Şimdi Ara

Noter Araç Satış - Plaka Değişikliği Kılavuzu (1 Şubat 2018) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
15
Favori
111.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Plaka değişikliği devirsiz mümkünmü trafik tescilden yeni plaka özel harf rakam nasıl seçeriz.
    Normal şartlarda devirsiz plaka değişikliği mümkün değil.
    Devirsiz plaka nasıl değişir, ikametiniz değişti, Ankaradan İstanbul a taşındınız(sadece il değişikliğinde), yeni ikametinizi nüfusa kaydettirdiğiniz günden itibaren 1 ay içinde plaka değiştirebilirsiniz,
    iki plakada kaybolursa, sel, trafik kazası, şiddetli rüzgar vs. Gibi sebeplerle 2 plaka da araçtan düşüp kaybolursa, plaka çalınırsa, mevcut plakanız harfleri bir terör örgütünü andırıyorsa, çeşitli güvenlik sorunları durumu varsa, tehdit edilme, takip edilme vs.vs gibi durumlar.
    Bu durumları önce emniyete gidip işletirseniz, Noterde plaka değişikliği yapabilirsiniz.
    Araç satışında, plaka değişikliği yapmak istiyorsanız, plaka seçmek istiyorsanız satıştan önce emniyete gidip alacağınız aracın şasini ve plakayı TC nize kaydettiriyorsunuz. Sonra notere gidiyorsunuz, Noter satışında seçtiğiniz plaka otomatik gelir. Ama aynı il içinde plaka değişikliği olmaz, İstanbul ikameti olan biri 34 plakalı araç alırsa plaka değişmez.
    Boşta olan plakalardan seçerseniz ücretsiz alabilirsiniz, mesela adınız berna, BRN plaka istediniz, 300-500 lira isterler, sabit bi ücret yok pazarlık yapabilirsiniz. Daha özel plakalar 5bin-20bin liraya kadar istiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar hafta sonu şoförler odası kapalı değil mi. Plaka basımı nasıl yapıyorsunuz? Nöbetçi plaka basım atölyesini nerden bulucaz. Şoförler odası Web sitesine sadece İstanbul ili nöbetçilerini yazmışlar, diğer iller yok.
  • sfzb67 kullanıcısına yanıt
    Hocam kafam bozuldu sahibinden e ilan verdim sattım aracı. Alan kişi Diyarbakır dan geldi plakayı değiştirmek istemedi nedense
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Normal şartlarda devirsiz plaka değişikliği mümkün değil.
    Devirsiz plaka nasıl değişir, ikametiniz değişti, Ankaradan İstanbul a taşındınız(sadece il değişikliğinde), yeni ikametinizi nüfusa kaydettirdiğiniz günden itibaren 1 ay içinde plaka değiştirebilirsiniz,
    iki plakada kaybolursa, sel, trafik kazası, şiddetli rüzgar vs. Gibi sebeplerle 2 plaka da araçtan düşüp kaybolursa, plaka çalınırsa, mevcut plakanız harfleri bir terör örgütünü andırıyorsa, çeşitli güvenlik sorunları durumu varsa, tehdit edilme, takip edilme vs.vs gibi durumlar.
    Bu durumları önce emniyete gidip işletirseniz, Noterde plaka değişikliği yapabilirsiniz.
    Araç satışında, plaka değişikliği yapmak istiyorsanız, plaka seçmek istiyorsanız satıştan önce emniyete gidip alacağınız aracın şasini ve plakayı TC nize kaydettiriyorsunuz. Sonra notere gidiyorsunuz, Noter satışında seçtiğiniz plaka otomatik gelir. Ama aynı il içinde plaka değişikliği olmaz, İstanbul ikameti olan biri 34 plakalı araç alırsa plaka değişmez.
    Boşta olan plakalardan seçerseniz ücretsiz alabilirsiniz, mesela adınız berna, BRN plaka istediniz, 300-500 lira isterler, sabit bi ücret yok pazarlık yapabilirsiniz. Daha özel plakalar 5bin-20bin liraya kadar istiyorlar.

Alıntıları Göster
    sayın hocam merhabalar

aşağıdaki konuya bir aydınlık getirmenizi rica edebilir miyim. ben yarın istanbul içinde oturan birinden , istanbul plakalı bir aracı, istanbul içinde oturan birisi olarak satın alacağım. istediğim bir plaka var , mesela 34 ABC 34 , bu durumda önce sabahtan trafiğe gidip, bağışımı yapıp, adıma plakayı ayırtıp, sonra da notere gidip, sistemde otomatik olarak bu plakanın bana çıktığını gördükten sonra işlemi yapabilir miyim ?

teşekkürler

koyu ile belirttiğim kısım kafamı karıştırdı da, sormak istedim.

"Araç satışında, plaka değişikliği yapmak istiyorsanız, plaka seçmek istiyorsanız satıştan önce emniyete gidip alacağınız aracın şasini ve plakayı TC nize kaydettiriyorsunuz. Sonra notere gidiyorsunuz, Noter satışında seçtiğiniz plaka otomatik gelir. Ama aynı il içinde plaka değişikliği olmaz, İstanbul ikameti olan biri 34 plakalı araç alırsa plaka değişmez."

• quote:

Orijinalden alıntı: Sheythan...

sayın hocam merhabalar

aşağıdaki konuya bir aydınlık getirmenizi rica edebilir miyim. ben yarın istanbul içinde oturan birinden , istanbul plakalı bir aracı, istanbul içinde oturan birisi olarak satın alacağım. istediğim bir plaka var , mesela 34 ABC 34 , bu durumda önce sabahtan trafiğe gidip, bağışımı yapıp, adıma plakayı ayırtıp, sonra da notere gidip, sistemde otomatik olarak bu plakanın bana çıktığını gördükten sonra işlemi yapabilir miyim ?

teşekkürler

koyu ile belirttiğim kısım kafamı karıştırdı da, sormak istedim.

