Şimdi Ara

NOTEBOOK TOPRAKSIZ PRİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • notebookları topraklı prizde kullanmak şart mı topraksız prizde kullanmanın zararı olurmu

bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum

biliyorsunuz masaüstünde topraklı olması şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 3 Eylül 2006; 20:58:14 >

• 10 yıldır masaüstümü topraksız kullanıyorum bir zararını görmedim..
    Bilgisayarına bir zararı olmaz. Topraklı prizin yararı bilgisayarındaki elektriksel bir arıza anında işe yarar. bilgisiyar genelde plastikten oluştuğu için topraklı priz fazla gerekli değildir bence..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aswod

10 yıldır masaüstümü topraksız kullanıyorum bir zararını görmedim..
    Bilgisayarına bir zararı olmaz. Topraklı prizin yararı bilgisayarındaki elektriksel bir arıza anında işe yarar. bilgisiyar genelde plastikten oluştuğu için topraklı priz fazla gerekli değildir bence..

peki o zaman neden topraksız prizde kullanımdan dolayı meydana gelen arızalar garanti kapsamı dışında açıklarmısın

topraklama çok önemli bi konu ama maalesef türkiyede gereken önem verilmiyor.
    tpraklama cihaz üzerindeki kaçak akımları ve statik elektriğin toprağa akıtılmasıdır.
    bu nedenle elektrikli cihazlar daha sağlıklı çalışabilirler.

masaüstü pc icin toprak hatti cok onemli. toprak hatti olmazsa statik elektrik pcye zarar verebilir. anakartı bile yakabilirsin.

ama asıl sorumun cevabını bilen yok galiba notebook için bu geçerli mi adaptör ve batarya var fişi topraklı

topraklı prizde çalıştırılması mutlaka şart mı en azından kullanıcı olarak siz topraklı da mı yoksa topraksız prizde mi kullanıyorsunuz herhangi bir zararını gördünüz mü notebook için tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 3 Eylül 2006; 22:00:51 >

• Memlekete gittim ve notebook'umuda götürmüştüm.Ordaki prizler topraksızdı hep şarjza korka korka taktım birgün ŞAAKK! Şarj olmuyor, elektrikler var! Sorun nerde? Orda manyak tırstımıştım çünkü dağın başı Nerden bulurum şarj cihazını.Bir müddet sonra çalışmaya başladı ve rahat nefes aldım.

Bana 1 aylık sürede hiçbir zarar vermedi kısacası, hemde elektrikler gidip gidip geliyodu!
  • Zaten bilgisatarda elektriksel arıza çıkmadıkça topraklı prizin fazla önemi yok. Topraklı prizin tek amacı oluşabilcek fazla akımı toprağa akıtmak. Günümüzde üretilen bilgisayarlarda böyle bir arızayla karşılaşma ihtimali çok düşük.. Bende şu an bilgisayarımı topraklı gözüken ama gerçekte topraksız olan bir prizde gönül rahatlığıyla kullanıyorum..
  • Benim desktopun kasasına dokununca bazen çimdik atıyor.
  • Topraklı priz bilgisayarı değil seni korur...
    kazara kasaya elektrik akımı gelirse ve sen de kasaya dokunursan çarpılabilirsin...
    topraklı hat olunca elektrik toprağa gidiyor, sen de yaşadığına şükrediyosun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akım Koruyucu Priz tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• zaten prizden adaptöre gidiyor kablo bi sorun olmaz

quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon

Topraklı priz bilgisayarı değil seni korur...
    kazara kasaya elektrik akımı gelirse ve sen de kasaya dokunursan çarpılabilirsin...
    topraklı hat olunca elektrik toprağa gidiyor, sen de yaşadığına şükrediyosun...

• ya anlamadığım şey adaptörün kablosu iki telli yani toprak hattı yok. senin prizin toprak hatlı olsa ne olur biraz cereyandan anlarım
  • topraklanmıs piriz cihazdaki herhangi bir elektrik kaçagı anında elektrigi topraga verir ve cihazı yanmaktan korur. eger cihazda elektrik kaçagı meydana gelmezse piriz topraklı olmus olmamıs önemli degil.. ancak olası bi kaçak bütün parcalara zarar vereceginden garanti kapsamı haricinde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.