Bildirim
Notebookta AMD Kullanan?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
oyunda amd daha iyi centrino lardan.......
ama encode , zip , render , photoshop fln gibi yani intel daha iyi.... -
Tabi ki yarışır. Amd aynı hızda ki Dothandan birazcık az puan alıyor. Ama avantajlarıyla bu farkı kapatıyor. En önemlisi 64 biti desteklemesi. -
elbette var olmaz mı,quote:
Orijinalden alıntı: maybera
oyunda amd daha iyi centrino lardan.......
ama encode , zip , render , photoshop fln gibi yani intel daha iyi....
misal forumda yaklaşık 110 tane acer 5024 kullancısı var,
şimdi msi'ler geldi onu da en az 100 kişi alır sadece bu forumdan,
ikisinde de amd turion işlemci var,
performansı iyi,
ben ısıdan korkuyordum ama intel'le arasında çok az bi fark var.
ayrıca intelle yarışabilir mi lafı hiç hoşuma gitmedi. -
Dostum ben intelle büyümüş bir nesilim. İster istemez yadırgıyorum. Ama amd ile intel arasındaki fiyat farkı beni ciddi kararlar almaya itiyor. Photoshop-flash gibi grafik ve animasyon programları kullanacağğım. Ayda yılda bir kez eski strateji oyunlarından birini belki oynarım. Amd hiç kullanmadığım için yeteri kadar ayak uydurabilir mi bunu öğrenmeye çalışıyorum -
maybere kardeşş acer ınden memnn musun?nerden ve nekadar aldın acaba??quote:
Orijinalden alıntı: MAG
elbette var olmaz mı,
misal forumda yaklaşık 110 tane acer 5024 kullancısı var,
şimdi msi'ler geldi onu da en az 100 kişi alır sadece bu forumdan,
ikisinde de amd turion işlemci var,
performansı iyi,
ben ısıdan korkuyordum ama intel'le arasında çok az bi fark var.
ayrıca intelle yarışabilir mi lafı hiç hoşuma gitmedi.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: gyrmann
maybere kardeşş acer ınden memnn musun?nerden ve nekadar aldın acaba??
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: gyrmann
kardeş coming soon , abd den gelecek , 10 gün içinde....1100usd ye aldım ordan....
gelince istemediğiniz kadar test yapacam
-
Iquote:
Orijinalden alıntı: mayberaquote:
Orjinalden alıntı: gyrmann
kardeş coming soon , abd den gelecek , 10 gün içinde....1100usd ye aldım ordan....
gelince istemediğiniz kadar test yapacam
Alıntıları Göster
-
imzamdaki notebook goruldugu uzere AMD .bundan once p M 2.0 Ghz kullaniyordum..Forumda cesitli topiclerde de yazmistim.Tr deki Pentium hastaligi Tr nin marka ve eyyamci yaklasiminin sonuncundan baska bir sey degil..AMD turion 2.2 ghz yi defalarca test programlarina soktum, P M 2.13 U her alanda yerle bi ediyor..Birakalim bu onyargilari...Test programlari yetmez dedim gercek test yapiyim dedim dun en son 14 program actim ayni anda virus scan,photoshop,lime wire ,nero wawe edidor dahil..makina anca yavaslamaya basladi..4 Mb resim ve 4 mb civarinda mp 3 ayni anda isledim ve kaydettim yine...Canavar gibi.Yakin tarihe kadar p M 2.0 GHZ kullanan biri olarak AMD kesinlikle daha iyi.(P M 2-0 li makinanin ram i falan da dusuktu ama tek kiyasim benim yaptihim program testi degilOrnegin sisoft sandra sonuclarina gore hem artimetik hem multimedya da AMD 2.2ghz, p m 2.13 e azimsanamicak fark atiyor).Isinma problemi var diyenlere max isi iste iyun oyna ister boyle 14 programi ayni anda ac 45 dereceyi gecmiyor...Pil de normal kullanimda 3 saat gidiiyor eksiksiz.Ekran karti zayif olmasina ragmen call of duty 2 ve most wanted oyniyabiliyorum(.orta detay, yuksek cozunurulukte,ya da tam tersi).Son bi dip not.Ne kadar olcudur bilmiyorum ama Isvec te AMD cok daha populer artik...Burda lobi falan sokmuyor.Iyi olan gotur,her alanda bu boyle..Bana sorarsaniz bu bile onemli bi olcu.quote:
Orijinalden alıntı: CORELLI
I
Alıntıları Göster
-
AMD Sempronlardan kaçmanızı öneririm. 128Kb cash bellek kesinlikle çok yetersiz ısınma ve fazla pil tüketme problemleri varmış. AMD Turion64 daha iyi üzerinde 512kb ve 1mb cashli modelleri var fakat AMD düşük cash'e ragmen centrinolardan daha performanslı olduğunu iddia ediyor (amd'nin resmi sitesinde test sonuçları var) şu an işlemci kodlarını hatırlamıyorum ama 25Watt ve 1mb cash'i olan AMD'ler çok performanslıymış. Bendeki Turion64 512kb cash bellek ve 35Watt, kesinlikle iyi performans veriyor. 64Bit işletim sistemleri yaygınlaşınca daha da performans alacağımız kesin.quote:
imzamdaki notebook goruldugu uzere AMD .bundan once p M 2.0 Ghz kullaniyordum..Forumda cesitli topiclerde de yazmistim.Tr deki Pentium hastaligi Tr nin marka ve eyyamci yaklasiminin sonuncundan baska bir sey degil..AMD turion 2.2 ghz yi defalarca test programlarina soktum, P M 2.13 U her alanda yerle bi ediyor..Birakalim bu onyargilari...Test programlari yetmez dedim gercek test yapiyim dedim dun en son 14 program actim ayni anda virus scan,photoshop,lime wire ,nero wawe edidor dahil..makina anca yavaslamaya basladi..4 Mb resim ve 4 mb civarinda mp 3 ayni anda isledim ve kaydettim yine...Canavar gibi.Yakin tarihe kadar p M 2.0 GHZ kullanan biri olarak AMD kesinlikle daha iyi.(P M 2-0 li makinanin ram i falan da dusuktu ama tek kiyasim benim yaptihim program testi degilOrnegin sisoft sandra sonuclarina gore hem artimetik hem multimedya da AMD 2.2ghz, p m 2.13 e azimsanamicak fark atiyor).Isinma problemi var diyenlere max isi iste iyun oyna ister boyle 14 programi ayni anda ac 45 dereceyi gecmiyor...Pil de normal kullanimda 3 saat gidiiyor eksiksiz.Ekran karti zayif olmasina ragmen call of duty 2 ve most wanted oyniyabiliyorum(.orta detay, yuksek cozunurulukte,ya da tam tersi).Son bi dip not.Ne kadar olcudur bilmiyorum ama Isvec te AMD cok daha populer artik...Burda lobi falan sokmuyor.Iyi olan gotur,her alanda bu boyle..Bana sorarsaniz bu bile onemli bi olcu.
Alıntıları Göster
-
amd iyi bir işlemcidir ama Türkiye de yeteri kadar hakkı verilmiyor (en azından benim çevremde) bunun en büyük sebebi önceki nesil chipsetler ve amd işlemcilerin şöyle veya böyle fazla ısınması , az performans göstermesi vs gibi nedenler.quote:
Orijinalden alıntı: enderbaba
AMD Sempronlardan kaçmanızı öneririm. 128Kb cash bellek kesinlikle çok yetersiz ısınma ve fazla pil tüketme problemleri varmış. AMD Turion64 daha iyi üzerinde 512kb ve 1mb cashli modelleri var fakat AMD düşük cash'e ragmen centrinolardan daha performanslı olduğunu iddia ediyor (amd'nin resmi sitesinde test sonuçları var) şu an işlemci kodlarını hatırlamıyorum ama 25Watt ve 1mb cash'i olan AMD'ler çok performanslıymış. Bendeki Turion64 512kb cash bellek ve 35Watt, kesinlikle iyi performans veriyor. 64Bit işletim sistemleri yaygınlaşınca daha da performans alacağımız kesin.
