Şimdi Ara

Notrallesme-ph'in 7 olması farki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar zayıf asit kuvvetli baz vs karışınca bu iki kavram çok karışıyor bende.İki üç cümleyle farkını ozetleybilir misiniz

• Hocam benim bildiğim nötralleşme gerçekleşse de ph illa 7 olmak zorunda değil yani siz 0,1 mol HF ile 0,1 mol NaOH u karıştırdığınızda nötralleşme gerçekleşir ama HF zayıf asit olduğu için son durumda pH 7 den büyük olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leyture -- 12 Haziran 2020; 14:9:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leyture

Hocam benim bildiğim nötralleşme gerçekleşse de ph illa 7 olmak zorunda değil yani siz 0,1 mol HF ile 0,1 mol NaOH u karıştırdığınızda nötralleşme gerçekleşir ama HF zayıf asit olduğu için son durumda pH 7 den büyük olur
    Bende böyle biliyorum hocam da kafama takıldı,umarım doğrudur.Ben kesin soru bekliyodum bu tarz
  • AndreCastro35 kullanıcısına yanıt
    Hocam bunla ilgili daha önce açılmış bir konuhttps://forum.donanimhaber.com/kimya-tam-notrlesme-kafama-takilan-soru--133375523
  • quote:

Orijinalden alıntı: leyture

Hocam bunla ilgili daha önce açılmış bir konuhttps://forum.donanimhaber.com/kimya-tam-notrlesme-kafama-takilan-soru--133375523
    Oturdu şimdi hocam çok sağol.Ozetle Kuvvetli Asit-Zayif Baz(Molarite ve tesir aynı),ph yediden küçük olur.Fakat Molarite ve tesir aynı ise tam notrallesme diyebiliriz.
  • zayıf asitle kuvvetli bazın tesir değerliği aynı olup aynı mol sayılarıyla tepkimeye girdiklerinde tam nötrleşme tepkimesi gerçekleşir ama ortamın pH ı 7 olmaz. tam nötrleşme tepkimesi demek pH 7 olacak demek değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88BB6CDAE -- 12 Haziran 2020; 14:15:28 >
  • Üstteki arkadaşlar güzel cevap vermiş. Bende ekleme yapayım o zaman.

TYT'de sözel bir soru çıkıyorsa ve soruda kuvvetli asit, kuvvetli baz diyorsa pH=7 olarak alıyorsun ama AYT'de işlemli asit-baz pH soruyorsa bulmak zorundasın. Tabi dedikleri gibi tesir değerliği ve molar derişimleri önemli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hiv'in 4 kat artmış olması
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tam nötralleşme olayı ortamdaki asidin tamamı ile tepkimeye girecek kadar baz, ya da bazın tamamıyla tepkimeye girecek kadar asit ekleyerek gerçekleştirilir. Ancak asidin ya da bazın kuvvetli/zayıf olması asidin/bazın ortamda ne miktarda iyon halde ne miktarda moleküler halde bulunduğuyla alakalı bir durum. Tam nötralleşmede bunun bir önemi yok

pH=pOH (Ortam standart şartlarda ise her ikisi de 7 Farklı sıcaklık değerlerinde her ikisi de örneğin 6 olabilir) olması durumu ortamdaki H+ ile OH- iyon miktarları arasındaki eşitliğin sağlanması durumudur. Bu durumda asidin kendisi değil ne oranda H+ bazın ise ne oranda OH- getirdiğine bakılır. Yani kuvvetli/ zayıf meselesi burada devreye girer

Titrasyonda eşdeğerlik noktası ise tam nötralleşmenin olduğu andır. ph=7 olmak zorunda değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.