Şimdi Ara

Format Sırasında Yanlışlıkla C yi Sildim Lütfen Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben w7 ye format atarken biçimlendirme kısmına geldiğimde var olandiskleri( zaten disk sadece c olarak var başka disk alanı yok) ben c yi sildim...neyseki sonrasında formata devam ettim..ama ilerlemiyor..disk 0 konuma kurulamaz gibi bir takım uyarılar vermeye başladı...

daha sonra cd yi çıkartıp formattan vazgeçeyim ddim e bu seferde aşşağıdaki uyarıyı veriyor..

“Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key”

burda sanırım hdd ki görmüyor deniyor..ama bende hdd ki göstermeye çalışıyorum sanırım doğruyapıyorum..ama aşşağıdaki resimlere bakarsanız ben hdd alanını görmüyorum.hdd sekmesi yok olmuş..nerde hata yapıyorum..lütfen yardım edin..

LÜTFEN YARDIM EDİN...PC ELİMDE KALDI...FORMAT ATAMIYORUM...

• Anladığım kadarı ile c bölümünü sildiniz, gerisini getiremediniz. Bu durumda harddisk ham olarak görünecektir, sizin yapmanız gereken tekrar baştan başlayıp bölüm oluşturmak sonrasında format atıp sistemi yüklemektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Anladığım kadarı ile c bölümünü sildiniz, gerisini getiremediniz. Bu durumda harddisk ham olarak görünecektir, sizin yapmanız gereken tekrar baştan başlayıp bölüm oluşturmak sonrasında format atıp sistemi yüklemektir.

olmuyor işteeee..yani biçimlendir diyorum klaıyor ortada herhangi birşey yapmıyor..başlatılamadı ,bulamadı v.s şey diyor...resimli anlatım olsa valla yine anlamııcam..çünkü kasa yanımda bir onu takıyorum konu açmak için kendi makinamı bağladım..tak çıkart olayındayım yani...
  • Problem arkadaşın dediklerini yapmanız gerekiyor ama sanırsam siz diskleri karşınızda gördüğünüz ekranda

1- 100mblık bir part var
    2-C sürücüsü yani sizin hdd niz var.

Herhalde siz burada 100mb lık partın üzerine tıklayıp alttan ileriye tıklamaya çalışıyorsunuz..C nin üzerine tıklayıp işleme devam etmeniz gerekiyor kanımca ondan o ilk hatayı alıyorsunuz..
  • hımmm..dediklerinizi kağıda yazıyorum birazdaha mesaj gelirse ..sonra çıkartıp formata devam edicem....

peki bu ereboot and...yazısı hakkında fikirleriniz neler..format bittiğinde sorun çözülecekmi dersiniz ?
  • Harddisk ham olduğu için, yani sistem olmadığı için boot edemiyor. O hatayı vermesi normal. Sen işletim sistemini düzgün kurduğun zaman o hata karşına çıkmayacaktır.
  • onun espirisi şu..

siz formata başladınız, ama yarım kaldı sistemdeki işletim sisteminin açılmasını sağlayan boot dosyaları ortadan kayboldu o yüzden size o uyarıyı veriyor.
    zten diyor ki;

Reboot and YENİDEN BAŞLATIN VE
    Select proper Boot device BOOT AYGITINI SEÇİN

e sen boot aygıtın olan hddnin içindeki boot dosyalarını temizledin..

biosda hdd görünüyorsa yüzde 99 sorun çıkmaz..
    teknik yardım anasayfasında nasıl format atılr kısmında resimli anlatım var..oradan biçimlendirme ekranı konusunda bilgi alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biosda hdd görünüyorsa yüzde 99 sorun çıkmaz. demişsniz..peki verdiğim resimlerde hdd görünmüyor ? siz format sırasından mı bahsediyorsunuz..mesela 22548 mb alan gibi bir kısım var hani üzerine gelip format at dediğimiz yeri mi diyorsunuz...

öyleys ebaşlicam çünkü
  • evet boot sırasında görünmüyor..sistem information sayfasında hdd görünüyor mu?şu hddnin bağlantılarını bir kontrol edin.
  • Valla kaç aattir uğraşıyorum laesef yapamaıdm...

bakın bu resimdeki uyrıyı alıyorum...

• Sürücü seçeneklerine gel, oradan yeni seçeneğine tıkla istemiş olduğun boyutu gir sadece tek bir bölüm oluşturacaksan tamam dersin, sürücüyü biçimlendir ve işletim sistemini kur.
  • quote:

Sürücü seçeneklerine gel, oradan yeni seçeneğine tıkla istemiş olduğun boyutu gir sadece tek bir bölüm oluşturacaksan tamam dersin, sürücüyü biçimlendir ve işletim sistemini kur.

hocam onuda denedinm...malesef oda olmadı...hatta onu yaptığımda..mesela 3000 mgb şse ben 2985 yapıyorum...iki alan oluşuyor..yani 3000 den kalan kısım ve benim yazdığım ksıım..ben az olanı silip ileri diyorum yinede aynı
  • Günaydın
    Yazılanların tamamını okuyamadım ama sorun hâlâ devam ediyorsa, şunu yaparak tekrar deneyin.

