Şimdi Ara

NTFS FAT32 ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Profesyonal bi kullanıcı deilim ama acemide sayılmam.Şunu anlamak istiyorum bu disk biçimlendirme seçeneklerinden NTFS ve FAT32 nin farkı nedir?Bi de cabuk biçimlendir die bi seçenek oluyo..ben hepsini denedim ama bi fark göremedm.yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekürler saygılar

• Genelde NTSF dosya sistemi kullanılır. Özelliğini ben de bilmiyorum. Ama format atacaksan , NTSF'yi ve yavaş biçimlendirmeyi seçmende yarar var . Yavaş olunca daha iyi bir biçimlendirme verimi alırsın.
  • En son format attgımda NTFS yapıp yavas biçimlendirmiştim ama dierlerinden fazla fark göremedm
  • fat32 düşük kapasiteli disklere uygun , ör:20 gb

ntfs biraz daha disk alanı yer, forumda arama yaparsan farkları bulursun
  • NTFS => NT Fat System (FAT => File Allocation Table)
    NT tabanlı işletim sistemleri için dosya yerleşim tablosu olarak isimlendirebiliriz.
    Genel olarak NTFS ve FAT dosyaların disk üzerine nasıl bir mantık ile, kümeleneceğini belirler.

NTFS 'in NT tabanlı işletim sistemlerinde (NT 4.0, Win2000,WinXP,Server 2003,Vista ...) ek güvenlik özellikleri sunmasını sağlar.
    Kısaca Microsoft daha güvenli bir işletim sistemi için FAT 'ten sonra yeni bir dosya yerleşim sistemi geliştirmiştir.
    Dosya yerleşiminden hariç dosyaya kimlerin erişebileceği gibi ek özellikler sunmaktadır. Windows kullanan kişiler için tercih edilmesi gereken NTFS 'dir.

Win9x serisi işletim sistemleri NTFS 'e erişemezler. NT tabanlı işletim sistemleri her ikisini de kullanabilir.

Microsoft'un sitesinden NTFS özellikleri

NTFS'yi seçtiğinizde kullanabileceğiniz özelliklerden bazıları şunlardır:
    • Büyük sürücüleri daha iyi ölçeklendirme. NTFS için en büyük bölüm veya birim boyutu FAT’a göre çok daha büyüktür ve bölüm veya birim büyüklüğü arttıkça, NTFS’nin performansı FAT’ta olduğu gibi azalmaz.
    • Active Directory (ve Active Directory'nin bir parçası olan etki alanları). Active Directory ile ağ kaynaklarını kolaylıkla görüntüleyebilir ve denetleyebilirsiniz. Etki alanlarında, yönetim basitliğini korurken güvenlik seçeneklerinin ince ayarını yapabilirsiniz. Etki alanı denetleyicileri ve Active Directory, NTFS gerektirir.
    • Sürücüyü, klasörü veya belirli bir dosyayı sıkıştırma ya da açma yeteneğini içeren sıkıştırma özellikleri. (Ancak, bir dosya hem sıkıştırılmış hem de şifreli olamaz.)
    • Güvenliği büyük ölçüde artıran dosya şifrelemesi. (Ancak, bir dosya hem sıkıştırılmış hem de şifreli olamaz.)
    • Yalnızca klasörlere değil, tekil dosyalara da uygulanabilen izinler.
    • Teypler gibi çıkartılabilir ortamları daha erişilebilir kılarak, disk alanınıza bir genişleme sağlayan Uzaktaki Depolama Birimi.
    • Güç kaybı veya başka sistem sorunları yaşanması durumunda NTFS'nin bilgileri hızla geri yüklemesine yardımcı olan, disk etkinlikleri kurtarma günlüğü.
    • Seyrek dosyalar. Bunlar uygulamaların yalnızca çok sınırlı disk alanı gerekli olacak şekilde oluşturduğu çok büyük dosyalardır. NTFS bir dosyanın yalnızca yazılan bölümleri için disk alanı ayırır.
    • Bireysel kullanıcıların kullandığı disk alanı miktarını izleyip sınırlama koymanıza olanak veren disk kotaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 20 Eylül 2007; 15:25:13 >

• fat32 4GB dan büyük dosyaları desteklemez ama NTFS de dosya boyutu sınırsızdır. NTFS (New Technology File System) .adı üstünde yeni teknoloji.NTFS kullanın gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terminator -- 20 Eylül 2007; 17:33:25 >
  • Saolun arkadaşlar beni aydınlattınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    6 yıl önce açıldı
    NTFS vs ExFat (SSD için)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.