SS'deki 1 adet samsung marka 2400mhz 8 gb rame sahibim. Bir adet 8 gb daha alıp 16 gb yapmak istiyorum fakat aynından bulamadım samsung marka farklı marka olarak hangi rami kullanabilirim tavsiye edebileceğiniz ram var mıdır? Bir de dual channel kullanamazsın falan dediler aynı marka olmazsa notebookum abra a5 v13 bunda dual channel desteği olduğunu sanmıyorum var mıdır?
Ben abra a7 v6.2 cihazıma 8gb daha bellek ekledim. Normalde 1600 MHz CL11 Low Voltage (1.35V) 8GB ram ile geldi. Ram üzerineki bellek modüllerinde "Monster" yazıyordu. Kingston 1600 Mhz CL11 Low Voltage (1.35V) bellek takarak sorunsuz şekilde 16GB'a yükseltmiş oldum.
Anladığım kadarıyla DDR4 2400 MHz 1.2V bellek almanız gerekmekte. Ancak şuan cihazınız CL17 veya CL18 değerinde çalışıyor olabilir. Bunun detayını öğrenmeden ram almayın derim. Bellek modüllerinin samsung üretimi olması şart değil başka marka olsa da dual channel olarak çalışacaktır. Dual channel desteği chipset tarafından sağlanmakta. Emin olmak için işlemciniz ve yongasetinizi araştırıp emin olabilirsiniz.