Öncelikle hepinize iyi günler diliyorum. Yıllardır bir dizüstü bilgisayar kullanıcı olarak geçen 15 yılın ardından sonunda kendime kasa bir bilgisayar toplayacağım. Araştırmalarım sonucu beni tatmin edecek seviyede böyle bir sistem topladım ancak fiyatı aşırı pahalı geldi. Sistemin kaliteli olduğunu düşünüyorum ve beni en azından bir 5 yıl götürür inancındayım. Ama siz ne düşünüyorsunuz? Daha uyguna getirebilir miyimdir? Sizce indirim olma ihtimaline karşı bayramı beklemeli miyim? İtopya fazla mı pahalı, benzer hizmeti sağlayan başka bir önerdiğiniz satıcı var mı? Siz olsaydınız ne yapardınız nereden alırdınız? (Hayır üstüne bir de böbreğimi satıp 4090 almak gibi bir seçeneğim yok.) Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum, iyi forumlar. |
Bilgisayar topluyorum, yardım edebilir misiniz?
-
-
Hangi makina .Link,resim falan yok.
-
Resim eklemiştim ama kaydetmemiş sanırım forumda yeniyim kusuruma bakmayın.
-
İntel merakınız nerden geliyor bilmem ama , işlemcide kararlisiniz diye düşünerek diğer komponentlerin değerlendirmesini yapıyorum.
54k bir gpu için çok para. Alternatifler bakmalısın
Ayrıca ramler 2x24 GB gereksiz , 2x16 ile başlanabilir.
PSU ise maksimum 8-10 k yeterli.
Ozetle işlemciye hiç dokunmadan en az 30-40 k iceridesin diye düşünüyorum. -
130-150k verip ne oynıyacaksiniz mrk ediyorum.Ayni performansi veren sistemler varken yükseklere cikarak elde edilen israf heba olucak..İntel sevdasi devam etsin ama son günlerini yaşiyan anakart desteği yokken 5xxx kartlar cikmaya yakinken nedem 130k 150k anliyamadim.. -
Yani bu çok büyük bi rakam.
5 yıl çatır çatır kullanacaksanız, e.kartını biraz sağlam tutarak daha ucuza bi makina topluyalım size.
-
Dönütler için teşekkürler, 4080 SUPER fiyatları 50k'dan başladığından bende ne yapacağımı şaşırdım 40k'a 4070 TI SUPER almayı da düşündüm ama hazır alacakken 15k fazladan verip %20-25 lik bir performans artışı sağlamak daha iyi olacaktır diye düşündüm. PSU'dan kısmayı düşünmüyorum.
Sistem sadece oyun oynamak için değil, yüksek kalitede yayın yapabilmek içinde kullanacağımdan ötürü böyle bir şeyi tercih ettim.
Dediğim gibi önerilerinize açığım.
-
Size muazzam bi makina önerelim. Paranız ,kuruşu kuruşuna ,harcanaraktan.
O 17000 TL lik,powerden kısmam sözünüzde maalesef,çok yanlış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 6 Haziran 2024; 1:24:52 > -
RTX 4090 ile,Ryzen 7950X3D gibi muhteşem bi işlemci ile,
-
Çok teşekkürler efenim gerçekten de iyi gözüküyor değerlendireceğim.
-
-
Hocam merhaba, öncelikle nacizane tavsiyem parçaları tek tek, en uygun olan sitelerden(tabi ki merdiven aldı olmayan) kendiniz alın. Sonrasında elinizden geliyorsa montajını kendiniz yapın, gelmiyorsa düzgün bir bilgisayarcıya başında durarak toplatın derin. En az 20k fark olur diye tahmin ediyorum.
-
sistem ultra dengesiz. 3 bin liralık kasa yazmışsın 54 bin liralık ekran kartı var. o ssd'de gereksiz 11 bin verilmez 2tb diske. 10 bin hız olsa ne ki değişen bir şey yok ben hepsini denedim 2011'den beri ssd kullanıyorum. asus proart zaten alınmaz hani 4080 alacak bile olsan galax 4080 super var daha ucuza ve kasaya 360 sığacak mı ya da iyi performans gösterecek mi o kasada?
bende bunlar var 2020'de kurmuştum hadi şimdi yeni modelleri olsun ama olmaz o dediğin kasa msi bir de ewww.
https://www.vatanbilgisayar.com/corsair-icue-h150i-rgb-pro-xt-360mm-sivi-sogutma-sistemi.html
şu kart da güzel bence.
gaming.gen.trGALAX GeForce RTX 4080 SUPER SG 1-Click OC 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (48SZM6MD9RSG) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TRhttps://www.gaming.gen.tr/urun/403592/galax-geforce-rtx-4080-super-sg-1-click-oc-16gb-gddr6x-256-bit-dlss-3-ekran-karti-48szm6md9rsg-2-yil-birebir-degisim-garantili/
-
-
Herkese yanıtlarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Gönderdiklerinizi bir bir inceledim seçim yaparken üzerine biraz daha zaman harcayacağım gibi gözüküyor. Gerçekten çok büyük fiyat farkları var ve sorun olan kısmı anlamsız olması, daha iyi bir sistem daha ucuza gelebiliyor ve bu benim mantığıma bir türlü yatmadı.
4080'in yurtdışında $799 değerinde olup ülkemizde $1300'den başlaması gerçekten hiç iç açıcı değil...
-
Hatta işlemciyi ryzen 7800X3D de yapabilirsiniz .Oyun performansı 7950X3D ile birebir aynıdır. 6500 tl daha ucuza.
-
(22k) AMD Ryzen 9 7950X3D 4.2GHz 128MB Önbellek 16 Çekirdek AM5 5nm Tray İşlemci
(13k) MSI MPG X670E GAMING PLUS WIFI 7800MHz(OC) DDR5 Soket AM5 HDMI DP M.2 ATX Anakart
(9k) CORSAIR 48GB (2x24GB) Dominator Platinum 7200MHz RGB Beyaz CL36 DDR5 Dual Kit Ram
(38k) ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
(4k) CORSAIR H150 RGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu
(15k) ASUS THOR 1000P2 v2 1000W 80+ Platinum Full Modüler 135mm Fanlı ATX
(6k) CORSAIR MP600 PRO NH 2TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (7000MB Okuma / 5700MB Yazma)
Sistemi bu şekilde güncelledim kasa hariç 110k'lık bir fiyatı buldu. Ne düşünüyorsunuz? Kasa olarak ne önerirsiniz? "Mutlaka değiştir!" dediğiniz bir parça var mıdır? Var ise parça yerine önerileriniz nedir?
-
Thermaltake Core P6 Tempered Glass USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
Kasa olarak iyi midir sizce?
-
4070 Ti super li bi makina için ,fazla para ayırıyorsunuz .
Power, ATX 3.0 jenerasyonu olmalıdır.
akakce.comMSI MPG A850G 850 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-mpg-a850g-850-w-fiyati,233906281.html7000 seri Ryzenlerde AMD nin istediği, 1: 1 ölçeklenmesinin oluştuğu 6000 mhz hızındaki ramlerdir. 6000 mhz cl 30 EXPO ram bakınız.
-
133 bin lirayı gözden çıkardıysan metin abinin attığı 4090lı sistemi al geç. En yüksek performansı o sistemden alırsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X