Alıntıları Göster
ama günümüzde bu durum tamamen amd nin lehine değişmiştir. aynı saat hızlarında amd ile intel başa baş gider hatta mm uygulamalarında amd öndedir. bu durumda bize karar verdirecek olan cepteki paramızdır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zerachi
amd iyi bir işlemcidir ama Türkiye de yeteri kadar hakkı verilmiyor (en azından benim çevremde) bunun en büyük sebebi önceki nesil chipsetler ve amd işlemcilerin şöyle veya böyle fazla ısınması , az performans göstermesi vs gibi nedenler.
ama günümüzde bu durum tamamen amd nin lehine değişmiştir. aynı saat hızlarında amd ile intel başa baş gider hatta mm uygulamalarında amd öndedir. bu durumda bize karar verdirecek olan cepteki paramızdır.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: zerachi
amd iyi bir işlemcidir ama Türkiye de yeteri kadar hakkı verilmiyor (en azından benim çevremde) bunun en büyük sebebi önceki nesil chipsetler ve amd işlemcilerin şöyle veya böyle fazla ısınması , az performans göstermesi vs gibi nedenler.
Evet hem de çok daha ucuz. Amd nin en iyi turionu 2.4 ghz si 350 usd (30 usd +,-tolerans), Intelin en iyi Dothanı, 2,26 ghz olanı 620 usd(30 usd +,-tolerans) fiyata veriliyor.
-
Tabi bunlar yurtdışı fiyatıdır.quote:
Orijinalden alıntı: _Antimason_quote:
Evet hem de çok daha ucuz. Amd nin en iyi turionu 2.4 ghz si 350 usd (30 usd +,-tolerans), Intelin en iyi Dothanı, 2,26 ghz olanı 620 usd(30 usd +,-tolerans) fiyata veriliyor.
Alıntıları Göster
-
Aslında benim en büyük sıkıntım hp pavilionların amd li modellerinde x200 onboard ekran kartı kullanması. İşlemcinin hızı tamam belki düşündüğümden daha iyi ama ekran kartı intelin gm 900 hesabı bişey. Sanırım photoshop-flash gibi uygulamalarda yetersiz kalacak bir ekran kartı. -
x200 ekran kartım var 512 de ram okulda photoshop anlatıyorum aynı anda 6-7 dosya açtığım oluyor (en az 1024*768) bu dosyalar açıkken filtre falan da uyguluyorum, dreamweaver da çoğu zaman açık oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: mgk
Aslında benim en büyük sıkıntım hp pavilionların amd li modellerinde x200 onboard ekran kartı kullanması. İşlemcinin hızı tamam belki düşündüğümden daha iyi ama ekran kartı intelin gm 900 hesabı bişey. Sanırım photoshop-flash gibi uygulamalarda yetersiz kalacak bir ekran kartı.
ha çok süper performanslı değil ama idare ediyor yalnız bu arada kalan ram miktarı 20-30 mb . yani 1gb ram fena olmaz... -
quote:
Orijinalden alıntı: zerachi
x200 ekran kartım var 512 de ram okulda photoshop anlatıyorum aynı anda 6-7 dosya açtığım oluyor (en az 1024*768) bu dosyalar açıkken filtre falan da uyguluyorum, dreamweaver da çoğu zaman açık oluyor.
ha çok süper performanslı değil ama idare ediyor yalnız bu arada kalan ram miktarı 20-30 mb . yani 1gb ram fena olmaz...
Alıntıları Gösterquote:
x200 ekran kartım var 512 de ram okulda photoshop anlatıyorum aynı anda 6-7 dosya açtığım oluyor (en az 1024*768) bu dosyalar açıkken filtre falan da uyguluyorum, dreamweaver da çoğu zaman açık oluyor.
ha çok süper performanslı değil ama idare ediyor yalnız bu arada kalan ram miktarı 20-30 mb . yani 1gb ram fena olmaz...
Önerin için çok teşekkürler zerachi... biraz daha araştırıp bi karar vericem. Hala ekran kartı konusunda kafam karışık...
-
valla ben notebook almadan önce baya bi araştırmıştım amd mi intel mi diye amaquote:
Orijinalden alıntı: mgkquote:
Önerin için çok teşekkürler zerachi... biraz daha araştırıp bi karar vericem. Hala ekran kartı konusunda kafam karışık...
Alıntıları Göster
samimiyetine inandığım bilgisayarcıların çoğu kendilerinin de kullandığı amd'yi tavsiye etti.
