NTFS li winXP nin yerine win 98 nasıl kurulur? harddisk in tamamı ntfs ve xp vardi. iki işletim sistemi olmasını istiyorum. hangi sırayla ve nasıl kurmalıyım??
her nasıl yaparsan yap ama önce 98 sonra XP kur.Şöyle olabilir mesela fdisk ile 2 partition yaratıp birine 98 kurarsın,kurulum tamamen bittikten sonra, bilgisayarı XP cdsi ile başlatıp o boş alanada XP kurarsın.Eğer 2 işletim sisteminin bulunduğu bölümler arasında dosya transferi yapıcaksan XP'yide FAT32 olarak formatla.Ama XP ile ntfs dosya formatı uygundur.microsoft bile ntfs önerir.Ama FAT32 ile kullanabilirsin sen.
zor da olsa sonunda 98 kurdum. sonra da xp kurdum. acılısta da istedigim gibi soruyordu. ama daha sonra xp yi norton la olusturdugum yedekten tekrar kurunca direk xp yi boot etmeye basladı. 98 duruyor. ama ondan baslamıyor. ..
bu nasol duzelebilir.????
ntfs dosya tabanına win98 kuramazsın arkadaşım, çünki 98 bu dosya tabanını desteklemiyor. ancak hdd nin bir bölümünü fat32 yaparak o bölüme 98 kurabilirsin fakat 98 işletim sistemi üzerinde çalışırken ntfs li bölümü göremezsin ama winxp üzerinde çalışırken her iki bölümü de görebilirsin... bence ya her iki partition u fat 32 yap, yada ikiside ntfs kalsın 98 kurma... sevgiler
kardes ben de zaten oyle yaptım. hardiskin yarısı fat32 yarısı ntfs. basta istedigim acılısta soruyordu. simdi xp bootini yi degistirip 98 i engelledigi icin direk xp acılıyor. yani boot ini yi degistirmek lazım galiba.
evet dediğin gibi boot.ini dosyasının en altına bir satır eklemen gerekiyor. eklediğin satır bir üstteki satırın kopyası olucaktır ancak sen 98 kurulu olduğu partitionu (?) kısmına yazıyosun(altta belirttiğim gibi).Diğer soru işareti yerinede Windowsun kurulu olduğu klasörü yazıyosun.
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(?)\?=" WINDOWS 98'i başlat " /fastdetect
dosya sistemini fat32 ye çevirmeden kuramazsın.f-disk den çevir.daha sonra kur.
dosya sistemini fat32 ye çevirmeden kuramazsın.f-disk den çevir.daha sonra kur.
f-disk ntfs yi fat a çeviremiyor bildiğim kadarıyla..
çeviriyoor. ntfs bolumler fdisk te dos olmayan dır silersin tekrar partısyonlara ayırım format çekersin cillop. ardından sırasıyla 98 ve d yede xp kur gitsin
o sadece xp cd siyle olur dos ntfs yi görmez xp cd den fdisk yapacaksın
alperen_69, bytepire;
necccnin dedigi gibi fdiskte 4. secenek olan dos olmayan bolumu sil secenegini secersen ntfs olan bolumu silip formatladiktan sonra tekrar Win98 kurabilirsiniz. Senin dedigin gibi ntfs e cevrilmis bir bolum icin illa xp cd sine gerek yok.
aradaslar xp cdsiyle fat32 ye gecip 98 i kurdugumu yukarda yazdım. zaten simdi sorun 98 den boot edememe... <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by erhancopur</i> <br />evet dediğin gibi boot.ini dosyasının en altına bir satır eklemen gerekiyor. eklediğin satır bir üstteki satırın kopyası olucaktır ancak sen 98 kurulu olduğu partitionu (?) kısmına yazıyosun(altta belirttiğim gibi).Diğer soru işareti yerinede Windowsun kurulu olduğu klasörü yazıyosun.
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(?)\?=" WINDOWS 98'i başlat " /fastdetect
bu boot.ini dosyasına nasıl ulasıcam.? msconfig le acınca mudahele ettirmiyor....
f-disk ntfs yi fat a çeviriyor(bytepire. Fdisk ten fat yap ondan sonra win98 yükle ondan sonrada winXP at ikisininde aynı partta olmasını tavsiye etmem ama sen bilirsin istersen HDD ikiye Böl. Saygılarla..
XP açılsın masaüstünde bilgisayarıma sağ tıkla, sistem özellikleri karşına gelecektir. Gelişmiş sekmesine tıkla.Sonra başlangıç ve kurtarma seçeneğindeki ayarlara tıkla. Orada Düzenle isimli düğmeye tıklarsan boot dosyana ulaşabilirsin. onu düzenleyerek sorunu çözebilirsin. çılış sırası ve süresi de hemen üstünden ayarlanıyor. Boot dosyana **erhancopur** arkadaşın söylediği satırı ekle. Sorun büyük ihtimalle düzelecektir.
XP açılsın masaüstünde bilgisayarıma sağ tıkla, sistem özellikleri karşına gelecektir. Gelişmiş sekmesine tıkla.Sonra başlangıç ve kurtarma seçeneğindeki ayarlara tıkla. Orada Düzenle isimli düğmeye tıklarsan boot dosyana ulaşabilirsin. onu düzenleyerek sorunu çözebilirsin. çılış sırası ve süresi de hemen üstünden ayarlanıyor. Boot dosyana **erhancopur** arkadaşın söylediği satırı ekle. Sorun büyük ihtimalle düzelecektir.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by bytepire</i> <br />f-disk ntfs yi fat a çeviremiyor bildiğim kadarıyla.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> diğer arkadaşların da dediği gibi 4. seçenek dos olmayan bölümü sil oradan yapabilirsin
sonra fat32 ye çevir win98 sonra xp o kadar
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by northpower</i> <br />XP açılsın masaüstünde bilgisayarıma sağ tıkla, sistem özellikleri karşına gelecektir. Gelişmiş sekmesine tıkla.Sonra başlangıç ve kurtarma seçeneğindeki ayarlara tıkla. Orada Düzenle isimli düğmeye tıklarsan boot dosyana ulaşabilirsin. onu düzenleyerek sorunu çözebilirsin. çılış sırası ve süresi de hemen üstünden ayarlanıyor. Boot dosyana **erhancopur** arkadaşın söylediği satırı ekle. Sorun büyük ihtimalle düzelecektir.
bi deneyeyim ama galiba xp diger partitionların bootable ozelligini iptal etti. partition magic de de istege gore boot edebilme ozelligi vardı, 98 in oldugu yeri bootable olarak gormuyordu.
yani 98 in oldugu yerinde bootable olması lazım....
su an bilgisaya C: ->Xp ntfs d: -> ntfs e: -> fat32 f: ->98 fat32 seklinde. ama sadece c bootable galiba. ve direk c den xp acılıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme