Şimdi Ara

Numaralı Lens Kullananlar Mutlaka Okusun!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
8
Favori
192.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • up diyelim. . .

arkadaşlar şuanda B&L kullanıyorum ve hiç memnun değilim.aslında şuana kadar hiç sabit marka kullanmadım.focus,oasys,b&l
    en iyisi focus night and day idi.fakat biraz tuzlu olduğu için değiştirme kararı aldım.

asıl soracağım konuya gelince;
    -benim sol gözümde hangi marka lens kullanırsam kullanayım max 3 hafta dayanıyor.daha sonrasında feci bulanıklaşma ve batma meydana geliyor.
    -şuan ki kullandığım B&L 1 hafta oldu ve sağ gözümde hiç bir problem yokken, sol gözümü her kırptığımda lensi yukarı doğru kaydırıyor.bu sorun oasys kullanırkende olmuştu...
    -doktora gitmelimiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutsal

up diyelim. . .

arkadaşlar şuanda B&L kullanıyorum ve hiç memnun değilim.aslında şuana kadar hiç sabit marka kullanmadım.focus,oasys,b&l
    en iyisi focus night and day idi.fakat biraz tuzlu olduğu için değiştirme kararı aldım.

asıl soracağım konuya gelince;
    -benim sol gözümde hangi marka lens kullanırsam kullanayım max 3 hafta dayanıyor.daha sonrasında feci bulanıklaşma ve batma meydana geliyor.
    -şuan ki kullandığım B&L 1 hafta oldu ve sağ gözümde hiç bir problem yokken, sol gözümü her kırptığımda lensi yukarı doğru kaydırıyor.bu sorun oasys kullanırkende olmuştu...
    -doktora gitmelimiyim?

hocam diğer mesajlarını okumadım ama lensin dayanması göz yapına veya kullanım şekline bağlı değişebilir. kayma problemine gelince kulandığın lenslerin b.c ve dia değerleri gözünün değerlerine göre farklı olabilir diye düşünmekteyim. ama bana kalırsa bir göz doktoruna görünmen senin faydana olur diye düşünüyorum.

• 4-5 gün önce muayene oldum ve gözlük numaram şu şekilde çıktı.
    sağ -6,00 sph -0,75 cyc 80 axis
    sol -6,50 sph -0,75 cyc 80 axis

aynı zamanda lens için de 8,80 ya da 8,90 bc değerli, -5,75 ya da -6,00 miyop numaralı lens reçetesi yazdı doktor. lensleri astigmatsız olarak tavsiye etti. reçetede yazan 8,80-8,90 bc değerlerinde fazla seçenek olmadığı için "focus visitint" modelini tercih ettim. bu sanırım oksijen geçirgenliği az ve eski nesil bir lens. fakat internetten araştırdığım kadarıyla şikayet oranı fazla değil. lens 3 saattir gözümde pek bir sıkıntı yok. solüsyon olarak solo care aldım.

sorularıma gelecek olursak;

1-focus visitint lensin üzerinde bir yazı göremedim. tersini doğrusunu nasıl anlayacağım.

2-lensleri -5,75 olarak 1 kutu aldım. lenslerle gözlüklerle gördüğüm kadar net göremiyorum. bu netsizlik lensin miyop numarasının düşük kalmasından mı yoksa astigmatsız oluşundan mı kaynaklı tam olarak kestiremiyorum. bu yüzden şunu sormak istiyorum. -0,75 ya da -1,00 civarı astigmatı olup sadece miyop lensi kullanarak astigmat düzeltmeli gözlükteki kadar net görebilen var mı. muhtelif yerlerde sadece miyop lensi kullanmanın 0,75 e kadar astigmatları "tolere" edececeği yazıyor. acaba bir sonraki deneme lensimi 6 numara miyoplu mu almalıyım yoksa 6 miyop ve 0,75 astigmatlı bir torik lens mi almalıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: lcdekran

4-5 gün önce muayene oldum ve gözlük numaram şu şekilde çıktı.
    sağ -6,00 sph -0,75 cyc 80 axis
    sol -6,50 sph -0,75 cyc 80 axis

aynı zamanda lens için de 8,80 ya da 8,90 bc değerli, -5,75 ya da -6,00 miyop numaralı lens reçetesi yazdı doktor. lensleri astigmatsız olarak tavsiye etti. reçetede yazan 8,80-8,90 bc değerlerinde fazla seçenek olmadığı için "focus visitint" modelini tercih ettim. bu sanırım oksijen geçirgenliği az ve eski nesil bir lens. fakat internetten araştırdığım kadarıyla şikayet oranı fazla değil. lens 3 saattir gözümde pek bir sıkıntı yok. solüsyon olarak solo care aldım.

sorularıma gelecek olursak;

1-focus visitint lensin üzerinde bir yazı göremedim. tersini doğrusunu nasıl anlayacağım.

