İyi günler arkadaşlar. Asus GL553VE kullanmaktayım. 8 GB ram mevcut. Buna takviye yapmak istiyorum. 1-Yaptığım araştırmalarda CL diye bir değerle karşılaştım ancak kullandığım ram için CL değerini bulamadım. 2-Ram takviyesi garanti için bir sorun oluşturur mu? 3-8GB ram alıp 16 yapmak mı? Yoksa 16GB alıp 24 yapmak mı? 16 alırsam çalıştırır mı? Nelere dikkat etmem lazım?
bu sorunun cevabını ben de bekliyorum
1- Orası pek önemli değil zira artık yeni nesil anakartlar CL değerleri farklı olsa bile senkronize edebiliyor 2- Üreticiye bağlı bir durum, arayıp sorarsanız garanti dışı çıkar diyeceklerdir büyük bir ihtimalle ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum 3- Eğer anakartta 2 slot varsa ve bunlardan sadece biri doluysa kesinlikle takılı olan bellekle aynı boyutlu bir bellek alın. Hem kapasiteyi iki katına çıkarmış olur, hem de bellekleri çift kanal çalıştırıp belli başlı programlarda/oyunlarda performans artışı yakalayabilirsiniz. Eğer bilgisayarınızda 1 adet 8GB varsa ve 16GB takmak istiyorsanız takabilirsiniz, çalışır ve toplam bellek boyutunuz 24GB olur fakat çift kanal bellekten yararlanamazsınız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme