Şimdi Ara

nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
802
Cevap
32
Favori
82.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: can_38

Malesef Türkiyede 3d oyunlar pek yaygınlaşmadı.Avrupa her konuda olduğu gibi bu konudada bizen bir adım önde.Forumda birçok arkadaş daha 3d oyun oynamamış veya kalitesiz,arkadaşın dediği gibi dandin gözlüklerle oynamış. Biraz iddealı olabilir ama 3d vision gözlük ve buna uygun bir monitörle 3d oyunları akıcı bir biçimde oynayan bir insanın bu teknolojiden etkilenmemesi imkansız.

Ben şahsen pc oyunlarından hiç anlamayan kişilere 3d oyunları göstersiğimde aldığım tepkiler inanılmazdı.Varın siz düşünün.

Konunun biraz daha canlaması için bende burada 3d oyunlardan bahsetmek istiyorum.

1-Konuyu açan arkadaşında dediği gibi 500 den fazla oyun şu an 3d vision teknolojisini destekliyor.Yeni çıkan oyunlarda nvidia nın çıkan sürücüleri ile birkaç ay içinde hemen uyumlu hale getiriliyor zaten.

2-Her oyunun 3d performansı biribirinden farklı olsada hepsindede mükemmel bir derinlik hissi oluşuyor.Fark sadece oyun içi gölge ve benzeri ufak ayrıntılarda gizli.

3-Ben şahsen 30 a yakın oyunu 3d denedim ve herkeze şu oyunları 3d oynamayı şiddetle tavsiye ediyorum.

a- Witcher 2
    b- Assasins creed serisi
    c- Mafia 2
    d- Batman arkham asylum
    e- F1 2010

Yorumunuz için çok teşekkürler yorumunuz gayet doğru

quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

Güzel konu olmuş zamanla kapsamı artacaktır

Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: Helghast

Elinize sağlık. Yararlı bir konu olmuş.

Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: fcmk

Güzel konu olmuş Yazın duramam alırım herhalde

Rica ederim teşekkürler

• NomadCRY

Bu konuyu bence Pc oyun bölümünede taşımalısın......
  • çok bilgilendirici olmuş... sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Herkese tesekkurler isinize yaradiysa ne mutlu bana

Bence bu konuda toplamakta fayda var illaki tartismalar olur ama 3D nin tek bir konuda toplanmasi daha iyi olacaktir

Arkadaslar bugun yarin icinde COD MW 2 , COD Black Ops ve Batman Arkham Asylum testleri gelecek beklemede kalin tetikte olun 3 oyun da nVidia 3D destekliyor[\b] Ileride de BC2 testleri gelecek

Tek konu altından devam etmesi çok doğru olur, bölmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_38

NomadCRY

Bu konuyu bence Pc oyun bölümünede taşımalısın......

Hımm haklısın oraya da açayım

quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

çok bilgilendirici olmuş... sağol

Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: Ocean Mist

quote:

Herkese tesekkurler isinize yaradiysa ne mutlu bana

Bence bu konuda toplamakta fayda var illaki tartismalar olur ama 3D nin tek bir konuda toplanmasi daha iyi olacaktir

Arkadaslar bugun yarin icinde COD MW 2 , COD Black Ops ve Batman Arkham Asylum testleri gelecek beklemede kalin tetikte olun 3 oyun da nVidia 3D destekliyor[\b] Ileride de BC2 testleri gelecek

Tek konu altından devam etmesi çok doğru olur, bölmeye gerek yok.

• Benim bir sorum olacak NomadCRY, 1920x1080'de 60hz modunda 3D açabildiğinizi söylemişsiniz.Ben bu modu denediğimde ekranda şöyle bir mesaj alıyorum.Current mode 1920x1080 60hz is not 1.4 3D compatible. Please try 1280x720 60hz or 1920x1080 24hz.

yani 1920x108060hz'in geçerli mod olmadığını,bu çözünürlüğün ancak 24hzde çalıştırabileceğimi söylüyor.Sizde durum tam olarak nasıl?