2-lensleri -5,75 olarak 1 kutu aldım. lenslerle gözlüklerle gördüğüm kadar net göremiyorum. bu netsizlik lensin miyop numarasının düşük kalmasından mı yoksa astigmatsız oluşundan mı kaynaklı tam olarak kestiremiyorum. bu yüzden şunu sormak istiyorum. -0,75 ya da -1,00 civarı astigmatı olup sadece miyop lensi kullanarak astigmat düzeltmeli gözlükteki kadar net görebilen var mı. muhtelif yerlerde sadece miyop lensi kullanmanın 0,75 e kadar astigmatları "tolere" edececeği yazıyor. acaba bir sonraki deneme lensimi 6 numara miyoplu mu almalıyım yoksa 6 miyop ve 0,75 astigmatlı bir torik lens mi almalıyım.

1- lensi parmağına koyunca kase gibi durur doru taraf ise... yanlış tarafını koyarsan düz tabak gibi yada saçma sapan bir şekilde durur.

2- deneme lensi alcak isen miyop 6 astigmat 0.75 almanı tavsiye ederim. görüntü biraz daha netleşir ama hiçbir zaman gözlükteki netliği bekleme...

Saygılarımla...

• arkadaşlar lensler ile SSS konusu var. oradan devam edrsek sizin için daha faydalı olur...

http://forum.donanimhaber.com/m_11902263/mpage_1/key_/tm.htm

Saygılarımla...
  • Merhaba arkadaşlar,

aşağıdaki linkteki lensten -1,50 ölçülerinde bir kutu lens alsam beni bir gün idare eder mi? Kostüm etkinliğim var ve 1 gün için lens lazım gözlük bozuyor kostümü. göz numaram 1,75 sağ, 1,5 sol.

teşekkürler...

http://www.lensci.com/sparis.asp?anakatid=&altkatid=1&stokid=70&altsayfa=1
  • Arkadaşlar gözümün BC si 8.7 den küçükmüş. 8.7 kullanırsam bir sorun olur mu? Bu şekilde kullanan var mı? Gözüme en rahat olan lenslerde standart 8.7 var ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoSS_228 -- 20 Ocak 2012; 14:31:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gultufan

Merhaba arkadaşlar,

aşağıdaki linkteki lensten -1,50 ölçülerinde bir kutu lens alsam beni bir gün idare eder mi? Kostüm etkinliğim var ve 1 gün için lens lazım gözlük bozuyor kostümü. göz numaram 1,75 sağ, 1,5 sol.

teşekkürler...

boş and lomb için ben de olumlu yorum yapamayacağım birçok arkadaşım gibi. zaten 6 lı paketi de kazık yiyerek almışım 40 liradan aldım tek paketi, çifti 80 ve yanında da solüsyon yok, 10 lira da solüsyona verdim 120ml. 60ml de hediye etti gözlükçüm sağolsun !

boş and lomb birçok kişinin de şikayetçi olduğu bir ürün ben de buraları okumamıştım uzun zamandır ve 1 yılı geçkindir de lensi bırakmıştım gözüm artık rahatsız olmaya başlayınca ama bir süre sonra artık gözlükten de sıkıldım, biraz daha teknoloji ilerlesin ameliyat olcam inşallah.

Sorunuza gelecek olursak da , bir gün idare eder tabi, normalde lens kullanmadan önce hekime başvurmak gerekiyor, gözyaşı testi var, gözünüzün ne kadar gözyaşı ürettiğini tespit ediyor, belli seviye altında ise, kuruyacağından mütevellit kullanmanız uygun görünmüyor, ben sınırdayım mesela, suni gözyaşı arada ihtiyaç duyuyorum daha lensi takalı 3 4 saat olmasına rağmen. gözü yaşlı bir insansanız alın gitsin 1 gündenbirşey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: BoSS_228

Arkadaşlar gözümün BC si 8.7 den küçükmüş. 8.7 kullanırsam bir sorun olur mu? Bu şekilde kullanan var mı? Gözüme en rahat olan lenslerde standart 8.7 var ne yazık ki.

küçük ama ne kadar küçük işte , muhtemelen bir problem olmaz ama olursa da yani paranız çöpe gitmiş olur. göze oturmayınca imkansız oluyor kullanmak haliyle, bir göz doktoruna görünüp bilgi almanızda fayda var burdaki yorumlardan çok. Doktor bir arkadaş yorum yaparsa ayrı tabi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiickimse

quote:

Merhaba arkadaşlar,

teşekkürler...

boş and lomb için ben de olumlu yorum yapamayacağım birçok arkadaşım gibi. zaten 6 lı paketi de kazık yiyerek almışım 40 liradan aldım tek paketi, çifti 80 ve yanında da solüsyon yok, 10 lira da solüsyona verdim 120ml. 60ml de hediye etti gözlükçüm sağolsun !

boş and lomb birçok kişinin de şikayetçi olduğu bir ürün ben de buraları okumamıştım uzun zamandır ve 1 yılı geçkindir de lensi bırakmıştım gözüm artık rahatsız olmaya başlayınca ama bir süre sonra artık gözlükten de sıkıldım, biraz daha teknoloji ilerlesin ameliyat olcam inşallah.

Sorunuza gelecek olursak da , bir gün idare eder tabi, normalde lens kullanmadan önce hekime başvurmak gerekiyor, gözyaşı testi var, gözünüzün ne kadar gözyaşı ürettiğini tespit ediyor, belli seviye altında ise, kuruyacağından mütevellit kullanmanız uygun görünmüyor, ben sınırdayım mesela, suni gözyaşı arada ihtiyaç duyuyorum daha lensi takalı 3 4 saat olmasına rağmen. gözü yaşlı bir insansanız alın gitsin 1 gündenbirşey olmaz

daha önceden üniversite yıllarında lens kullanmıştım ama mecburiyetten pek sevdiğim söylenemez. O zamanlar lens kullanmamda bir sorun olmamıştı doktor kontrolünde almıştım herhalde şimdi bunu alıp takarsam bir sorun olmaz diye düşünüyorum. zaten 1 gün takacağım. Sorumun bir kısmına cevap alamadım sanırım göz numaralarım farklı fakat 1,75 veya 1,5 numaralarından birinden 1 kutu alsam içinden çıkan lensler hem sol hem de sağ olarak kullanabilir miyim?

teşekkürler...

• quote:

daha önceden üniversite yıllarında lens kullanmıştım ama mecburiyetten pek sevdiğim söylenemez. O zamanlar lens kullanmamda bir sorun olmamıştı doktor kontrolünde almıştım herhalde şimdi bunu alıp takarsam bir sorun olmaz diye düşünüyorum. zaten 1 gün takacağım. Sorumun bir kısmına cevap alamadım sanırım göz numaralarım farklı fakat 1,75 veya 1,5 numaralarından birinden 1 kutu alsam içinden çıkan lensler hem sol hem de sağ olarak kullanabilir miyim?

teşekkürler...

farketmez o konu, 1.50 yahut 1.75 çok fark yok aralarında. küçüğünü almanı öneririm, gözünü tembelleştirmemek adına bir gün de olsa :) ben doktorun verdiği numaraların 0.5 küçüğünü kullanıyorum, sağ -1.75 sol -2.25 . doktor 0.5 fazla vermişti :)

• quote:

quote:

teşekkürler...

farketmez o konu, 1.50 yahut 1.75 çok fark yok aralarında. küçüğünü almanı öneririm, gözünü tembelleştirmemek adına bir gün de olsa :) ben doktorun verdiği numaraların 0.5 küçüğünü kullanıyorum, sağ -1.75 sol -2.25 . doktor 0.5 fazla vermişti :)

halen biraz tereddütteyim gerçi içimi rahatlattınız farketmez diyerek ama siteye girerseniz orada sağ sol göz için ayrı seçim yeri yapmışlar gerçi bc denen şey(ki herhalde lensin ebatlarıyla veya sertliğiyle alakalı) tek seçim.

