Merhaba Arkadaşlar.Ben öss ye girdim ve doktorluğu kazanıyorum diye emekli öğretmen olan annem ve babam bana bilgisayar almaya söz vermişlerdi.Yarına kadar da hangisini seçeceğime karar verip almak istiyorum.
Benim alternatiflerim: HP PAVILION KW120EA DV6805ET 1 499,00 YTL KDV Dahil
Zoom
AMD TURION 64 X2 MOBIL TL-64 TÜMLEŞİK PARMAK İZİ OKUYUCUSU 2,80 KG
# 2 yıl garanti dahil # Stokta yok # Taksitli : 124,92 YTL x 12 Ay # Dahil : Ücretsiz Eve Teslim World Card 12 Taksit
ÖZELLİKLER AKSESUARLAR SERVİSLER İŞLEMCİ ADI AMD İŞLEMCİ TİPİ AMD TURION 64 X2 EKRAN BOYUT PC 15.4" RAM (BELLEK) KAPASİTESİ 2*1024 MB EKRAN KARTI MODELİ NVIDIA GEFORCE GO 8400 GS EKRAN KARTI NVIDIA SABİT DİSK HIZ SATA 5400 RPM HARD DISK KAPASİTESİ 160 GB RAM (BELLEK) TİPİ DDR2 EKRAN TİPİ WXGA HIGH DEFINITION İŞLETİM SİSTEMİ MICROSOFT VISTA HOME PREMIUM OPTİK SÜRÜCÜ DVDRW COMBO LAN ETHERNET 10/100/1000 LAN WIRELESS 802.11B/G BLUETOOTH EVET WEBCAM DAHİLİ EVET KART OKUYUCU 5 IN 1 SES SİSTEMİ STEREO SES KARTI ONBOARD FAKS MODEM DAHİLİ 56K USB PORT 3X USB 2.0 PORT TV-OUT HAYIR TV ALICI HAYIR KLAVYE TÜRKÇE Q MOUSE HAYIR PİL TİPİ LI-ION PİL HÜCRE SAYISI 6 HÜCRELİ DOUBLE LAYER EVET KAYIT EDİLEBİLİR FORMAT RW- & RW+ & RAM ---------------------
Toshiba A200-23U +çanta
Fiyat : 1727 YTL Özellikler
* İşlemci Modeli : Intel® Core™2 Duo * İşlemci Numarası : T7500 * İşlemci Hızı : 2.20 GHz * Ön Bellek (L2 Cache) : 4 MB * Veri yolu Hızı : 800 MHz * İşletim Sistemi : Windows Vista Home Premium * Bellek : 2048.00 MB * Max. Bellek Desteği : 4096 MB * Bellek Türü : DDR2 * Ekran Boyutu : 15.4 " * Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 800 px * Parlak Ekran : Evet/Var * Geniş Ekran : Evet/Var * Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon? HD 2600 * Ekran Kartı Belleği : 512 MB * Paylaşımlı Ekran Belleği : Hayır/Yok * Sabit Disk Kapasitesi : 200 GB * Sabit Disk Dönüş Hızı : 5400 rpm * Sabit Disk Arabirimi : SATA * Optik Sürücü : DVD±RW, DVD-RAM * Kablosuz Ağ : 802.11b, 802.11g, 802.11a * Kablolu Ağ : Ethernet 10/100 * Modem : 56K Fax/Modem * Hoparlör Türü : Toshiba Bass Enhanced Sound System with Dolby® Sound Room? * Kablosuz Bağlantı Noktaları : Bluetooth 2.0 + EDR * Dahili Web Kamera : Evet/Var * Klavye : Türkçe Q * Pil Teknolojisi : Lityum Ion * Ağırlık : 2.72 kg
--------------------------------
Bir de şöyle söliyim amd işlemcili toshiba üstteki 2.pc ile aynı özellikte notebook da var onun fiyatı 1627 ytl ama amd önermiyorlar ondan korkuyorum.Siz neler öneriyorsunuz. Alacağım pc nin markası ya HP yada Toshiba olacak sizin önerileriniz neler?_
quote:
Orjinalden alıntı: fozoglu
Bir de şöyle söliyim amd işlemcili toshiba üstteki 2.pc ile aynı özellikte notebook da var onun fiyatı 1627 ytl ama amd önermiyorlar ondan korkuyorum.Siz neler öneriyorsunuz. Alacağım pc nin markası ya HP yada Toshiba olacak sizin önerileriniz neler?_
Ya bak konuşmayacağım diyorum ama olmuyor. Kim önermiyor merak ediyorum. Ben kullanıyorum sorun yok. Sen takma onları. İlla amd al demiyorum ama seçenekler arasından çıkarma. Bu arada HP alma. Geriye Toshiba kaldı o da İntel işlemci. Toshiba al diyorum. Benim fikrim bu.
Not: İntel kötü demiyorum haberiniz olsun.
Bir de şöyle bir durum var 1720 YTL lik bilgisayarın dışında bir alternatif olarak 1500 ytl lik bir pc var.Tüm özellikleri toshiba A200-23U kadar ama tek farkı ekran kartının ayrılmış video belleği 512 Değil de 256 MB. Ben 512 liği oyun oynarken hiç sorun çıkmasın diye istiyorum ama bazı pc satıcıları 256 da da her oyunu ( Crysis prostreet gibi oyunlar ) açabileceğini söylüyorlar.Siz ne düşünüyorsunuz?
ram dençok kartın performansı önemli aslında 256 mb iyidir zaten yetmeyince ram den alıyor ama yine de seçim senin
Bir bilgisayarda fiyat ve özellik önemli olduğu kadar, kalite ve satış sonrası teknik destek ağı ve güvencesi de önemlidir. bu nedenle seçimini toshibadan yapmanı öneririm eğer bu fiyatlarda bir alternatif arıyorsan aşağıda linkini verdiğim cihazı da düşünebilirsin.
bide birşey daha soracam ekran kartı 512 degilde 256 olsa çok fark eder mi ? yani oyunları oynamada problem olur mu ?
arkadasım sakın hp ye bulasma toshıba dururken hp alınmaz sonra servisten cıkamssın benden söylemesi istersen hp bölümünü bi arastır oku ozaman ne demek istedigimi anlarsın