Şimdi Ara

Nothing Phone (1) [ANA KONU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
767
Cevap
22
Favori
33.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Stabilite ve batarya da gözle görülür bir farklılık hissetmedim. Aslında nothing os 2.0 diyecek kadar aşırı bir özellik de barındırmıyor bence nothing os 1.8 falan olmalıymış bu.

• ilyason kullanıcısına yanıt

Günlük kullanımda pişman edecek bir cihaz değil genel deneyimi iyi gayet 6s den sonra güzel bir geçiş olur.

• 2 gündür kullanıyorum hocam

• volki57 V kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler. Sizden bir ricam var; Uygulama klonlama özelliği düzgün çalışıyor mu? Xiaomi de banka uygulamalarını da klonlamak mümkündü ve bu özellik çok işime yarıyordu. Acaba banka uygulamaları klonlanıyor mu (örneğin; Ziraat Mobil)bakabilir misiniz?

• ConroeMAC kullanıcısına yanıt
    Cihazda yüklü her uygulama klonlanabiliyor. Banka uygulamaları da dahil. Ama klonlayıp denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C6C069C74 -- 10 Eylül 2023; 20:9:41 >
  • Klon düzgün ancak, uygulama kilidi saçma olmuş.... uygulama kilidi telefon kilidi aynı oluyor... o zaman da pek anlamı kalmıyor

• SethAgunner S kullanıcısına yanıt
    Telefon kilidinin amacı kimsenin telefona erişememesini sağlamaktır.
    Uygulama kilidinin amacı cihaza erişen fakat belli kısımlara erişilmemesi istenen kişiler için yapılmış birşey.

Örn; ben size oyun oyna diye telefonumu veriyorum ama siz bana farkettirmeden whatsapp'a girip karıştırmak istiyorsunuz. Bunun için de uygulama kilidi denilen birşey yaptılar, keza kullanışlı ve akıllıca.
  • Bildiğim kadarıyla zaten stok androidde olmayan bişey, diğerlerinde ise uygulama kilidinden bağımsız bi şifreyle çalışıyor. Aynı şifre olması mantıksız

• Nothing Phone (1) [ANA KONU]

Nothing Phone 1 şeffaf, yanları silikon, arkası kapalı ve transparan, plastik olan kılıfımı ilana koyuyorum. Sadece birkaç kez kullanılmış olup herhangi bir ezik çizik vs. yoktur. Sıfırı ne ise o. Yurtdışından alıp beklemek istemeyenler için. Alındığı aynı gün kargo ile gönderebilirim veya elden teslim edebilirim. İyi forumlar.
  • Cevabınız için teşekkürler.

Pil tüketimi şu birkaç gün fazla olacak gibi, ufak bir pişmanlık hissi var şuan. Başka bir sorun ise ekranın çalışması ve boş Ram miktarı ile alakalı;

Normal şartlar da arka plan sabit uygulamalar açıkken bende boş ram miktarı 2.5 gb civarı oluyor ve cihaz 1 ay kapanmadan çalışsa da bu miktardan pek aşağı düşmüyordu. Şuan 2.2 gb ile 2.0 gb arası boş ram var. Bu yapılan makyaj ve arka plana eklenen Os. 2.0 ile gelen işlemlerden olsagerek.

Cihazın kullanım alışkanlıklarını öğrenmesi ve pilin oturması belki 3-5 gün sürer ama şuan eskiye nazaran bir tık fazla harcıyor.

Diğer bir konu ise, ekran tarama hızı ile ilgili prosedür. Şöyle ki; Normal kullanımda 120Hz, ekrana dokunmayı bıraktığız anda 60 hertz'e düşüyordu. Şuan ekrana dokunmayı bıraksam da her koşulda 120Hz'de çalışıyor. Uygulama menüsü ve ayarlarda da duruma göre 120, 90 ve 60 Hz'de değişkenlik gösteriyordu.

Şuan sadece Stream tabanlı uygulamalar ( netflix, youtube vb ) sadece tam ekran yapıldığında 60Hz'e düşüyor. Bu uzun vadede pil tüketimini artırabilir. Always on ve Parmak izi sensörü aydınlatması çalışırken de ekran 120Hz yenileme yapıyor.

Bunun dışında gelen uygulama ve özelliklerden ( Şahsım adına konuşuyorum ) benim işime yarayan sadece uygulama klonlama oldu açıkçası ve bu özellik yüzünden 1.5.6'dan 2.02'ye geçtim.

Bunun dışında Wifi Hotspot'ın çalışması bir nebze düzelmiş gibi. Android 12'de (1.1.8 ) ve Android 13'de (1.5.6) hotspot bir süre sonra kopuyor ve kapatıp açmam gerekiyordu ( Bu durum sadece benim bilgisayarımda böyle olabilir)

Karşılaştığım diğer problemleri de yeri geldikçe sizinle paylaşmaya devam ederim arkadaşlar.

Saygılarımla.

• SethAgunner S kullanıcısına yanıt

Evet, henüz bu özelliği denemesem de, uygulama kilidi şifresinin değiştirilebilir ya da farklı olmasıdır manıtklı olan. Diğer türlü kilit ekranını aşan herhangi birisi, kilitli uyglamalara da kolayca erişebilir.

Uzun yıllar Xiaomi kullanan biri olarak Miui'da durum böyle idi. Uygulama kilidi için farklı bir şifre belirlemeniz isteniyordu.

• Grkwnxs G kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler,

Evet, güncelleyip kullanmaya başladıktan sonra size hak verdim. Minor değişiklikler yapılmış ve buna Majör bir ünvan verilmiş. 1.8 gayet mantıklı geldi bana da :)

• Nothing Phone (1) [ANA KONU]
  • neronidas kullanıcısına yanıt
    hocam ikisinin arasında kaldım da hangisinin kamerası daha iyi sizce?
  • arkadaşlar yurtdışı kayıtlı alacağım ama çoğu satıcıda kalmamış. sizler kimden aldınız yardımcı olabilir misiniz
  • Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum;

Nothing Phone (1) [ANA KONU]

Bu kılıftan kullanıyorum. Ledlerin gözükmesi için kılıfın arka led'lere gelen kısımları açık bir şekilde. Toz, pislik vs. girse cihazın arkasını çizebilir diye düşünüyordum. Herhangi bir yerde kaplama da yaptırmadığım için cihazın arkasını şeffaf streç film ile kaplayıp kılıfı öyle taktım. Şuanda en azından çok ince de olsa bir koruma yaptım kendimce.

Sorum şu; Sizce streç film yerine uyguladığımda daha iyi koruyabilecek bir malzeme veya farklı bir tavsiyeniz var mı?

• temhemrime kullanıcısına yanıt
    Sahibinden üzerinden aldım 2 ay önce hocam. Oraya bakabilirsiniz
  • baydemotr B kullanıcısına yanıt
    baktım da pahalı geldi bu cihaz 10k filan değil miydi öyle biliyordum.
  • temhemrime kullanıcısına yanıt
    Evet ben 11den almıştım, aldığım sırada 9-10-11'e bulunabiliyordu. Biraz geç kalmışsınız hocam maalesef. Şuan 14den başlıyor sanırsam
  • baydemotr B kullanıcısına yanıt
    Ahmet mardinde filan 10kydı şimdi hepsinde bitmiş maalesef elinde kalanlar da zam yapmışlar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.