Şimdi Ara

nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
802
Cevap
32
Favori
82.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amd nin philips tv desteklemediği doğrumudur
  • heralde buraya pek uğrayan yok
  • AMD HD3D uyumlu monitörler nelerdir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

Acer gn245hq monıtorumu sattım ve samsung s27a950ds modelinden aldım.bırısı nvıdıa nın gozlugunu kullanıyor dıgerı kendı sg gozlugunu kullanıyor.ekran kartı olarak gtx 570 kullandıgımdan 3d tv play yazılımını kuracam pc ye ve oyunları 3d olarak oynayabılecem.Henuz urunu teslım almadıgım ıcın tam emın konusamıyorum ama memnun kalacagımı dusunuyorum.

Monıtoru tv olarak tanıtırsmı cıkısındanam hd 3d olarak 60hz alabılır mıyım acaba? boyle bır konu vardı sankı

hocam bende bu monitörden aldım. benimde ekran kartım gtx570
    monitör elinize ulaştı ise siz nasıl bir ayar yapıyorsunuz? paylaşırsanız sevinirim.
    ve en merak ettiğim monitörle beraber sizde nvidia kit varmı?

yada başka bilgisi olan arkadaşlarda cevapllarsa memnun olurum.
    nvidia kit'in bağlantısı nasıl? yani aparatları nasıldır? ve nereye bağlanıyor? monitöre bağlanan bir aparat varmı yoksa sadece kasayamı bağlanıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: orenen

Coklu monitor ornek olarak 3 monitorde durum nasil acaba ? Nvidada sli yapip binlerce lira vermeye deyiyormu ? Amd eyefinity ile hd3d nasil onda fiyat cok daha ucuz ama oyunlarda filan perfonmans nasil acaba?

Pek birşey değişmediğini ortalama % 5 ila 8 bir artış olduğunu belirtmek isterim.

quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

çok güzel bir konu olmuş teşekkürler

+3d

benim şu monitörde 3d tv play yazılım ile gerçek 3d deneyimli oyun oynayabilir miyim?

http://www.vatanbilgisayar.com/monitor/lg-d2342p-pn-23-d2342p-pn-sinema-3d-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=57321

Evet oynayabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: berkan 197

Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle tüm bilgiler için teşekkürler, internette amd hd3d hakkında tek türkçe döküman.6970 Ve Hp 2311Gt Monitörüm var monitörün gözlüğünü kullanıyorum, oyunları tridef ile oynuyorum fakat bugün tekrar konuya göz atarken crysis 2 3d açmak bölümünü gördüm ve yaptım sonuç olarak 3d açtığımda silah biraz bulanık ve görüntü ekrandan dışarı taşmıyordu yani görüntü bana doğru geleceğine ekrana doğru gidiyor aslında çoğu oyunda böyle bu.AMD HD3D Sitesindeki desteklenen monitörlere baktım listede benim monitör yok acaba amd hd3d teknolojisini kullanamıyor muyum ben tam olarak ?

Çok Teşekkürler

Monitörünüz 3D destekliyor.Bu noktada bir sorun yok.Sorun driver'larda, kurudğunuz programlarda, oyunda olabilir. Tridef yerine iz2D denemenizi öneririm.Sonucu bana iletirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Edit:
    quote:

Orijinalden alıntı: eray1903bjk

Arkadaşlar eğer amd 3d destekli ekran kartınız ve 3d destekli tvniz varsa crysis 2'yi 3d olarak oynayabiliyorsunuz.
    Crysis 2 oyun klasöründeki system dosyasısını not defteriyle açarak " r_StereoSupportAMD=1 " bunu eklerseniz oyunun 3d ayarlarıda açılıyor.
    Ben bugün oynadım çok başarı buldum. Herkese tavsiye ederim.

quote:

yalnız şunu farkettim

eğer 1920x2160p çözünürlüklü monitörler çıkarsa bu fpr teknolojisi diğer tüm 3d teknolojileri öldürür siler süpürür
    çünkü fpr gözlük ile 1920x540p izleyebiliyoruz
    dikey piksel sayısı 1080p değil de 2160p olsa ve piksellerin dikey uzunluğu yarısı kadar küçük olsa ozaman
    yani 16/9 widescreen oranı korunmuş olsa 1920x1080p 3d tridef izleyebiliriz

yetkililere sesleniyorum derhal 16:9 formatında 1920x2160p monitörler üretin

bu konu ölmüş herhalde uğrayan eden yok

Konu yapısı gereği sürekli girilip bakılacak bir konu değil.Sonuçta bir SSS konusu.SSS konuları asla ölmez elbet her zaman bir cevap vereni olacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: BrainDamaged

Eline sağlık, yararlı bir konu olmuş..

Rica ederim

quote:

Orijinalden alıntı: barismdc

arkadaşlar nvidia geforce gts250 3d ekran kartım var ama 3dtvplay i kurarken uyumlu bir ekran kartı algılanamadı hatası alıyorum lg 3d televizyonum da var ben bu ekran kartı ile lg gözlüklerle 3d oyun oynayamazmıyım oynamam için ne yapmam gerekiyor?

Tabiki oynayamazsınız.Ekran kartınızın 3D desteklediğini nereden çıkardınız? O ekran kartı varken 3D Vision teknolojisi bile yoktu.Hadi 3D destekledi diyelim ekran kartı o kadar düşük ki oyun çok kasılır takılır hayatta oynayamazsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: DFX

AMD HD3D™ Teknolojisi neden Philips 3d tvleri desteklemiyor?

Bir bilgim yok ama çok saçma bir olay açıkçası. Benim de garibime gidiyor.

quote:

Orijinalden alıntı: WenTTo

AMD HD3D uyumlu monitörler nelerdir ?

İlk sayfada link var tıkladığınızda listesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 13 Mart 2012; 17:45:56 >

• NomadCRY:

çok yararlı bir konu olmuş elinize sağlık yaklaşık olarak 2 seneden beri 3d vision kullanan biri olarak burayı nasıl es geçmişim hayret ediyorum kendime.ben tv ile değil acer gd245hq 3d vision ready monitör ile yaşayorum bu keyfi.tek sıkıntım monitörün küçük gelmeye başlaması çünkü ekran ebatı büyüdükçe alınan keyif bir o kadar artıyor.

birde monitör yazılım olmadan 3d gösterme yapmadığı için ps3 te kullanamamak kötü olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NiKIL

NomadCRY:

çok yararlı bir konu olmuş elinize sağlık yaklaşık olarak 2 seneden beri 3d vision kullanan biri olarak burayı nasıl es geçmişim hayret ediyorum kendime.ben tv ile değil acer gd245hq 3d vision ready monitör ile yaşayorum bu keyfi.tek sıkıntım monitörün küçük gelmeye başlaması çünkü ekran ebatı büyüdükçe alınan keyif bir o kadar artıyor.

birde monitör yazılım olmadan 3d gösterme yapmadığı için ps3 te kullanamamak kötü olmuş.

2 senedir kullanıyormuşsun;
    monitörden memnun musun ve şu ünlü göz baş ağrısı sende de oluyor mu
    kısacası monitörünü tavsiye eder misin?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NiKIL

NomadCRY:

2 senedir kullanıyormuşsun;
    monitörden memnun musun ve şu ünlü göz baş ağrısı sende de oluyor mu
    kısacası monitörünü tavsiye eder misin?

ben çok memnunum mayıs 2010 dan beri kullanıyorum 3d vision kit ile birlikte.hiç bir problem ile karşılaşmadım şimdiye kadar hem ps3 hemde pc ye bağlı monitör.tek bir tuş ile aralarında geçiş yapıyorum(tv deki av girişi gibi) hdmi dan ps3 dvi dan pc bağlı.

ben tavsiye ederimde bu monitörleri kullanan bazı arkadaşlar 120 hz de çalışırken bir zırlama sesinden şikayetçi idiler forumdada gündeme geldi.bende böyle bir sey yok imzamda incelemem mevcut

• Ben de artık nvidia 3d vision sahibiyim
  • quote:

Ben de artık nvidia 3d vision sahibiyim

hayırlı olsun güle güle kullan

http://www.3dvisionlive.com/ buraya göz atamyı unutma
  • http://www.3dvisionlive.com üye oldum
    bir de burası var ama:http://3dvision-blog.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