"Araç satışında, plaka değişikliği yapmak istiyorsanız, plaka seçmek istiyorsanız satıştan önce emniyete gidip alacağınız aracın şasini ve plakayı TC nize kaydettiriyorsunuz. Sonra notere gidiyorsunuz, Noter satışında seçtiğiniz plaka otomatik gelir. Ama aynı il içinde plaka değişikliği olmaz, İstanbul ikameti olan biri 34 plakalı araç alırsa plaka değişmez."

Alıntıları Göster
    34 plakalı araç, İkametgah İstanbul ise plaka değişimine izin Vermez.
    Ama özel plaka alırsanız değiştirebilirsiniz, ama ücretleri yüksektir, emniyetle görüşün önce çok değişken fiyatlar var plaka ya göre kimine 5bin kimine 25bin gibi.
    İstanbul emniyetini hiç bilmiyorum.

• quote:

34 plakalı araç, İkametgah İstanbul ise plaka değişimine izin Vermez.
    Ama özel plaka alırsanız değiştirebilirsiniz, ama ücretleri yüksektir, emniyetle görüşün önce çok değişken fiyatlar var plaka ya göre kimine 5bin kimine 25bin gibi.
    İstanbul emniyetini hiç bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    hocam selamlar

cevabınız için teşekkürler. bugün sabah önce araç satış öncesi istediğim plakamın olduğu ilçe emniyete'e gittim, belirttiğiniz gibi, 34'ten 34'e hiçbir şekilde değişime izin vermiyor. ücretiyle alıp, rezerve ettirseniz dahi 34'ten 34'e izin vermiyor. anca şehirdışından farklı bir plaka araç almak gerekli veya aracı şehirdışındaki bir yakınımız üzerine yapıp, sonra tekrar 34 plakaya çevirmek gerekli. bunun dışında olmuyormuş.

yardımlarınız için teşekkürler.

aracı da alamadık zaten, içime sinmedi araç.

bu arada ödemeyi yapıp, rezerve etseydim ve aracı alamasaydım (bugün olduğu gibi) , bağışımızda boş yere gidecekti :-) veya hemen hızlıca şehirdışından bir araç bulup almam gerekecekti.

teşekkürler.

• @mixenon merhabalar , bir sey soracaktim. Yeni arac alacam. Plaka degistirmek istesem . Satış masrafi disinda ne kadar daha masrafi olur. Bir de satis aninda degilde 6 ay sonra değiştirsem masraf ne kadar oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AAF6D4207

@mixenon merhabalar , bir sey soracaktim. Yeni arac alacam. Plaka degistirmek istesem . Satış masrafi disinda ne kadar daha masrafi olur. Bir de satis aninda degilde 6 ay sonra değiştirsem masraf ne kadar oluyor
    Plakayı, satış anında değiştirmeniz gerekiyor, satıştan sonra değişmez. Plaka basım ücreti 67 tl diye hatırlıyorum, en yakın şöförler odasında bastırabilirsiniz.
  • quote:

Plakayı, satış anında değiştirmeniz gerekiyor, satıştan sonra değişmez. Plaka basım ücreti 67 tl diye hatırlıyorum, en yakın şöförler odasında bastırabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    birkaç hafta önce başka bir şehirden araç aldım zaman dar olduğu için plaka değişimi talep etmedim, şimdi değiştirmek istiyorum mümkün mü? masrafım ne olur?

• Plaka rastgele çıkıyor sanırım değişiklik isteyince "XX FY YY58 " tarzı bir plaka istesek tahmini masrafı ne olur?( Sadece FY ve 58 sabit diğerleri değişebilir.)

• Arkadaşlar İstanbul'daki aracın plakasını satışta değiştirip alabilir miyiz? 34 e 34 olacak yani tekrar. Ayrıca plaka değişiminde plakaya yazılan ceza vb varsa degismezsek plakayı sonradan gelirmi ceza? Çünkü 1 yıl önceki cezalar yeni yeni gelmişti bize?

• re_death kullanıcısına yanıt

Merhaba cozum bulabildiniz mi?

• akhoca A kullanıcısına yanıt

evet çözüme ulaştım hiç umursamıyorlar bile , trafik şubeden kayıp plaka olarak işlem yapıp yeni plaka ruhsat çıkartarak çözeme ulaştım

ilk plakayı çıkartmadım bile tüm işlemler yeniden yapılıp birdaha ruhsat ve plaka masraflarını veriyorsunuz, sigortayı yeni plakaya zehil ettirip kurtuluşa eriyorsunuz malesef

• Sıfır araç alırken özel plaka fiyatları nedir güncel bilgisi olan var mı?

• TurkCA T kullanıcısına yanıt
    Hangi harf hangi rakam kombinasyonuna ve hangi ilde olduğunuza bağlı olarak değişir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pro-black kullanıcısına yanıt
    Değişeceği net.
    Bir fiyat listesi yok mu? Tipine göre mi karar veriliyor onu merak ettim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • re_death kullanıcısına yanıt

Peki kayip plaka deyince sorusturma yapiyorlar mi acaba? Bu konuda bir bilginiz var mi?

• akhoca A kullanıcısına yanıt

hiçbirşey sormamışlardı bana , sorarsa yolda düştü farketmedim de.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.