Şimdi Ara

Noter Araç Satış - Plaka Değişikliği Kılavuzu (1 Şubat 2018) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
15
Favori
111.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Toksikoman

Sanırım tek şart satış değil. İkamet değişikliğinde de olmuyor mu? Aynı apartmanda daire değiştirsem ikamet değişikliği sebebiyle plaka değiştiremem mi?@EnderGelişenOsasunaAtağı

pek ihtimal vermiyorum hocam. yine de şansınızı deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 28 Şubat 2018; 21:29:57 >
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam şansımı zorlayacağım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayiler plaka seçimi yapamıyor sıstem hangı plakayı verırse onu alıp takıyorlar eskiden plaka son harflerını değiştirebiliyodun şimdi oda yok direk ne çıkarsa.
  • PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ
    Aracımı satacağım. Büyük ihtimal plaka değişikliği istenecek. Ancak plakayı silikonla yapıştırmıştım.
    Burda yazılanlardan anladığım kadarıyla plakaları söküp notere gitmemiz gerekiyor. Oldu ki satış gerçekleşmedi. O kadar eziyet boşa mı gidecek.
    Plaka değişikliği için belli bir süre olması gerekmiyor mu?
    Yok mu yakın bir zamanda plaka değişikliği yaptırarak araç alan veya satan?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbuldan araç aldık diyelim,

ikamet izmirde

Bana istanbudan verecekleri plaka 35 mi olacak?

Yani artık her ilde her ilin plakası basılıyor mu.

• @53*MURAT

Plakayı hemen söküp götürmeyin, noterde işlemleri başlatın ve noter çalışanı "satışa mani bir durum yok, plakaları getirebilirsiniz" dedikten sonra söküp getirin. Bu şekilde rahatça halledebilirsiniz.

@kara_eylul

Evet, MERNİS'teki nüfus kaydınız hangi ilde ise plaka o şekilde çıkıyor. Ancak sakın ola plakayı İzmir'de bastırırım deyip plakasiz şekilde yola çıkmayın, polis affermitor yüklü miktarda ceza kesiyor. Plaka basımını da İstanbul'da halledin; zaten 15 dakika bile sürmüyor basılması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yabansı -- 4 Mart 2018; 10:43:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yabansı

@53*MURAT

Plakayı hemen söküp götürmeyin, noterde işlemleri başlatın ve noter çalışanı "satışa mani bir durum yok, plakaları getirebilirsiniz" dedikten sonra söküp getirin. Bu şekilde rahatça halledebilirsiniz.

@kara_eylul

Evet, MERNİS'teki nüfus kaydınız hangi ilde ise plaka o şekilde çıkıyor. Ancak sakın ola plakayı İzmir'de bastırırım deyip plakasiz şekilde yola çıkmayın, polis affermitor yüklü miktarda ceza kesiyor. Plaka basımını da İstanbul'da halledin; zaten 15 dakika bile sürmüyor basılması.

izmir i örnek olması için yazmıştım.

çok küçük bir şehirde yaşıyor olmama rağmen sabah erken saatlerde bile gitseniz öğleden sonra ancak çıkıyor plaka. İstanbul izmir ankara gibi büyük şehirlerde plaka bastırmak istersek işimizi bir saat içinde halledebilecekmiyiz?

Diğer bir nokta. Satışı yaptığımız noter ile plaka çıkartılacak yer arasındaki mesafe fazla ise git gel işini hallet derken 3-4 saat geçer sanırım. Birde yoğunluk olursa araba almak için iki gün gidecek sanırım. sabah arabayı gördük ekspere gittik notere gittik zaten öğleden sonrayı buluyor o gün plala yetişmezse ertesi günü bekleyeceğiz birde yoğunluk varsa ertesi günü n öğleden sonraya kadar sarkma ihtimali var.

Arabayı koyup bekletecek iyi bir yer bulmak lazım.

Yeni sistem kolaylık değil zorluk bence, tabi kaçırdığım bir nokta yoksa.

• kara_eylül kullanıcısına yanıt
    Ben İstanbul'da işlerimi saat 12'de bitirmiştim. Ekspertiz, noter ve plaka basımı dahil. Ekspertiz İkitelli'de, noter Bakırköy'de, plaka basım merkezi de noterin arka sokağındaydı. Benim şansıma böyle denk geldi ama önceden araştırıp giderseniz faydanıza olur. Noterin yanında sabit 10 TL ücretli park yeri vardı, araç orada kaldı. Plakayı basan yerde de hiç sıra yoktu, ben evrakı verdim hemen bastılar.

Noter yerini dikkatli seçerseniz öğlene kadar halledersiniz.