• quote:

halen biraz tereddütteyim gerçi içimi rahatlattınız farketmez diyerek ama siteye girerseniz orada sağ sol göz için ayrı seçim yeri yapmışlar gerçi bc denen şey(ki herhalde lensin ebatlarıyla veya sertliğiyle alakalı) tek seçim.

yok hocam o tamamen alakasız, iki gözünün numarası da aynı bozuk olanlar iki kutu mu alıyor sağ sol diye :) öyle sağ ve sol göz ,el gibi ayak gibi değil ki :D ikisi de aynı neticesinde :D o anlamda kesinlikle fark yok, bc de dediğiniz gibi göz ebatı. onu siz biliyorsunuzdur muhtemelen
  • Çok teşekkür ediyorum ilginiz için... İyi günler...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BoSS_228

Arkadaşlar gözümün BC si 8.7 den küçükmüş. 8.7 kullanırsam bir sorun olur mu? Bu şekilde kullanan var mı? Gözüme en rahat olan lenslerde standart 8.7 var ne yazık ki.

küçük ama ne kadar küçük işte , muhtemelen bir problem olmaz ama olursa da yani paranız çöpe gitmiş olur. göze oturmayınca imkansız oluyor kullanmak haliyle, bir göz doktoruna görünüp bilgi almanızda fayda var burdaki yorumlardan çok. Doktor bir arkadaş yorum yaparsa ayrı tabi :)

Teşekkürler. Farkındayım doktora sormak gerekir, reçeteye küçüktür 8.7 yazdı. Gerçek değeri 8.5 miş. 8.6 da olur demişti. Ben sadece deneyenler tecrübe edenler var mı, merak ettim. Şansımı zorlamayı pek de düşünmüyorum ama özellikle air optix (astigmat) rahat ettirmişti beni.

• Bende 2 yıldır Bousch&Lomb Toric lens kullanıyorum ama bende hiç memnun değilim özellikle yorgun olunca lens kendini atmak istiyor gözden sanki veya lensle uyuyup kalkınca dünyam şaşıyor heryer acayip bulanık oluyor mecbur çıkartıp solusyon sıkıyorum neden 2 yıldır katlanıyorum bu lense kutudaki 6tane lensi 1 yıl kullanıyorum çünkü ayın 15günü anca lens takıyorum kalanında gözlük ama bitti ve değiştirecem herkes sanırım acuvue oasys toric tavsediyo veya air optix...Kampanyalarla ilgili bilgisi olan var mı nereden en ucuza alırız şu an?
  • Sn arkadaşlar lens kullanmak başlı başına bir sorundur göz yapısı çok önemlidir iyi bir doktora gitmeniz gerek tabi bulabilirseniz iyi bir gözlükçü onuda bulabilirseniz tabiki marka olmak zorunda degil doktor yada gözlükçü iş işin ehli lazım gözünün çapı 8,5 ise 8,7 tkarsan gözünde dönerlens para gözlü birine sorarisen abi hiçbirsey olmaz al tak yeterki para ver para için doktor seni ameliyat bile eder yeterki paranın kokusunu almasın
    lensi temizkullanırsanız ve çapı gözünüze uygun ise ve günde 8 saatten fazla takmazsanız olensi gözünde oldugunu bile hissetmezsini buarada renu nun solusonlarından uzakdurun alkol oranı yüksek gözdaha iyi parlasın diye alkol oranını yüksek tutuyorlar

(Johnson & Johnson) amerikan malıdır şimdilik takliti yok ama kaçak geleni var örnegin gözüne batma yapıyorsa üretim sorunu ise mesela çapı size uygun ise sizlik bir problem degil ise lens i geri alıyorlar tabi faturalı lensleri saygılar...

• Hocam şimdi lensci.com'dan Acuvue oasys toric sipariş edicem ama doktorun bana verdiği kullandığım bousch&Lomb'larda BC 8.5 ama bu Acuvue'de standart 8.6 gözüküyor ve silindiriklerde benim lenste 2.75 ama bu Acuvue'de en fazla 2.25 var bunlar problemmi acaba ?
  • Tüm lens markalarına baktım ama bu silindirik 2.75'e kadar sadece B&L'da var acaba neden diğerlerinin hepsi 2,25'e kadar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.