Arkadşalr daha önce burda bir sistem toplamak için konu açmıştım sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu ancak bir şey sormak istiyorum. Şimdi laptop la masaüstünü hiç kıyaslayamayız zaten gerek fiyat gerek özellik olarak ancak laptop un en büyük avantajı kapladığı yer tabikide annem de tutturdu laptop al şimdi ben laptop almak istiyorum aslında ama diğer tarafta da çok iyi bir pc kurulabilir o para ile. Şimdi aslında ben öyle çok oyun delisi biri değilim öyle battlefield3 ü en iyi grafiklerde oynayayim falan :) en fazla prototype, skyrim falan oynamışlığım var şimdi ben bir laptop alsam bu bana yeterli olu mu acaba siz ne önerirsiniz?
Ev çok mu ufak ki yer sorunu oluyor ? Bir Monitör bir de Kasa ne kadar yer kaplar ki? Hem Monitör'ler de LCD yani incecik.
Rahat oyun oynamak istiyorsan Masaüstü al. Kaç paralık Laptop alacaktın ?
quote:
Orijinalden alıntı: *Furious*
Ev çok mu ufak ki yer sorunu oluyor ? Bir Monitör bir de Kasa ne kadar yer kaplar ki? Hem Monitör'ler de LCD yani incecik.
Rahat oyun oynamak istiyorsan Masaüstü al. Kaç paralık Laptop alacaktın ?
O kadarda çok sorun olmuyor tabi ki ama benim odamda her yer kablo kaynıyor ztn yazıcıydı adsl di oydu buydu şimdi laptop alınca bu sorunlar ortadan kalkacak 2000tl ye kadar bütçem var. Dediğim gibi çok fazlaoyun delisi biride değilim en fazla oyadığım oyun o prototype ti skyrim falan oynadım onlarıda yeni çıkan iyilaptoplar çalıştırır herhalde bilmiyroum siden fikir bekliyorum.
kardeşim 2000 TL çok güzel oyuncu masaüstü toparlanır. ama 2000TL ye ne kadar iyi bir dizüstü alırsın tartışılır. önerim 2000TL ye güzelindne bir masaüstü.
Hmm... Dostum Laptop Alırsan Sıkılırsın.
1-) Isınma Sorunu "Isınma Sorunu yok denenlerde bile oyunlar laptopu yorunca ve masa usutunde veya altını kapatacak biryerde kullanacagın ıcın ısınma sorunları yapacak." 2-) Kablo Sorunu Derken :O laptopun klavyesi sana bir sure sonra yetersiz gelecek. masuse zaten kablo ile kullanıyorsun. o bu derken tum usb cıkısları dolacak laptop sonunda kendinı extra usb cikis saglan bi kablo olirken bulacaksın "Yaşanmışla Sabit hehe :)" Yani sonuc olarak pc den 2 hadi bilemedin 3 kablo daha az kullanirsin :O. 3-) Ekran bir sure sonra masaustunde kullanılan laptop ekranları tatvermiyor. 4-) Temizlik sorunu oyle kafan gore sokup ufurerek yada supurgeyle cekerek yada koprosürle ufleyerek temzleyemessin bu cidden canskyor. ki belli bir yerde beklediginden ciddi bir toz problemi oluyor bir sure sonra. 5-) Performans. Ne oynarsan oyna 1 yada 2 yıl sonra dandik bir masa ustunun senin laptopunun verdigi performasntan cok daha fazlasını verdigin gorunce cidden uzulursun.
Çözüm... Laptopa hibe edecegin parayla odandaki elektirik aksamına el atmanda hayir var kablo toplayıcı pekcok urun var ki bu urunlere ihtiyacın yok bence eger duzgun bir sekilde kelepçelersen ve bir sekilde kabloları sabitlersen oradaki kalabalık cozulecektır. Bilgisayarın ayrık olaran parcalarını birbirine yakın tutarsan kablo sorununa daha yardımcı olur ve daha kalıcı ve pratık bir cözüm olur bence
quote:
Orijinalden alıntı: MaliBoy
Hmm... Dostum Laptop Alırsan Sıkılırsın.
