Şimdi Ara

Notebook Şarj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 gün önce sarj aletimin kablosunda yada giriş kısmında sorun oldugundan dolayı laptopım sarj olmamaya basladı.Elimle biraz oynayınca oluyordu fakat ufak bi harekette tekrar sarjdan cıkıyordu.Bende hiç ugrasmayayım diye universal sarj aleti aldım 19v 4.74 a tuncmatik marka.Notebook ASUS k53 serisi 7 aylık henüz.Sorun şu ki,universal sarj aletini ilk kullandıgımda hiçbir sorun yasamadım fakat ertesi gün sarja taktıgımda,sarj seviyesinin artmadıgını farkettim.yani pil seviyesi en son %7 idi ve sarj aletini taktıgımda laptop sorunsuz calısıyor fakat pil seviyesi hep %7 de kalıyor.adaptörü cıkarınca da azalmaya baslıyor,suan %5 mesela.Sorun ne olabilir acaba ?

• Aldığınız şarj aletinin voltaj ve amper değerleri sizinki ile eşdeğer mi?

Eski şarj aleti de eğer açabilirseniz lehim tazeleme ile problemi düzelecektir tabiki arıza şarj adaptöründe ise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Aldığınız şarj aletinin voltaj ve amper değerleri sizinki ile eşdeğer mi?

Eski şarj aleti de eğer açabilirseniz lehim tazeleme ile problemi düzelecektir tabiki arıza şarj adaptöründe ise.

evet eşdeğer 19volt-4.74 amper ikiside.Sorunun adaptörde oldugunu sanmıyorum cünkü kablonun ucuyla oynayınca elektrik alıyor,sorun ya kabloda yada giriş kısmında
  • O zaman garantisi bitti ise notebook içini açıp bir güç girişine bakmak lazım. Lehim tazelemesi ile düzelmez ise de soketi değiştirmek gerek.
  • garantisi devam ediyor ben ugrasmak beklemek istemedigim için garantiye vermedim zaten,gerçi yeni şarj aletiyle çözülür gibi,çünkü sorun bence orjinal sarj aletinin kablosuyla alakalı.Sanırım köpeğim kemirirken zarar verdi :) yeni şarj aleti istesem laptopsız kalmam sanırım ? universal sarj aletindeki sorunu anlayamıyorum malesef.
  • Orjinal şarj aletimin kablosunu sıkıstırıp sabitledim tekrar denedim,aynı sorun devam etti.Yani şarj oluyor görünüyor fakat pil seviyesi artmıyor.Makinayı kapatıp sarj etmeyi denedim,şarj ışığı yanıyor fakat 1 saat sonra makinayı actıgımda hala %6 idi.yani sorun şarj aletinde degilmiş iki alette de aynı sorun olduguna göre.Laptopda bi sıkıntı var,pilde sorun olabilir yada baska biyerde yok mu bi fikri olan?
  • Sorun pilde gibi görünüyor.Ben pilsiz kullanıyorum bir süre pili çıkartın dinlensin sorun giderilebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop pil şarj olmuyor
    4 yıl önce açıldı
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    PSP Usb şarj sorunu!!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmerOzgur1

Sorun pilde gibi görünüyor.Ben pilsiz kullanıyorum bir süre pili çıkartın dinlensin sorun giderilebilir.

deneyelim bakalım
  • Kısa bir süre deneme amaçlı bataryasız kullanabilirsiniz ama uzun süre bu şekilde kullanmayın. Elektrik kesintisi durumunda HDD ye ve anakarta zarar verebilirsiniz. İlla bataryasız kullanacaksanız da adaptörü bir UPS e bağlayıp o şekilde kullanın.

Bataryasını ne kadar süredir kullanıyorsunuz? bir kaç sene sonrasında batarya bozulmuş olabilir. Sürekli şarjda kullanmak ve tam şarj etmeyip kısa süreli çok sık şarj etmek de bataryayı bozabilir.

Bios ayarlarında batarya calibration seçeneği vardır. Çoğu zaman pek bir işe yaramasa da deneyebilirsiniz. En son çare yeni bir batarya almak olabilir tercih size kalmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.