Şimdi Ara

ntdrl eksik, disk okuma hatası, mavi ekran hataları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kendi kendime bir bilgisayar toplayayım dedim bir türlü başım dertten kurtulmadı 3 aydır....

sorunum şöle bilgisayarı zar zor açıorum. gece kapatıyorum, gündüz açarken bazen "ntldr eksik ctrl+alt+del" yap diyor açılmıyor, bazen de az önce olduğu gibi "disk okuma hatası ctrl+alt+del" yap diyor. bunlar açılışta gerçekleşen sorunlar, bazen de durup dururken (bilgisayarı zorlarken değil) mavi ekran çıkıp "irql not less or equal en altta da nvgt.sys" sorunları ile karşılaşıyorum. daha dün tertemiz format attım yine başıma geldi. sürücüler de son sürümler.

Bilgisayarım da 2 ayrı 250gb harddisk var bunlar da kendi içinde 2 parçaya ayrılı yani toplamda 4 parça. az önce yine disk okuma hatası oldu ve açamadım bir türlü sonra bu harddisklerden birnin güç kablosunu çıkardım sistem sorunsuz açıldı. yerine taktım restart attım yine açıldı. şimdi restart yapmaya tırsıyorum açıkçası

sorunum genel itibari ile böyle harddisk mi bozuktur acaba,,,

o kadar para verdim bir türlü verim alamadım. Yardımcı olanlara çok çok duacıyım......

SİSTEMİM İMZAMDAKİ.....

Şimdiden çok teşekkürler....

• Öncelikle hard disk kablosunu değiştirin. Ardından scan disk yaptırın hard diske ve eğer hala problem geçmezse bad sector var mı diye bir bakın. eğer sorun hala devam ederse hard diskte problem vardır büyük ihtimalle.

irql not less or equal en altta da nvgt.sys hatası ise sanırım ekran kartı ile alakalı bir driver hatası. Bilgisayardaki tüm driverleri kaldırın ve tekrar en baştan itibaren hepsini sağlam bir şekilde kurun.

Bir deneyin bakalım sonuca
  • çok sagolun da hemen cevap verebilemeyebilirim. Çünkü yeniden başlatınca yapmayabilir. Driverlar günce l dün akşam formatdan sonra yükledim. kablo olayına bakıcam şimdi.
  • Kablo değişimi bir şeyi etkilemedi sarunum hala devam etmekte ...

Yardım lütfen..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.