Şimdi Ara

Noter Araç Satış - Plaka Değişikliği Kılavuzu (1 Şubat 2018) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
15
Favori
111.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bagis alıyor fakat miktari düşüyor. Yani siz gidip uc harfli isim (can, eda vs.), parti ismi, takım ismi gibi plakalar istediğinizde yüklü bağışlar talep ediyor ancak kendi adınızın bas harfini istediğinizde bu plaka başkaları tarafından talep görmediği için bağış düşüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EPICA kullanıcısına yanıt
    Ödeme bağış adi altında yapıldığı için iadesi olmaz. Alacağınız aracın sase numarasına baglatacaginiz icin vazgecerseniz memurun insiyatifinde, ucretsiz veya cok dusuk ucretle vazgeçtiğiniz aractan iptal edip almaya karar verdiğiniz araca aktarabilir

• Arkadaşlar Istanbuldan araç aldım Ankaraya getirdim noterde plaka değişimi isteğine hayır dedim, sanırım 1 ay içinde bile olsa artık değiştirilemiyor, sorum şu, kasko yapılırken artık Istanbul Ankara risk ayrımı kalmadığını söyledi sigortacı... sizin bilginiz var mı ? Yada ikamete göre kasko riskli poliçe yaptırabilir miyim ?
  • Merhaba arkadaslar alacagım araba 16 plaka. ben aracı sirket ustune alacagım sirket istanbula kayıtlı. Noter satısı kolay ancak plaka konusunda soru isratelerim var . Aracın satısını aldıktan sonra 16 plakalar noterde kalıyor sanırım. Ben plakasız arabayla gidip plaka mı alacagım? Ayrıca sirkete alındıgı icin plaka icin acaba hangi evraklar isteniyor? Bir de anadolu yakasında plaka basım ve alım yeri neresi? Umraniye diyor ama koca anadolu yakasında tek bir yer mı var? noter ve plaka ucretleri ne kadar?
  • Gelelim benim sorunuma;

Geçen hafta içi sıfır araç aldım şirketim adına, şirket merkezi İzmir olduğundan 35 plaka çıktı ve gayet normal bir durum buraya kadar sorun yok. Ancak harf grubu siyasi bir partinin harfleri denk geldi. Araçla herhangi bir siyasi partinin kısa koduyla dolaşmak hakikatten zor durum, fanatiği var, yandaşı var, karşı görüşlüsü var yani var oğlu var. Yolda epey taciz durumları oluyor ama en kötüsü özel park yerim yok ve sokağa parkediyorum mecbur. Her sabah inşallah gece çizmemiş veya zarar vermemişlerdir diye dua ederek gidiyorum aracın yanına. Şimdi bu plakayı bu sebeple değiştirmek istediğimi beyan etsem kabul edilir mi sizce yoksa en nihayetinde plakalarım çalındı diye karakolda zabıt mı tuttursam ne dersiniz? Daha önce başıma geldi plakamın biri düştü emniyete gidip tek plaka parasıyla bastırdım, sonra ikinci kez düşünce ki iki plaka kaybolursa plakanın tamamen ve dolaysıyla ruhsatın da değişeceğini söylediler ve EK1 belgesi düzenletip yeni plaka verdiler.

• DrSallaso kullanıcısına yanıt
    hocam özel değilse çok merak attım nedir plaka sadece harflari sölesende olur pm de atabilirsin
  • 26_____ kullanıcısına yanıt
    PM attım.
  • DrSallaso kullanıcısına yanıt
    😂😂

Bende izmirde her yerde yeni bu plaklardan gorup sasirmistim megersem, O plakalar bu ara siradan veriliyormus .. yani yeni de cikarsaniz ayni harf grubu verirler..

Ben de bu ara aracimi sattim yeni arac alacagim adres izmir ne yapacagimi bilmiyorum 😂

Eskiden forumda makarasini yapardik , bazi ilanlarda 30 bin liralik arabalara malum parti harfleri var diye 200bin yazan ilanlar vardi ..

Sizde iyi tarafindan bakin belki oyle satarsiniz plakalari hocam 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fazla da kalmamış hatta bitmiştir diye tahmin ediyorum. En azından benimki 934 ile bitiyordu, yani 66 kişi daha işlem yaptıysa sonraki harfe geçmiştir.
  • 20 plaka araç almaya niyetlendim. İkametim izmir ve plaka değişikliği yapacağım fakat son durum nedir arkadaşlar yakın zamanda plaka alan oldu mu seri ne geliyor? Gerçekten yukarıda yazılanlar yüzünden plaka değişikliği yapmamayı bile düşünüyorum. Kimden öğrenebilirim noterleri arasam harf olarak şu seride deyip bilgi verirler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: DrSallaso

Gelelim benim sorunuma;