Fable 3 ü oynuyordum.Konsol port olmasının verdiği ön yargı yine işini tam yapmış olacakki grafiklere oyun dinamiğine ,koca oyunu 2 tuşla yönetilebilmesine gıcık olup rafa kaldırmıştım diyebilirim.
    Sonra 3d deneyeyim dedim ve açtım.Sanırım oyunun yarısında yım şu an.
    RPG de grafik aranıp aranmayacağı ile ilgili tartışmalarda ben hep,gafik ne kadar iyi ise insandaki rol yapma isteği o denli artar diyen tarafta olmuşumdur.Gafik önemliydi benim için ve evet bir RPG oyunundada.Ancak 3d ile açtığımda oyunu gördümki herşey bir level daha artıyormuş.
    Rolünü hissetmek ,oyunun içinde olmak bu olsa gerek.Rol yapma olayına hiç böylesine kaptırmış olduğumu hatırlamıyorum.Derinlik hissi öylesine muhteşem ki,uzunca bir sokakta durmuş ilerideki insanları izlemek bile belli başına bir keyif unsuru.O upuzun koridorlar gerçektende insanda yorgunluk yaratacak kadar gerçekçi duruyor.
    Bu 3d olayı RPG oyunlarına cidden çok iyi uyum sağlayan bir teknoloji olmuş.
    Biliyorsunuz RPG oyunlardaki çoğu unsur kendi seçimlerimizden oluşur.Karakterin kaşı, gözü,beresi atkısı.Dövmesi kalkanı veya kılıcı.TÜm bu detayları 3d olarak görmek cidden anlatılacak birşey değil.Üstüne üstlük video ve ekran görüntüsüylede sizlere gösterebileceğim birşey değil.
    Bu yüzden bu teknolojiyle tanışmayanların biryerlerde denemesini şiddetle tavsiye ediyorum.
    3d benim oyunlardaki tepkilerimdede farklılıklara yol açmış durumda.AÇılar ve derinliğin farklılaşması oyun tarzınızıda etkiliyor.FPS oyununda bir duvarın değerini daha iyi anlarken,diğer bir oyunda karşınızdaki hayvanın dişlerinden daha bir tırsar olabiliyorsunuz.
    Bİr yarış oyununda köşeyi dönmek monoton olmaktan uzak çok daha heyecan verici.İki araç yanyana yarışırken yandaki aracın size olan yakınlığını içinize çektiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    Gez göz arpacık arasındaki derinlikten tutunda ekrandan fırlayan rakiplerinize kadar bir çok konuda beni şaşırtan bir tekoloji oldu 3d.Tamam sinemada çok önceleri tanıştık ama oyunlarda duruşu çok ama çok daha farklı bunu garanti edebilirim.

güzel anlatmışsınız

• Hayirli olsun arkadaslar. Gule gule kullanmaniz dilegiyle.
  • 3D oyun deneyimi için:

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/lg-d2342p-pn-23-d2342p-pn-sinema-3d-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=57321

bu monitörü mü almalıyım, yoksa nvidia gözlükler+120hz bir monitör mü?

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/acer-gn245hqbmid-236-gn245hqbmid-genis-ekran-3d-led-monitor-+-nvidia-gozluk/productdetails.aspx?I_ID=56057

Hangisi daha etkili ve verimli olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneker -- 2 Nisan 2012; 0:16:26 >

• @caneker

Ben nvidia 3d vision ready monitör tavsiye ederim
    ikisini de kullanmış birisiyim ve LG'nin tek avantajı görüntü parlak ama
    çözünürlük 1920x540p nin upscale halidir
    yani grafik kalitesi çözünürlük texture senin için önemli şeyler ise
    acer 120Hz al ama nvidia 3d vision ile 3d oyun oynayacaksan ekran kartının da güçlü olması lazım
    Nvidia 3d vision 1 gözlüklerinin bazı oyunlarda karanlık olması dışında dezavantajı yok sayılır
    gerçek 3d oyun deneyimi için nvidia 3d vision

http://forum.donanimhaber.com/m_59006700/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Edit: ekran kartın Nvidia değilmiş, ozaman LG tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 2 Nisan 2012; 9:40:11 >

• quote:

@caneker

Ben nvidia 3d vision ready monitör tavsiye ederim
    ikisini de kullanmış birisiyim ve LG'nin tek avantajı görüntü parlak ama
    çözünürlük 1920x540p nin upscale halidir
    yani grafik kalitesi çözünürlük texture senin için önemli şeyler ise
    acer 120Hz al ama nvidia 3d vision ile 3d oyun oynayacaksan ekran kartının da güçlü olması lazım
    Nvidia 3d vision 1 gözlüklerinin bazı oyunlarda karanlık olması dışında dezavantajı yok sayılır
    gerçek 3d oyun deneyimi için nvidia 3d vision

http://forum.donanimhaber.com/m_59006700/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Edit: ekran kartın Nvidia değilmiş, ozaman LG tavsiye ederim

Hocam mrblar benım monıtorum lg d2342p alalı daha 1 ay olmadı.Şöyle bir sorum olcak Nvdiann 3d visionunu kullana bılırıym bu monıtorde ekran kartım desteklıyor.gtx 580
    eger destekler dersenız bu hafta ıcı 3d visiyon gozluk almayı dusunuyorm.hayırlı gunler

• hAYIR O MONİTÖRLE NVİDİA 3D VİSİON olarak 3d çalıştıramazsınız
    ama 3d tv play olarak çalıştırmak mümkün ki
    bunun için nvidia gözlüğe gerek yok
    kendi gözlüğüyle 3d tv play ile 3d kullanabilirsiniz.
    Ama 3d tv play için HDMI 1.4 ile bağlanıp 1080p 24Hz 720p 60Hz
    görüntü modlarından başka modda 3d görüntüleyemezsiniz.
  • quote:

hAYIR O MONİTÖRLE NVİDİA 3D VİSİON olarak 3d çalıştıramazsınız
    ama 3d tv play olarak çalıştırmak mümkün ki
    bunun için nvidia gözlüğe gerek yok
    kendi gözlüğüyle 3d tv play ile 3d kullanabilirsiniz.
    Ama 3d tv play için HDMI 1.4 ile bağlanıp 1080p 24Hz 720p 60Hz
    görüntü modlarından başka modda 3d görüntüleyemezsiniz.