Güzel konu bence,üst konu yapılabilir.
  • Gerçekten başarılı bir konu olmuş.Üst konu olmasını isterim açıkcası.
  • Konu oyun bölümünü yakından ilgilendirdiği için PC Oyunları bölümüne yansıtılmıştır.
  • ben RealD 3D ile IMAX 3D nin farkını anlamıyorum... ??

bide IMAX in tadını tatmıştım TR de (istinye parkta - I am Legend ı izlemiştim) ama ne yazıkki esaslı bir 3D deneyimi yaşayamadım daha çünkü bizim burada lefkoşada bitane 3d veren sinerma var oda mısırlızade ve perde büyük değil ayrıca 3D çokta iyi değil sanırım reald kullanıyorlar ama bilmiyorum tek bildiğim görüntüyü inanılmaz karartıyor bu gözlükler ve başımı ağrıtıyor... eksik kalsın böyle 3d diyorsunuz yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 16 Haziran 2011; 0:20:15 >
  • Arkadaşlar kusura bakmayın TTNet sağolsun evde 1.5 gündür internet gelmedi.Testleri yapamadım maalesef.Birkaç gün içinde 3 farklı oyunun testleriyle konuyu güncelleyeceğim hepinizden özür dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUCCİ_MAN

Benim bir sorum olacak NomadCRY, 1920x1080'de 60hz modunda 3D açabildiğinizi söylemişsiniz.Ben bu modu denediğimde ekranda şöyle bir mesaj alıyorum.Current mode 1920x1080 60hz is not 1.4 3D compatible. Please try 1280x720 60hz or 1920x1080 24hz.

yani 1920x108060hz'in geçerli mod olmadığını,bu çözünürlüğün ancak 24hzde çalıştırabileceğimi söylüyor.Sizde durum tam olarak nasıl?

Güzel konu bence,üst konu yapılabilir.

Evet açtım.TV'den kaynaklanıyor olabilir.TV'niz nedir?

Ama şunu söyleyeyim 720p 60 Hz yerine kesinlikle 1080p 24 Hz'de oynayın çünkü gerçekten de 60 ile 24 Hz arasında gözle görülür bir fark olmuyor ama çözünürlük 720den 1080e çıktığında oyun çok daha güzel bir hal alıyor.Siz de farketmişsinizdir tavsiyem 1080p 24 Hz'de oynamanız.

quote:

Orijinalden alıntı: ForqottenHopes

Gerçekten başarılı bir konu olmuş.Üst konu olmasını isterim açıkcası.

Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Konu oyun bölümünü yakından ilgilendirdiği için PC Oyunları bölümüne yansıtılmıştır.

Teşekkürler hocam

quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

ben RealD 3D ile IMAX 3D nin farkını anlamıyorum... ??

bide IMAX in tadını tatmıştım TR de (istinye parkta - I am Legend ı izlemiştim) ama ne yazıkki esaslı bir 3D deneyimi yaşayamadım daha çünkü bizim burada lefkoşada bitane 3d veren sinerma var oda mısırlızade ve perde büyük değil ayrıca 3D çokta iyi değil sanırım reald kullanıyorlar ama bilmiyorum tek bildiğim görüntüyü inanılmaz karartıyor bu gözlükler ve başımı ağrıtıyor... eksik kalsın böyle 3d diyorsunuz yani

Şöyle açıklayayım en iyi 3D görüntüyü IMAX 3D verir.Çünkü ilk çıktığında beri kullandığı perde izolasyon teknolojisi sayesinde o zamanki 3D teknolojisine nazaran 10 kat daha fazla derinlik veriyordu.Yalnız bir dezavantajı vardır IMAX 3D'lerde ses trackleri film çekildikten sonra hazırlanıp izole edildiğinden senkronizasyon problemi oluyor.REAL 3D'de ise ses senkronizasyon problemi olmuyor.

IMAX perdelerde 4K Double Xenon lambalı projektörler vardır.Bu yüzden en iyi görüntüyü IMAX'te alırsınız.Ayrıca en önemli özelliği IMAX 3D'yi sabit 48 FPS'te oynatır.En iyi performans IMAX'te sağlanır.

REAL 3D'nin avantajları ise daha az baş ağrıtır daha az göz sulandırır ilk defa 3D film izleyeceklere REAL 3D öneririm alışmaları için.Ses senkronizasyonu daha iyidir.

Bu bilgiyi hatırladığım iyi oldu bunu da konuya ekleyeyim oyunla pek ilgisi yok ama olsun

• quote:

Arkadaşlar kusura bakmayın TTNet sağolsun evde 1.5 gündür internet gelmedi.Testleri yapamadım maalesef.Birkaç gün içinde 3 farklı oyunun testleriyle konuyu güncelleyeceğim hepinizden özür dilerim

Sabırsızlıkla bekliyoruz dostum.İnceleme yapacağın oyunların hepsini 3d bitirmiş bir kişi olarak merakla beklemedeyim.Sen yaptıktan sonra bende Witcher 2 ve f1 2010 un incelemesini yapıcam.Hadi!!! bizi çok bekletme.....
  • Yerinde Konu olmuş elinize sağlık
  • quote:

Evet açtım .TV'den kaynaklanıyor olabilir.TV'niz nedir?

