Şimdi Ara

notebook ssd mi hdd mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc özellikleri 8 gb ram i7 Q2670 işlemci 2 gb ekran kartı 1 tb hdd

hard disk darbe sonucu sorunlar çıkartmaya başladı yavaşlamalar başladı e değiştirmek istiyorum.

en fazla 240 gb bir hafıza işimi görür. çokta fazla para vermeden ikinci ellere bakıp birşeyler yapayım dedim.
    acaba ne yapmak gerek ssd alırsam bu bilgisayarda performans artışı ne olur.
    zaten hızlı bir notebook.
    hdd yavaş dosya aktarımı yapıyor bu da can sıkıyor. ne yapmak gerek ?

• sdd işini hız babunda fazlasıyla görür 240gb'likler pahalı ama 120 gb'likler uygun fiyata alıanbiliyor vatanda indirimler 250tl altına düşebiliyorlar. bu zaten bir hdd parasıdır.
  • 120 GB lık bir ssd alabilirsiniz. Depolama alanında daha çok ihtiyacınız olursa harici bir hdd alabilirsiniz.
  • öneriler için teşekkürler ben bu 1 tb lık hdd yi saklasam hdmi var pc de bunu kullanabilirim herhalde.
    başka bir soru daha var ssd taktığımda hız artışı ne olacak ? iyi derecede etkiler diye düşünüyorum ben. pc zaten çok hızlı bir canavar.
    son sürüm oyunları ekran kartına ihtiyaç duymadan en iyi çözünürlüklerde bile oynatıyor.ısınma derdimde yok.
    sadece dosya aktarımı ve hafif kasmalar var bazen hard disk lambasından anladığım kadarıyla ve testlede gördüğümde değiştirmem gerekiyor.
    ama ssd ne kadar fark ettirecek bunu merak ediyorum.
  • ssd normal hdd'den 5 kat daha hızlıdır.Sen bile şaşıracaksın hızlı dediğin makine ozaman bak ne oluyor,hız konusunda pişman olmazsın.
  • Bu ssd ler masaüstünde de hdd ile beraber kullanilabilirmi yoksa istenilen hizi alabilmek icin tek basina ssd mi olmali? Her ikisi olursa pc nin hizi ne yönde etkili olur ?
    Hm ayrica pc yada laptopa takildiktan sonra baska neler yapilmasi gerekir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdd ile leptopta olduğu gibi masaüstünde de kullnılabilir.Performans için sadece yapman gereken windows'u ssd'ye kurmak performans düşüklüğü olursa ssd'nin kendi fireware sürücüsü vardır onu yüklersiniz kendi sitesinden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tesekkürler hocam.. 64 gb bir ssd windows kurmak icin yeterli gelirmi ortalama hangi kapasite tavsiye edilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows için yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berksan987

pc özellikleri 8 gb ram i7 Q2670 işlemci 2 gb ekran kartı 1 tb hdd

hard disk darbe sonucu sorunlar çıkartmaya başladı yavaşlamalar başladı e değiştirmek istiyorum.

en fazla 240 gb bir hafıza işimi görür. çokta fazla para vermeden ikinci ellere bakıp birşeyler yapayım dedim.
    acaba ne yapmak gerek ssd alırsam bu bilgisayarda performans artışı ne olur.
    zaten hızlı bir notebook.
    hdd yavaş dosya aktarımı yapıyor bu da can sıkıyor. ne yapmak gerek ?

Soruyu gercekten sormak mı istedin

Hani SSD mi HDD mi diyuer bişey olmaz para varsa elbette ki SSD !

İnan bana çok çokç ok farkedecek ben bunu hep diyordum en iyi bilgisayarlar bile bozuluyor neden çünkü HDD fiziksel nedenlerden ses cıkarmaya baslıyor diyordum bak senın basına gelmiş

Neyse bi 120 GB SSD Al diğer seyleri Harici yada Cd satasına felan 2. bi HDD montajıyla halledebişlirsin

• quote:

İnan bana çok çokç ok farkedecek ben bunu hep diyordum en iyi bilgisayarlar bile bozuluyor neden çünkü HDD fiziksel nedenlerden ses cıkarmaya baslıyor diyordum bak senın basına gelmiş

Neyse bi 120 GB SSD Al diğer seyleri Harici yada Cd satasına felan 2. bi HDD montajıyla halledebişlirsin

tabiki, dediğin gibi. ama sorum benim bilgisayarım içindi. bu alet casper ve üzerindeki parçalarla güzel çalışan çok ısınmayan harika bir alet.
    eğer bu ssd olayına girersem ne kadar artış alırım. malum ömürleri de kısaymış. normal kullanımda ne kadar kullanırım bunuda bilmiyorum mesela ?
  • quote:

quote:

tabiki, dediğin gibi. ama sorum benim bilgisayarım içindi. bu alet casper ve üzerindeki parçalarla güzel çalışan çok ısınmayan harika bir alet.
    eğer bu ssd olayına girersem ne kadar artış alırım. malum ömürleri de kısaymış. normal kullanımda ne kadar kullanırım bunuda bilmiyorum mesela ?

SSD lerin mi ömürleri kısaymıs bunu size kim dedi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmkocak -- 5 Ağustos 2012; 22:23:59 >

• quote:

vatanbilgisayarın internet sitesinde ürünlerin altlarında yorumları okumuştum.
    sadece duydum :)
  • quote:

quote:

Aksine hareketli parça olmadığı için daha uzun süre gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isaac Newton's Apple

quote:

quote:

Aksine hareketli parça olmadığı için daha uzun süre gider.

Katılıyorum ssdler flaş bellek mimarisine sahiptirler içerisinde hareketli bir parça olmadığı için yani hdd'ler gibi içerisinden plakalardan oluşan bir yapıya sahip olmadıkları için hem hdd'lerden daha uzun ömürlü olup sıfır ses olup. Ayrıca daha yüksek sıcaklıklara tolerans gösterebilirler. Rahat 5 yıl kullanırsın bence hatta daha uzun olur bence minimum 5 sene.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.