Şimdi Ara

NOTEBOOK'LAR NE KADAR ELEKTRİK ÇEKİYOR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu yüzünden ailemle hep kavga ediyorum ve sonunda bu başlığı açmaya karar verdim.Sony marka laptop kullanıyorum ve her gece download için bilgisayarı açık bırakıyorum.Ailem senin yüzünden elektrik parası yüksek geliyor diyor.Bir türlü laptopların bu kadar elektrik çekmediğine inandıramadım.Bu konuda somut bilgiler almak istiyorum lütfen yardım edin.

• hiç sorma bizde de durum aynen öyle..oysaki sabaha kadar 82 ekran tüplü tv yi senki ben izliyom...sorduğun sorunun cevabı adaptöründe ya da laptopın altındaki etiketlerde veya kullanma klavuzunda vardır.
  • işin zor, sen onlara anlatsan bile onlar kabul etmeyecek.
  • bende merak ettım acıkcası ama cok cekmıcegını dusunuorum sonucta bır adaptor... genelde 19 volt we 4.7 amper oluor adaptorler.ama kac watt guc cekıor bılmıorum.

Ama sana sunu solıyebılırım 300 wattlık power supplyı olan bır masaustu(monıtorsuz we hoparlorsuz yanı sadece kasa) yaklasık olarak 6 kurus (60.000 eskı TL) ceker saatte ( kilowattı 200.000 eski TL'den hesapladım)...

mesela elektrıklı sohbenler 3. sevıyede 7000 watt da calısırlar genelde 1 saat calısması demek 7 kwattdan 1.4 ytl yapar...

son 1 ornek daha yenı A+ buzdolapları ortalama 24 saatde 1 kwatt yakıyorlar 30 gunde 30 kwattdan yaklasık 6 ytl yapar...
  • Bildigim kadari ile yeni nesil santa rosa islemcili,led ekranli,13.3" bir laptop ortalama 53 watt/saat elektrik harciyor.

internette arastirinca son zamdan sonra konutlarda elektrigin kw/sa ucretinin yaklasik 15 Ykr oldugunu ogrendim.(dogrulugundan tam emin degilim)

Buna gore hesaplarsak bahsettigim laptop tum gun (24saat) durmadan calisirsa ortalama (0.053x15)x24=19.08 Ykr elektrik harcar.

Bir ay acik kalmasi durumunda ise ortalama 5.7 YTL gibi bir elektrik harcar
  • çok teşekkür ederim ben biliyorum da bir de bunları bizimkiler anlayabilse :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.