Geçen hafta içi sıfır araç aldım şirketim adına, şirket merkezi İzmir olduğundan 35 plaka çıktı ve gayet normal bir durum buraya kadar sorun yok. Ancak harf grubu siyasi bir partinin harfleri denk geldi. Araçla herhangi bir siyasi partinin kısa koduyla dolaşmak hakikatten zor durum, fanatiği var, yandaşı var, karşı görüşlüsü var yani var oğlu var. Yolda epey taciz durumları oluyor ama en kötüsü özel park yerim yok ve sokağa parkediyorum mecbur. Her sabah inşallah gece çizmemiş veya zarar vermemişlerdir diye dua ederek gidiyorum aracın yanına. Şimdi bu plakayı bu sebeple değiştirmek istediğimi beyan etsem kabul edilir mi sizce yoksa en nihayetinde plakalarım çalındı diye karakolda zabıt mı tuttursam ne dersiniz? Daha önce başıma geldi plakamın biri düştü emniyete gidip tek plaka parasıyla bastırdım, sonra ikinci kez düşünce ki iki plaka kaybolursa plakanın tamamen ve dolaysıyla ruhsatın da değişeceğini söylediler ve EK1 belgesi düzenletip yeni plaka verdiler.
    Şirketten birine devredin
    Aracın plakası değişecek diyerek satışını alsın.
    Sonra siz geri aracın plakasına göre değişecek yada değişmecek şeklinde geri satışını alın.

• Arkadaşlar Noterde sistem çok kötü bir plaka atadı diyelim. O anda satıştan vazgeçebilir miyiz? İptal edebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit_dark

20 plaka araç almaya niyetlendim. İkametim izmir ve plaka değişikliği yapacağım fakat son durum nedir arkadaşlar yakın zamanda plaka alan oldu mu seri ne geliyor? Gerçekten yukarıda yazılanlar yüzünden plaka değişikliği yapmamayı bile düşünüyorum. Kimden öğrenebilirim noterleri arasam harf olarak şu seride deyip bilgi verirler mi?
    Hocam ne yaptınız, Noterin hangi sıradan plaka verdiğini öğrenebildiniz mi, noterler söylüyor mu.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    İlçemdeki noteri aradım izmirde . Durumu anlattım uzaylı görmüş gibi cevap veremediler. İlk defa böyle bir soru geldi sanırım. Onu gideceğiniz yerde öğrenirsiniz dediler. Neyse şunuda öğrendim plakaları çıkartıp notere teslim ediyoruz plakayı sistemden söylüyorlar o anda iptal etme şansımız oluyormuş. Yani artık almak zorundasın gibi birşey yokmuş. Bende o rahatlıkla antalya ya gittim tam sistemden söylerlerken orası baya heyecanlıydı 2-3 sanise :D plakayı söyledi noter ABC denk geldi. Şükür dedim hemen aldım plakaları bastırdım. Normalde ABC serisi çoktan geçmiştir perte vs çıkartılan araçlardan da plakalar denk geliyor gibime geliyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Hocam ne yaptınız, Noterin hangi sıradan plaka verdiğini öğrenebildiniz mi, noterler söylüyor mu.

Alıntıları Göster
    Bu kadar endişe etmeyin. İyi bir sigortacıya gidin, trafikte bağlantısı varsa araç ruhsat bilgilerine göre size güzel bir plaka ayarlayabilir. Bu şekilde illaki sıradaki plakayı almanız gerekmiyor. Trafikte işlem yapılınca, noterde o plaka görünüyor adınıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.celik -- 9 Ocak 2020; 0:34:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.celik

Bu kadar endişe etmeyin. İyi bir sigortacıya gidin, trafikte bağlantısı varsa araç ruhsat bilgilerine göre size güzel bir plaka ayarlayabilir. Bu şekilde illaki sıradaki plakayı almanız gerekmiyor. Trafikte işlem yapılınca, noterde o plaka görünüyor adınıza

Alıntıları Göster
    Hocam benim plaka alacağım yer ile ikamet farklı yerde, tanıdık bulsak bile zor.
  • Arkadaşlar, Noterde çalışıyorum, merak ettiğiniz konular varsa yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Arkadaşlar, Noterde çalışıyorum, merak ettiğiniz konular varsa yardımcı olabilirim.
    nöbetçi saatleri arasında bir vekaleti baska bir notere teyit nasil yapiyorsunuz kapali oldugu halde
  • quote:

Orijinalden alıntı: adil07

nöbetçi saatleri arasında bir vekaleti baska bir notere teyit nasil yapiyorsunuz kapali oldugu halde

Alıntıları Göster
    Nöbet günlerinde, 2013 yılı ve öncesi vekaletler ile işlem yapılmıyor. Nöbetçi olan noterden verilenler hariç.
    2014 ve sonrası için vekaletlerin sistemden kontrolü yapılabiliyor, teyit gerekmiyor.

• Mixenon kullanıcısına yanıt
    Plaka değişikliği devirsiz mümkünmü trafik tescilden yeni plaka özel harf rakam nasıl seçeriz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.