arkadaşlar bu forumlara takılan arkadaşların bir çoğu gerçek anlamda bilgi paylaşma amacı taşımıyor.genelde reklam ve karalama kampanyaları var. birinin ak dediğine diğeri kara diyor.Yani gerçekler saklanıyor.bir yerde acer markası yere göğe sığdırılamıyor,sony gibi gösteriliyor.Diğer yerde marka gibi bakılmıyor ve tartışmaya değer bulunmuyor..Tamam kendi bilgisayarının artılarını anlatmak normalde eksilerini saklamak yanlış.küçük bi örnek;ben forumlarda bi sayfayı okudum ve notebook ta marka olarak hp pavillonu belirledim.bir başka gün bir başka konuya baktım pavillondan irendim.pavillonun övüldüğü yerde hiç kimse 1,5 saatlik pili olduğu söylememişti.işte bunun gibi.Ben forumlara bakana kadar bir notebook alma kararındaydım yani en azından bi kararım vardı.şimdi herşey allak bullak oldu.yani kısacası arkadaşlar işe yarayacak bilgiler sunarsa ve gerçeklerden ayrılmadan bilgi paylaşımı yaparlarsa herkes için en güseli olur. mühim olan insanların kafasındaki soru işaretlerini kaldırmaktır.
evet kardeş sana katılıyorum, ben yeni alacağım özellikleri yazıyorum herkes diyorki iş görmez, daha iyileri var ertesi gün arkadaşın birisi yeni aldım diyor öxelliklerini yazıyor benim alacak olduğumun çok altında ama herkes süper çok iyi yapmışsın diyor. bu forumda gerçek anlamda yyardımcı olan çok az arkadaş var. ben bi konu açtım 23 haziranda amerikaya gidiyorum başlıklı, hala bu sayfada onu bi oku istersen verilen cevaplarda sadece bi arkadaş yardımcı oldu diğerleri boş.
arkadaşlar..
sonoma 1,73 ghz ve üstü veya amd turion 32, 64 80 100 gb harddisk 256 mb ekran kartı atıi veya geforce-parlak ekran 1024 mb ddr ram 15,4 'ekran wireless+bluetooth+kart okuyucu 3 saatlik pil ve ayrıyeten internette kıllık yapmayacak en azından war carft ve age of empire ı sorunsuz oynatacak vede servis problemi yaşatmayacak bir notebook arıyorum.aklımda 2 marka var hp pavillon ve toshiba..akıl verebilecek arkadaşlar varmıdır?bilgilerini paylaşacak arkadaşlar varsa değerli görüşlerini bekliyorum.1400$ a kadar yolu var...
bence bilgisayar firmalarının listelerinden istediğin kriterlere uygun modelleri seçip burada onları kullananlara sorularını yöneltirsen daha objektif yorumlar alabilirsin. bu şekilde buraya özellik yazıp bunlara göre hangi modeller var dersen pek yapıcı sonuçlar alacağını sanmıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: bjk_feyyaz
arkadaşlar bu forumlara takılan arkadaşların bir çoğu gerçek anlamda bilgi paylaşma amacı taşımıyor.genelde reklam ve karalama kampanyaları var. birinin ak dediğine diğeri kara diyor.Yani gerçekler saklanıyor.bir yerde acer markası yere göğe sığdırılamıyor,sony gibi gösteriliyor.Diğer yerde marka gibi bakılmıyor ve tartışmaya değer bulunmuyor..Tamam kendi bilgisayarının artılarını anlatmak normalde eksilerini saklamak yanlış.küçük bi örnek;ben forumlarda bi sayfayı okudum ve notebook ta marka olarak hp pavillonu belirledim.bir başka gün bir başka konuya baktım pavillondan irendim.pavillonun övüldüğü yerde hiç kimse 1,5 saatlik pili olduğu söylememişti.işte bunun gibi.Ben forumlara bakana kadar bir notebook alma kararındaydım yani en azından bi kararım vardı.şimdi herşey allak bullak oldu.yani kısacası arkadaşlar işe yarayacak bilgiler sunarsa ve gerçeklerden ayrılmadan bilgi paylaşımı yaparlarsa herkes için en güseli olur. mühim olan insanların kafasındaki soru işaretlerini kaldırmaktır.
Dostum sana tavsiyem: bir notebook hakkında çok olumlu ve çok olumsuz yazıları oku. 2 kişi zıtlaştımı herşeyi büyütür. Birbirlerini suçlamalarına verilen yanıtlar sana önemli veri olacaktır. Kafana takılanlarıda sen soru olarak sor. Özellikle o notebook'un sahiplerine. Sonra kafanda gerçekler oluşuyor zaten.Kolay gelsin gelsin..............
iyi fikir..
Bence NOTEBOOK alınacaksa alacak kişi her şeyi belirlemeli ve demeliki kardeşim ben bu cihazlar aarasında kaldım o da en son senin kararınla verilebilecektir sonuçta ben hiç kimse iyi dedi diye almam bakarım hangisi daha hoşuma gidiyor.
Ama maalesef forumda çoğu kullanıcı hatta kullanmayanlar bile atıp tutuyorlar ( fs olayları)
Çok sorun yaşayan kullnıcılar mevcut hem de illallah etmişler artık FS den aynı şekilde DELL ve diğer markalar hakkında da açılmıştı yani çoğu kişi kullanmadan BOŞ konuşuyor. FS kullanıp sorun yaşamayan da bir ton insan var ve de NOTE BOOk ta kullnıcı hatası hiç ele alınmıyor.
Ölü pixel olayı da ben de çok rastladım ama 1 2 3 4 5 tane bilemiyorum ama çok fark ettiriyor mu yani tek rank ekran olmadıkça oda çok önemli değil.
Dediğim gibi markalardan memnun olanda nefret eden de var ama nasip işi şansına ne çıkarsa