Şimdi Ara

Noter Araç Satış - Plaka Değişikliği Kılavuzu (1 Şubat 2018) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
15
Favori
111.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben uygulamanın ilk günü izmir gaziemirden arabayı aldım. Plaka degisikligi icin notere plakayi biraktim. Bana ji kagit verdiler dedilerki git manisada bastir. Izmirden manisaya plakasiz geldim. Tamamen şans yanimdaymis. Kimse durdurmadi. Sistem yeni oldugundan banada git bisey olmaz dediler. Ucuz yirtmisim valla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın plakalarını yenilemek istiyorum, boyalarda çıkma var. Plaka değişikliği için ücret nedir ve nereden yaptıracağım?
  • Yeni motosiklet aldım , plakası siyasi parti harfleri çıktı , bunu değiştirtme gibi bi durum varmı , çok kötü oldu bu plska , prosodür nedir bilen varmı

• Beyler tecrube eden biri yesillendirebilirse sevinirim. Araci ankaradan alacagim plaka eskisehir plaka olacak. Ankaradan eskisehire kadar plakasiz mi geleyim yoksa ankarada bastirayim mi?

• eski plakam boştaysa alamıyormuyum illaki sıfır olaka mı olacak?

eğer sıfır plaka veriliyorsa eski plakalar ne olacak

yada sıfır istediğimiz örneğin 06 CAN 06 plakayı istiyorum almanın hiç mi mümkünatı yok

• Merhaba aracı satın alali 2 hafta oldu fakat plakayı degismedim.Suanda değiştirmek istesem degistirebiliyormuyum ?

• mrb forumda denildigi gibi ilce gözetilmeksizin il ile sıradakı plakayı verilecektir bilgisi olan varsa lütfen yazsın ben ankaranın kochisar ilcesinde ikamet etmekteyim 06 s-- ile baslayıp 3 harf dir ve bizim bu plaka alımı bitti ben istedigim plakayı stın alabiliyormuyum bu plakayı nasıl tahsis edebilirim
  • bjk1903besiktas B kullanıcısına yanıt
    Siz yeşillendirin bari

• Sürekli soru var cevap yok ama ben de sorayım. Yarın bir araç alacağım aracın plakası 16 xx 390 ben bu plakayı değiştirmek istiyorum. Normalde Gemlikliyim hem araba Gemlik plaka olsun istiyorum hem de Gemlik plaka hem oğlumun hem eşimin hem de benim harflerimi taşıyor. Babam Emniyete gidip sormuş sağ olsun 16 MAG 99 ayıralım Cuma gününe kadar demişler ama plaka 16 olursa değişmez demişler. Bir de notere bizden yazı alıp o şekilde gitmeniz gerek diye söylemişler. Bunun bir yolu var mıdır acaba? Bir de ikametgahımı Gemlik'e mi aldırmam lazım? Yoksa ikisi de merkez ilçe olduğundan farketmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shumin -- 25 Nisan 2018; 23:18:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shumin

Sürekli soru var cevap yok ama ben de sorayım. Yarın bir araç alacağım aracın plakası 16 xx 390 ben bu plakayı değiştirmek istiyorum. Normalde Gemlikliyim hem araba Gemlik plaka olsun istiyorum hem de Gemlik plaka hem oğlumun hem eşimin hem de benim harflerimi taşıyor. Babam Emniyete gidip sormuş sağ olsun 16 MAG 99 ayıralım Cuma gününe kadar demişler ama plaka 16 olursa değişmez demişler. Bir de notere bizden yazı alıp o şekilde gitmeniz gerek diye söylemişler. Bunun bir yolu var mıdır acaba? Bir de ikametgahımı Gemlik'e mi aldırmam lazım? Yoksa ikisi de merkez ilçe olduğundan farketmiyor mu?
    Şöyle cevaplayayım ben de kesin olarak, eğer aldığınız aracın plakası ikamet ettiğiniz ilin plakası ise, aracı satın alırken kesinlikle değiştiremiyorsunuz. İlçe fark etmiyor. Aynı il olunca hiçbir şekilde değiştirmiyorlar, noterler. Aldığınız aracın plakası il dışına kayıtlı olursa, değiştirebiliyorsunuz.

Plaka değiştirmenin tek yolu ise, aracı aldıktan sonra, plakalarım kayboldu diyerek emniyete başvurmanız, belli bir ücret karşılığında yeni plakanız tescil olabilir. Tabi bu işlem için prosedür nasıldır, bilemiyorum.