1. HDD'yi söküp başka bir bilgisayara takın ve oradan Disk yöntemi aracılığı ile sürücü harfi yoksa bir harf atayarak hızlı biçimlendir yapın.
    2. HDD'yi tekrar bilgisayara takın ve mevcut HDD bölümüne hiç bir şey yapmadan kura geçin. Yani; eklediğiniz resimdeki HDD durumunda iken, direkt İleri tuşuna tıklayın.

Bu şekilde kurun devam edeceğini sanıyorum kardeş..
    Kolay gelsin..
  • ÜStad ne sürücü biçimlendirmesi direk sürücü yükle de devam et
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircan256

quote:

Sürücü seçeneklerine gel, oradan yeni seçeneğine tıkla istemiş olduğun boyutu gir sadece tek bir bölüm oluşturacaksan tamam dersin, sürücüyü biçimlendir ve işletim sistemini kur.

hocam onuda denedinm...malesef oda olmadı...hatta onu yaptığımda..mesela 3000 mgb şse ben 2985 yapıyorum...iki alan oluşuyor..yani 3000 den kalan kısım ve benim yazdığım ksıım..ben az olanı silip ileri diyorum yinede aynı

az olanı silmek ne demektir?Sİz orada diski bölecekseniz 2 tane bölüm oluşturacaksınız ve ilk partın üzerine gelip aşağıdan devamı tıklaycaksınız..O aşamada neyi siliyorsunuz ben anlamadım.

• Arkadaşlar...hepinize çok teşekkür ederim..sorunu geçte olsa(sabah 09:30) çözdüm..

biosu çıkarıp yeniden taktım,hdd kablolarını çıkarıp taktım...bu şekikde denedim..birde xp ile format attım....belli bir ksıma geldiğinde çıkarttm..sonra w7 ile atmaya başladım.velhasıl attım formatı..hangisi işeyaradı bilemem ama oldu ..

ama şimdi bir iki şey daha sormak istiyorum..

1-bilgisayarıo açarken...ekran katı sekmesi gelirya hani..hemen ondan sonrasiyah bir ekran geliyor bir ton yazı..ve en altta se f1---delete... gibi seçenekelr veriyor...bende f1 yapıp pcyi açıyorum...bununnedeni acaba hdd ölmüşmüdür kiii daha 1 yıllık pc

2-w7 olarak format attım...ancak kafama takılan bişey var..ekle kaldrda

ekran kartı,ses kartı...v.s gibi drıverların yüklü olduğu görünmüyor...ancak aygıt yöneticisinde herhangi bir ünlem soru işarteti gibi bir uyarıda yok..aynı zmaanda

video,müzik gibi şeyler açılıyorda ses de geliyor...

acaba bu bir sorunmudur değilmidir..

teşekkürler...

• Bios pilini çıkartıp taktığın için yeniden bios ayarlarını yapman gerekiyor.. Bu yüzden açılışta belli bir kısmı geçmen için " F1 " tuşuna basman gerekiyor..

Tarih ve saat ayarı yap, boot ayarını yap ve floopy aygıtını bios dan iptal et (Disable konumuna getir.)
  • quote:

Bios pilini çıkartıp taktığın için yeniden bios ayarlarını yapman gerekiyor.. Bu yüzden açılışta belli bir kısmı geçmen için " F1 " tuşuna basman gerekiyor..

Tarih ve saat ayarı yap, boot ayarını yap ve floopy aygıtını bios dan iptal et (Disable konumuna getir.)

Rica etsem daha açık anlatabilirmisiniz...sonuçta siz bilen biri olduğunuz için düz gidiyorsunuz ama bunlar bana çok uzak terimler :)Yani sırasıyla gidicem ve kağıda yazıcam deidklerinizi ordan bakarak yapğıcam kademe kademe nasıl ilerlemem gerekli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerAd -- 4 Eylül 2011; 12:17:42 >
  • Bios'a gir, system informaiton kısmına gel orada tarih ve saat ayarı düzgün değilse düzelt. Yine alt taraflar da floopy aygıtı vardır o aygıtı disable olarak seç, yada none olarak çıkabilir, en son boot ayarına gel ve 1. olarak harddiski seç bios'u kayıt edip çık. Bu kadar, kolay gelsin.
  • arkadaşlar hepinizin kabul etmediği bir nokta var orjinalden win7 kurulu olmayan bilgisayarı biosda bölümlemek için windows xp kurmak gerekir başka türlü olmaz ben çok denedim işte bu yuzden de hala millet xp kullanıyor önce xp sonra win 7 başka yolu yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.