Şimdi Ara

NT DETECT Başarısız Oldu xp server 2003

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorunum şu İki adet hdd var Birisinde Xp Server 2003 calısır vaziyette idi diğerine ben xp kurdum sorunsuz calısıyor Server Hdd mi kurulum yaparken çıkardım. Daha sonra Xp Kurdugum hdd ile Yer değiştirdiğimde NTDETECT Basarız Oldu Diye Dos ekranında Hata veriyor Pc 10 saniye İçerisinde Yeniden Başlıyor ve Bu şekilde Devam Ediyor. Server Hdd Mi tekrar kurma gibi bir şansım yok Yardımcı Olursan Sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: birzeybek

Arkadaşlar sorunum şu İki adet hdd var Birisinde Xp Server 2003 calısır vaziyette idi diğerine ben xp kurdum sorunsuz calısıyor Server Hdd mi kurulum yaparken çıkardım. Daha sonra Xp Kurdugum hdd ile Yer değiştirdiğimde NTDETECT Basarız Oldu Diye Dos ekranında Hata veriyor Pc 10 saniye İçerisinde Yeniden Başlıyor ve Bu şekilde Devam Ediyor. Server Hdd Mi tekrar kurma gibi bir şansım yok Yardımcı Olursan Sevinirim

Selam
    Gördüğüm kadarı ile size yardımcı olan arkadaş çıkmamış. :(
    Tekrar kurmamak adına aşağıdaki yazacaklarım sizin sorununuzu giderecektir ama ilk önce XP kurulu olan HDD'nizi devre dışı bırakın.. Sadece Server 2003 kurulu olan HDD takılı olsun!

Yapacağınız işlemler aşağıdaki gibidir..

Muhtemelen ntldr ve ntdetect.com dosyaları bozulmuştur veya başka bir bölüm üzerinden çalışmaktadır. Bunları onarmak veya aynı HDD üzerinden çalışmasını sağlamak için şöyle yapacaksınız.

Bilgisayarınızı Server 2003 işletim sistemi yüklü olan CD-ROM, DVD-RAM veya USB Flash Bellek ile başlatın ve boot işlemi sona erdiğinde, onarım için bir yazı gelecek ve orada siz R tuşuna basacaksınız.
    Bilgisayar DOS ortamına düşecek ve Administrator şifreniz varsa onu yazacaksınız. Yoksa ENTER ile onaylayacaksınız.
    Klavyeden 1 tuşuna basacaksınız.
    C:\Windows> şeklinde bir satır çıkacak.

C:\Windows> yazısı karşınıza geldiğinde MAP yazacak ve CD-ROM, DVD-RAM veya USB Flash Bellek sürücü harfini öğreneceksiniz.

CD-ROM, DVD-RAM veya USB Flash Bellek sürücü harfini E olarak varsayarsak. E: yazacak ve ENTER tuşuna basacaksınız.
    E:\>sürücüsüne bağlandığınızda aşağıdaki şekilde yazarak kopyalama işlemini gerçekleştireceksiniz.

copy E:\i386\ntldr C:\
    copy E:\i386\ntdetect.com C:\

Kopyalama işlemi bittikten sonra sistemi fiksleyeceksiniz. Bunun için de ekrana C: yazın ve C:\Windows> satırında aşağıdakileri yazın.

C:\Windows>fixmbr yazacak ve gelen soruya E(evet anlamında) tuşuna basarak onaylayacaksınız.
    Ve ardından tekrar,
    C:\Windows>fixboot yazacak ve tekrar E tuşuna basarak onaylayacaksınız.
    8. C:\Windows>exit yazarak bilgisayarı yeniden başlatacaksınız.

Bundan sonra normal şartlarda Server 2003 işletim sistemi sorunsuz açılması gerekmektedir.
    Kolay gelsin..

Edit: İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 5 Mayıs 2012; 16:58:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.