Ayrıca ruhsatın doğrudan noterde verilmesi, plaka basımı için emniyete gitmeye gerek kalmaması bence kolaylık. Tek sıkıntı plaka basım merkezinin konumu, o da noter seçimi ile halledilebilir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yabansı -- 4 Mart 2018; 11:56:11 >
  • Arkadaşlar selamlar. Aracımı satarken üstündeki plakaları vermek istemediğimde beni nasıl bir süreç bekliyor? Teşekkürler

• Toksikoman kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı il merkezi içinde farklı bir ilçeye ikamet değişikliği yapacağım plakamı da değiştirmek istiyorum mümkün mu acaba siz sonuç alabildiniz mi

• quote:

Orijinalden alıntı: decibelshock

Ben de aynı il merkezi içinde farklı bir ilçeye ikamet değişikliği yapacağım plakamı da değiştirmek istiyorum mümkün mu acaba siz sonuç alabildiniz mi

maalesef ikamete dayalı olmuyormuş, trafik tescilden bilgi aldım bu konuda, tekrar satış şart dedi, ayrıca artık plaka içinde trafik tescile gitmek gerekmiyormuş, sadece o ilçenin plakasını almak istesen gidiyormuşsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

Arkadaşlar selamlar. Aracımı satarken üstündeki plakaları vermek istemediğimde beni nasıl bir süreç bekliyor? Teşekkürler

Anladığım kadarıyle öyle bir şansınız yok. Alıcı plaka değişikliği isterse o plakalar noterde kalıyor. Çıkan plaka o ildeki bir ilçeye gönderiliyor ikametiniz tutuyorsa ve yeni araç alacaksanız o ilçe emniyete gidip özel plaka almak istediğinizi belirtip plakanızı seçiyorsunuz. Eğer sizden önce kimse almadıysa hatırı sayılır bir miktarda bağış yapıyorsunuz ve eski plakanıza kavuşuyorsunuz.

• Merhabalar ben yarın 1 araç alacağım araç binek istanbul plaka ve yanımda annem var eskişehir ikametli.
    ilk sorum aracı annemin üzerine alıp plaka değişkliği istesem eskişehir plaka hemen noterde verilir mi ?
    ikinci sorum ertesi gün aracı kendi üzerime geçirsem ve plaka değişikliği istemesem eskişehir plaka olarak kalır mı ?

kısacası elimizde bir adet eskişehir ikameti varken istanbul plakalı bir aracı istanbul ikametli birinin üzerine eskişehir plakalı satmanın yöntemi nedir ?
    birde satış dışında gereksiz masraflar olur mu ?

biraz enteresan bir soru oldu :) cevap çok muhim benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: nabruk_nabruk

Merhabalar ben yarın 1 araç alacağım araç binek istanbul plaka ve yanımda annem var eskişehir ikametli.
    ilk sorum aracı annemin üzerine alıp plaka değişkliği istesem eskişehir plaka hemen noterde verilir mi ?
    ikinci sorum ertesi gün aracı kendi üzerime geçirsem ve plaka değişikliği istemesem eskişehir plaka olarak kalır mı ?

kısacası elimizde bir adet eskişehir ikameti varken istanbul plakalı bir aracı istanbul ikametli birinin üzerine eskişehir plakalı satmanın yöntemi nedir ?
    birde satış dışında gereksiz masraflar olur mu ?

biraz enteresan bir soru oldu :) cevap çok muhim benim için.

ilk soruna cevabım var. 3 hafta önce izmirden 2.el araç aldım. noter plaka değişecek mi dedi. değişecek deyince eski plakaları aldı yeni plakanda xx AAB xxx dedi.hemen şöförler odasından yeni plakanı alabilirsin dedi, gidip 40 tl verip alıp plakayı taktım.

• otobilge kullanıcısına yanıt
    Cevap icin gec olabilir ama yine de yazayim dedim. Plaka yenilemek icin eski plaka ve ruhsat ile emniyet trafik subeye gidip plakayi yeniletmek istiyorum diyorsunuz form doldurup eski plakayi iade ediyorsunuz. Size bir belge veriyorlar onu kaybetmeyin o belge ile soforler odasina gidip tek plaka icin 20 tl (bagis mi yoksa bedel mi bilemedim) ucret odeyip plakanizi bastiriyorsunuz. Plakanin muhurunu de plakayi basan yerde vuruyorlar tekrar emniyete gitmeye gerek yok.

Hepsi bu kadar.

• Arkadaşlar yakın zamanda aracımı satmayı düşünüyorum. Satış sonrası 0 km araba alma düşüncem var. Eski plakamı bu araca devredebilir miyim ? Yada emniyetten tanıdık vasıtasıyla tekrar istediğimiz gibi plaka alabilir miyiz ?

• TuNcİx T kullanıcısına yanıt
    Edindiğim bilgilere göre yeni dönemde satılan aracın plakasını başka araca devretme olmuyor

• Peki noterde sistem plaka atarken vazgeçip tekrar deneme durumu oluyor mu? Mesela o anda "abc 215"te olduğunu görüp, 222'yi yakalatma şansımız gibi bir şey mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 29 Mart 2018; 18:15:20 >
  • EPICA kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum, ne çıkarsa şansına artık. Yoksa "yok ben bunu beğenmedim iptal et bir daha gir" bu taleplerin ardı arkası kesilmez.
  • Selamalar, kafamı kurcalayan bir soru var.
    Hafta başı 2. el bir araç aldım İstanbul'da, plakası 35'ti. Araç alım satımda plaka değişikliği talep etmiyorum dedim ve aracı aldım.
    Şimdi bana plaka değiştirmek istesem (ikametgahım İstanbul) herhangi bir notere gidip başvurmam yeterli mi yoksa treni kaçırdım mı ?
    ve 35 plaka ile İstanbul'da ikamet etmemin bir sorunu olur mu ? (Hukuki olarak)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.