ntdrl dosyası eksik diyo. xp sidisini tak falan diyosunuz boot etmiyoki cd yi (bios dan ayarladım tabe) disket cd hiçbirini boot etmiyo.
başka bilgisayarda cd rom olmadığından sağa tıklayıp biçimlendir dedim ilk ntfs sonra fat 32 bu seferde ntrld eksik diye bişey çıkmıyo ama yine cd leri boot etmiyo yardıııım
sen biostan cdroom boot seceneğini işaretliyorsun peki save ediyormusun..Yoksa kullandığın cd ve cd rom sürücü bozuk ama ntldr eksik diyorsa bios ayarlarını default yap ve hdd'yi detect ettir bakalım ulaşabiliyormu...
helplerini okuyup ntldr yi fizlemeyi denedin mi veya yeniden yüklemeyi..
bir de şu yolu deneyebilirsin ntldr ve ntdetect.com dosyalarını windows cd'inden ana dizinine kopyala mesela cd sürücün d olsun copy d:\i386\ntldr c: copy d:\i386\ntdetect.com c:
Teşekkürler hallettim ama sizin söylediğiniz şekilde değil. Arkadaşın bilgisayarı getirip onda açıp format attım. 2 sürücüm vardı 2 sindede 10 tane xp cd si ile denedim biostan kaydettim hardiski kurtardın (nasıl oluyorsa)Artık dvd writer ın çalışmıyo. açılışta ide görüyo xp de görüyo ama bu sefer cd okur gibi yapıp içeriğini göstermiyo bende servise verdim bugün. Yardımlarınız için teşekkürler
Philips dvd writer ım bozulmuş ondan boot etmiyor muş meğerse. Verdim 8x dvd writer ı 5 günde 16x yapıp bana verdiler zuahaha 2 yıl garanti güzel şey