1-) Isınma Sorunu "Isınma Sorunu yok denenlerde bile oyunlar laptopu yorunca ve masa usutunde veya altını kapatacak biryerde kullanacagın ıcın ısınma sorunları yapacak." 2-) Kablo Sorunu Derken :O laptopun klavyesi sana bir sure sonra yetersiz gelecek. masuse zaten kablo ile kullanıyorsun. o bu derken tum usb cıkısları dolacak laptop sonunda kendinı extra usb cikis saglan bi kablo olirken bulacaksın "Yaşanmışla Sabit hehe :)" Yani sonuc olarak pc den 2 hadi bilemedin 3 kablo daha az kullanirsin :O. 3-) Ekran bir sure sonra masaustunde kullanılan laptop ekranları tatvermiyor. 4-) Temizlik sorunu oyle kafan gore sokup ufurerek yada supurgeyle cekerek yada koprosürle ufleyerek temzleyemessin bu cidden canskyor. ki belli bir yerde beklediginden ciddi bir toz problemi oluyor bir sure sonra. 5-) Performans. Ne oynarsan oyna 1 yada 2 yıl sonra dandik bir masa ustunun senin laptopunun verdigi performasntan cok daha fazlasını verdigin gorunce cidden uzulursun.
Çözüm... Laptopa hibe edecegin parayla odandaki elektirik aksamına el atmanda hayir var kablo toplayıcı pekcok urun var ki bu urunlere ihtiyacın yok bence eger duzgun bir sekilde kelepçelersen ve bir sekilde kabloları sabitlersen oradaki kalabalık cozulecektır. Bilgisayarın ayrık olaran parcalarını birbirine yakın tutarsan kablo sorununa daha yardımcı olur ve daha kalıcı ve pratık bir cözüm olur bence
Tabi bende masaüstü kurmak istiyorum ama ne biliyim biryere giderken yanımda götürmek falan da istiyorum pc mi tabi laptop ve masaüstünün her ne yönden kıyaslarsak kıyaslayalım masaüstü hep kazanır, bu dediklerinizin hepside doğru ancak eğer laptop bana yeticekse ben laptop aliyim. biliyorum teknoloji inanılmaz hızlı gelişiyi şimdiileride daha iyi parçalar olduğunda ve daha ucuz olduğunda buna üzülcem ama eğer alıcağım laptop beni 3-4 sene idare edicekse iyi sonrasında ztn birdaha masaüstü kurarım ne yapmalıyım hala kararsızım
Hmm O konuyu yazmadım cunku masaustu yerine yazdın sen.
Bir yerlere tasıma olayı kısa surede bitiyor gezici bir isin yoksa yani belli bir yerde uzun sure kalamiyorsan zaten o laptopu olsa olsa 1 yada 2 ayda bir bir yere goturursun tatilere fln gibi cunku laptop tasımak ciddi bir eziyet diye bilirim. simdilik beni anlamssın yasamadan bilinmez ama 1 max 3 ay sonra laptopu daha yanında tasımıyacaksın hehe bunlar yasanmısla sabit cun aldigin laptop 2-3 kilo olsa ki yalnızca laptopun kilosu o canta ve icine koyduklarınla herturlu 5 kiloyo geciror ortalama agirligi 8 kiloyu buluyor bilemedin 7 oda elinde gezdirmek ciddi bir sıkıntı halini alıyor tavsiye etmem bu durumları dusun bence. laptop alcagın paraya 1 masa ustu 1 de netbook ala bilirsin bence 2 ci el bisi 300 400 tl ye alir hem hafif hem cantalarını anca netbook sıgıyor cok agırlık yapmıyor hehehe neyse benden bukadar kib.
Dediğim gibi masaüstü tabi en iyi seçenek ama enim gibi biri için yeterli olmaz mı acaba?