• Teşekkür ederim cevabınız için. O başıma daha önce gelmişti eğer aracın plakası 2 kere kaybolmuşsa önceki sahipler de dahil yeni plaka çıkartıyorlar Ruhsar ile beraber

• Arkadaslar merhaba yeni sifir arac alacagim ozel plaka islemleri artik nasil oluyor? Ve app basitorkar mi?

• İl dışından ikinci el aldığım aracın plakasını alım esnasında değiştirmesem, bir süre sonra plakayı bulunduğum ilin plakasına dönüştürebiliyor muyum?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar yeni bir bilgi daha ilave edeyim.

Aynı il için satış esnasında bile olsa artık plaka değişlikliği yapılamıyor.

Bir süre önce yapılabiliyormuş ama sanırım sisteme güncelleme geldi.

ben geçen hafta ankara plakalı bir araç aldım. Kendimde Ankarada ikamet ediyorum. Satış esnasında notere plaka değişikliği istedim.

tamam dediler ama işlemi gerçekleştiremediler. sistem söylediğim uyarıyı verdi. Bende aynı plakayla işleme devam ettim.
  • Arkadaşlar sıfır araç alırken bağlı olunan trafik şubesinde olan plakalardan seçmenin imkanı var mı?

• Merhabalar

Gecen hafta (02.07.2018) tarihinde ikinci el bir otomobil aldık. Noter in plaka değiştirmek istiyor musunuz sorusuna; o an değiştirmeyi düşünmediğimiz için hayır istemiyoruz şeklinde yanıt verdik. Fakat fikrimiz değişti ve artık plakamızı değiştirmek istiyoruz. Bu mümkün mudur? Mümkün ise, nasıl bir yol izlemeliyiz? Prosedür ve gerekli evraklar, başvuru yöntemi vb hakkında bilgi verebilir misiniz? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: coromantee

Merhabalar

Gecen hafta (02.07.2018) tarihinde ikinci el bir otomobil aldık. Noter in plaka değiştirmek istiyor musunuz sorusuna; o an değiştirmeyi düşünmediğimiz için hayır istemiyoruz şeklinde yanıt verdik. Fakat fikrimiz değişti ve artık plakamızı değiştirmek istiyoruz. Bu mümkün mudur? Mümkün ise, nasıl bir yol izlemeliyiz? Prosedür ve gerekli evraklar, başvuru yöntemi vb hakkında bilgi verebilir misiniz? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...
    Değiştiremezsiniz. Yeniden araç satışı yapmanız gerek. Örneğin babanızın üzerine devredip tekrar ondan alım yapacaksınız.
  • Merhabalar. kısmetse ilk kez araç satın alacağım. bu işlerden de pek anlamıyorum o yüzden işin erbabı olanlara yardım amaçlı bir soru sormak istiyorum. araç devri için notere gittiğimde, sigorta yaptırmadan sadece 181 tl ödeyip aracı kendi üzerime alıp kullanmaya başlayabilir miyim? biraz araştırdım da galiba sigorta için 15 günlük bir süre var deniyor ama bu durumu kapsıyor mu emin değilim. teşekkür ederim.
  • ydn06 kullanıcısına yanıt
    Satın alacağınız aracın sahibi ve plakalar ile notere gidip aracı satın almak isteyeceğinizi söyleceksiniz. Daha sonra noter aracın ücretini ödeyip ödemediğinizi araç sahibine soracak. Araç sahibi onay verdikten sonra satış işlemleri başlayacak. 181 tl ücret çıkacak ruhsatı adınıza düzenlemek adına. Aracın mevcut plakası ile almak isteyip istemediğinizi soracak noter. Sonrasında değiştirmek istiyorsanız size bir a4 kağıdı verecek. Bu a4'te sizin yeni plakanız random(rastgele) bir şekilde şeçilecek ikamet ettiğiniz şehri soruyor ona göre çıkartıyor.(misal istanbulda oturup izmir dediğinizde nasıl olur bilmiyorum yanlız) Bu a4 ile aracı aldığınız semtteki veya şehirdeki şoförler odasına gidiyorsunuz ve plakanızı bastırıyorsunuz. Aracı aldıktan sonra 10 gün süresince (10 gün dedi bugün noter yanlış hatırlamıyorsam) sigortasız bir şekilde gezebilirsiniz. İyi forumlar...
  • SerkanT4N S kullanıcısına yanıt
    detayli cevap icin tesekkür ederim. peki plaka degisikligi icin bostaki bir plakayi alma sansimiz hic yok mu? bir de plaka degistirmek istersek ek bi ucret cikiyordur elbet. onun ucreti ne kadar acaba?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.