Amd de kararlı olmama rağmen istediğim özelliklere sahip tek bir makine bulabildim o da intelliydi.mecburen centrino aldık
ama intel popülerliği bizin markacılığımızdan ileri geliyo bence.
yeni çıkan msi 635 o zaman olsaydı kaçırmazdım onu galiba.
-
quote:
Orijinalden alıntı: enderbaba
AMD Sempronlardan kaçmanızı öneririm. 128Kb cash bellek kesinlikle çok yetersiz ısınma ve fazla pil tüketme problemleri varmış. AMD Turion64 daha iyi üzerinde 512kb ve 1mb cashli modelleri var fakat AMD düşük cash'e ragmen centrinolardan daha performanslı olduğunu iddia ediyor (amd'nin resmi sitesinde test sonuçları var) şu an işlemci kodlarını hatırlamıyorum ama 25Watt ve 1mb cash'i olan AMD'ler çok performanslıymış. Bendeki Turion64 512kb cash bellek ve 35Watt, kesinlikle iyi performans veriyor. 64Bit işletim sistemleri yaygınlaşınca daha da performans alacağımız kesin.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: enderbaba
yaa ho 6125 kullandım sempron 3100 yukarıda yazdığın hiç bir sey yoktu gayet iyiydi bilmeden kullanmadan yorm yapama
-
Imzamda da gordugunuz gibi ekran karti x200 ve bu makinada orta-dusuk detay yuksek cozunurluk calla of duty 2 ve most wanted rahatlikla oynuyorum.Bu ekran kartinin intel 900 den daha iyi oldugunu forum da muteakip topiclerde bazi arkadaslar soyluyor.RAM iniz minimum 1 GB oldugu surece sorun yok.Photoshop calistirmaya gelince.Arkadasim ben photoshop dahil ayni anda 14 program calistirdim ve saat gibi calisiyor hepsi...Photoshop ta hic sorun olmaz.Filtre,isik en agir effectleri kullandim 4 MB a cikardim bide resim boyutunu.Diger tarafta MP 3 edit edip ayni anda kaydettim..Aninda kaydetti ..O kadar da kofti degil bu kart,ram ve islemci hizi iyi olduktan sonra,PHOTOSHOP neymis yaw:)quote:
Orijinalden alıntı: cherry_ceren
valla ben notebook almadan önce baya bi araştırmıştım amd mi intel mi diye ama
samimiyetine inandığım bilgisayarcıların çoğu kendilerinin de kullandığı amd'yi tavsiye etti.
Amd de kararlı olmama rağmen istediğim özelliklere sahip tek bir makine bulabildim o da intelliydi.mecburen centrino aldık
ama intel popülerliği bizin markacılığımızdan ileri geliyo bence.
yeni çıkan msi 635 o zaman olsaydı kaçırmazdım onu galiba.
Alıntıları Göster
-
suan sonoma işlemcili bir makina kullanıyorum fakat amd işlemcili hp 6125 makinamın performansını mumla arıyorum...quote:
Imzamda da gordugunuz gibi ekran karti x200 ve bu makinada orta-dusuk detay yuksek cozunurluk calla of duty 2 ve most wanted rahatlikla oynuyorum.Bu ekran kartinin intel 900 den daha iyi oldugunu forum da muteakip topiclerde bazi arkadaslar soyluyor.RAM iniz minimum 1 GB oldugu surece sorun yok.Photoshop calistirmaya gelince.Arkadasim ben photoshop dahil ayni anda 14 program calistirdim ve saat gibi calisiyor hepsi...Photoshop ta hic sorun olmaz.Filtre,isik en agir effectleri kullandim 4 MB a cikardim bide resim boyutunu.Diger tarafta MP 3 edit edip ayni anda kaydettim..Aninda kaydetti ..O kadar da kofti degil bu kart,ram ve islemci hizi iyi olduktan sonra,PHOTOSHOP neymis yaw:)
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- acer aspire 5742g
- msi klavye rengi değiştirme
- no boot device found
- msi laptop alınır mı
- hp laptop klavye çalışmıyor
- bilgisayar açılmıyor
- rtx 5090 laptop
- firmware nedir
- yazılım için bilgisayar önerisi
- m2 vs m3
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X