Peki monitorun kendi tridief programiyla cevrilmis 3d ile nvida 3d vision arasinda fark varmi aksam dedgjniz islemi deynicem.
  • oyun için konuştuğumu belirtelerek başlıyayım
    tabiki fark var ama bu fark gözlük farkı
    yoksa 3d derinlik ve yakınlık uzaklık ayarları monitör ve gözlükle alakalı değil, tamamen 3d driver ve programları ile alakalı
    yani 3d olarak tridef te nvidia 3d vision da aşşağı yukarı aynı sayılır
    önemli olan dx uygulamalarına yeterince destek vermeleri ile alakalı...

Aralarındaki farklara gelirsek lg gözlükte karanlık olma sorunu yok ama nvidia 3d vision gözlükte karanlık görüntü problemi var, özellikle aydınlık ortamlarda geçen bazı oyunlarda sorun oluyor, bir de bazı insanları gözleri hassas olduğu için nvidia gözlükler gözlerini yorabiliyor...
    lg monitördeki 3d görüntü gerçekte 1920x540p 60Hz görüntünün upscale yapılmış hali gibi
    Nvidia gözlüklerde böyle bir şey var mı heniz çözebilmiş değilim ama lg gözlüğe göre en önemli avantajı da buradan kaynaklanıyor
    yani 120Hz monitörde nvidia 1920x1080p 50Hz 55Hz 60Hz görüntü vererek texture ve çözünürlükteki netliği kaybetmemiş oluyor
    yada en azından henüz biz böyle zannediyoruz ki ben şimdilik çözünürlükte ve dokularda kalite kaybı hissetmedim ama parlaklık yarı yarıya düşüyor neredeyse

samsungun 3d monitörlerini denemedim ama onların gözlükleri nasıl bir de onlara da bakmakta fayda var

eğer çözünürlük ve doku kalitesini okadar önemsemiyorsanız lg iyi sayılır

• quote:

oyun için konuştuğumu belirtelerek başlıyayım
    tabiki fark var ama bu fark gözlük farkı
    yoksa 3d derinlik ve yakınlık uzaklık ayarları monitör ve gözlükle alakalı değil, tamamen 3d driver ve programları ile alakalı
    yani 3d olarak tridef te nvidia 3d vision da aşşağı yukarı aynı sayılır
    önemli olan dx uygulamalarına yeterince destek vermeleri ile alakalı...

Aralarındaki farklara gelirsek lg gözlükte karanlık olma sorunu yok ama nvidia 3d vision gözlükte karanlık görüntü problemi var, özellikle aydınlık ortamlarda geçen bazı oyunlarda sorun oluyor, bir de bazı insanları gözleri hassas olduğu için nvidia gözlükler gözlerini yorabiliyor...
    lg monitördeki 3d görüntü gerçekte 1920x540p 60Hz görüntünün upscale yapılmış hali gibi
    Nvidia gözlüklerde böyle bir şey var mı heniz çözebilmiş değilim ama lg gözlüğe göre en önemli avantajı da buradan kaynaklanıyor
    yani 120Hz monitörde nvidia 1920x1080p 50Hz 55Hz 60Hz görüntü vererek texture ve çözünürlükteki netliği kaybetmemiş oluyor
    yada en azından henüz biz böyle zannediyoruz ki ben şimdilik çözünürlükte ve dokularda kalite kaybı hissetmedim ama parlaklık yarı yarıya düşüyor neredeyse

samsungun 3d monitörlerini denemedim ama onların gözlükleri nasıl bir de onlara da bakmakta fayda var

eğer çözünürlük ve doku kalitesini okadar önemsemiyorsanız lg iyi sayılır

Hmm anladim
    Hocam tsk ederim birde soyle bir sorun var.mesela batman arkham city tridief le cevirip oyuna girmekden ziyade direk oyunu 3d oynamak istiyorum bunu soylediniz 3d tv play yazilimi ile yapa bilirmyim cnku tridief 3d acmiyor batmani arka planda calisiyor ama oyun ekrana gelmiyor oyuzden direk oyunu 3d oynamak istiyorm ceviri yardimi olmadan mumkunmu acaba bu.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.