Ama şunu söyleyeyim 720p 60 Hz yerine kesinlikle 1080p 24 Hz'de oynayın çünkü gerçekten de 60 ile 24 Hz arasında gözle görülür bir fark olmuyor ama çözünürlük 720den 1080e çıktığında oyun çok daha güzel bir hal alıyor.Siz de farketmişsinizdir tavsiyem 1080p 24 Hz'de oynamanız.

NomadCRY, söylediklerinize katılmıyorum.60hz ile 24 hz arasında nasıl bir fark olmaz yahu.720den, 1080 e çıkıldığında oyunlar oynanamaz bir hal alıyor.FPS isterse 300 olsun ama tv nin 24hz verdiği bariz ortada.

Vertical açtığınızda fpsnin 24 e sabit olduğunu zaten göreceksiniz. Çünkü 1080nin 24hz de çalışmasından kaynaklanıyor ve gözü daha fazla yoruyor.ben açıkçası 720p 60hzde oynuyorum.Benim ekran C8000 bu arada.

Amacım burda tartışma yaratmak değil sakın yanlış anlaşılmasın.Bu konuyu yeni okuyanlar olurda, eğer bu TVleri almak isteyen olursa, bu söylediklerimi göz önünde bulundursunlar.

• quote:

quote:

Evet açtım .TV'den kaynaklanıyor olabilir.TV'niz nedir?

NomadCRY, söylediklerinize katılmıyorum.60hz ile 24 hz arasında nasıl bir fark olmaz yahu.720den, 1080 e çıkıldığında oyunlar oynanamaz bir hal alıyor.FPS isterse 300 olsun ama tv nin 24hz verdiği bariz ortada.

Vertical açtığınızda fpsnin 24 e sabit olduğunu zaten göreceksiniz. Çünkü 1080nin 24hz de çalışmasından kaynaklanıyor ve gözü daha fazla yoruyor.ben açıkçası 720p 60hzde oynuyorum.Benim ekran C8000 bu arada.

Amacım burda tartışma yaratmak değil sakın yanlış anlaşılmasın.Bu konuyu yeni okuyanlar olurda, eğer bu TVleri almak isteyen olursa, bu söylediklerimi göz önünde bulundursunlar.

Kendi TV'mde test ettim 1080p 24 Hz kesinlikle 720 p 60 Hz'den daha iyi görüntü veriyor.( Bence )Ama ben 1080p 60 Hz'de oynayabiliyorum sizin fikrinizdir saygı duyarım.

Eğer arkadaşların C9000 veya D serisi TV'leri varsa bence kendileri test etsinler.

24 Hz modunda görüntünün geç gelmesi ( mouse ile bir hareket yaptınız ekrana geç geliyor mesela ) gibi bir durum olmuyor OYUNLARDA.Ama Windows ekranında 24 Hz olunca berbat oluyor görüntü çok geç geliyor ama oyunlarda geç gelme gibi bir durum yok.

Şimdi söyleyeceğimi lütfen yanlış anlamayın da TV'niz 1080p 60 Hz destekliyor olsaydı anlardınız

Yorumunuz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 16 Haziran 2011; 20:25:24 >

• Merak ettiğim bişey daha var.Rica etsem aynı yerden sizde ss alabilirmisiniz.Bide HDMI ı kaçıncı porta taktığınız?

nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack)
  • nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack)

Alın size asıl en önemli yerinden en kanıt olarak gösterilebilecek yerinden resim , bu kadar yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 16 Haziran 2011; 23:08:52 >
  • NomadCRY, cevaplarınız için teşekkür ederim.o zaman bendeki sorun ya HDMI kablosundan ya da Nvidia 500 serisine geçmek olacak.Bende birde DVI PC yazısı çıkmıyor.NVİDİA TV PLAY yazılımını Trial kullanıyorum,

acaba o yüzdenmi tüm özeliklerinden yararlanamıyorum.Siz ne tür HDMI kablosu kullanıyorsunuz?
  • quote:

NomadCRY, cevaplarınız için teşekkür ederim.o zaman bendeki sorun ya HDMI kablosundan ya da Nvidia 500 serisine geçmek olacak.Bende birde DVI PC yazısı çıkmıyor.NVİDİA TV PLAY yazılımını Trial kullanıyorum,

acaba o yüzdenmi tüm özeliklerinden yararlanamıyorum.Siz ne tür HDMI kablosu kullanıyorsunuz?

SONY'nin HDMI 1.4 3D kablosu var.Ben trial kullanırken 1080 p 24 Hz bile açamıyordum.Anca 720p 60 Hz açılıyordu.Tam sürümün alınca düzeldi.

Ama bence sizin sorun kabloadan kaynaklanıyor
  • Gayet iyi bir paylaşım olmuş teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.