W7600 modeli var üstelik 17" ekran ama 2500 ytl falan yapıyor fiyatı

+1 kullaniyorum alet cok iyi kardesim
  • aldımmm en sonunda aldımmm. arkadaslar vaio fs8900v aldırttım arkadasa daha yeni actım bakiommm insallah iyi yapmısımdır. yukarıda hic adı gecmemişti ama umarım iyi olmustur. yorumlarınız varsa beklerimmmm
  • slm beyler ya benim canavarın rpm ini ramlerin frekansını cpu sıcaklıgını falan nasıl olcecem oyle bir program var mı yada lutfen buna cevap

internet dosya(pdf falan) 4-5 saat takıldım fan bile calısmadı ama bi oyunu deniyom tak diye mavi ekran cıkıyor. moralim cok bozuldu sadece bi kere de olmadı ısınma olabilir mi diye dusundum speedfan diye bir program indirdim hd0 31 derece altında da temp1 55 derece yaziyor bu nedir anlayamadim cpu sicaklıgımı islemcim 1.86 olduguna bakarsak iyi mi kotu mu lutfen yardım
  • dediğin işleri everest le yapablirsin...forumda linkleri var, aratınca çıkıyor,saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emercerd -- 7 Mart 2006; 22:57:23 >
  • sagolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.