Şimdi Ara

nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
802
Cevap
32
Favori
82.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birazdan 2 tane oyunun testleri geliyor.
  • Black Ops ve MW2 testleri gelmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 18 Haziran 2011; 22:48:48 >
  • Eline sağlık. Gayet yararlı bir konu olmuş. Bilmediğim herşeyi öğrendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercan Ç.

Eline sağlık. Gayet yararlı bir konu olmuş. Bilmediğim herşeyi öğrendim.

Rica ederim
  • Eline koluna sağlık mükemmel anlatım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Black Ops ve MW2 testleri gelmiştir.

Eline sağlık dostum.Bende yakında Witcher 2 ve f1 2010 3d incelemelerini yapıcam......Konuya bir katkımız olsun.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 20 Haziran 2011; 9:32:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_38

quote:

Black Ops ve MW2 testleri gelmiştir.

Elkine sağlık dostum.Bende yakında Witcher 2 ve f1 2010 3d incelemelerini yapıcam......Konuya bir katkımız olsun.....

• Elinize sağlık harika bir çalışma ve paylaşım. Çok yarar ve güzel bir konu olmuş
  • teşekkürler beni gayet bilgilendirdin üst konu olmalı
  • Böyle bir başlığa ihtiyaç vardı, teşekkürler eline emeğine sağlık. Bende yakında LG 3D LW5500 serisi tv alacam, şu mahrum kaldığım 3D olayı bakalım met edildiği kadar varmıymış görecez:))
  • Evet arkadaşlar.Bahsetmiş olduğum F1 2010 ve Witcher 2 3D incelemelerini yapıyorum.

1-Öncelikli olarak incelemelerimi yaparken telefonla çektiğim resimleri kullanacağımı belirtmek isterim.Zira flaps ile 3D screen alınamıyor.
    2-Resimleri ilk önce 3D sonra normal çektim.Buna bakarak fps değerlerini karşılaştırabilirsiniz.
    3-Konuyu açan NomadCRY arkadaşımızın dediği gibi aslında 3D olayı 2 göz 2 monitör kuralı ile sağlanıyor.Yani insanlar 2 gözü ile bir nesneye bakarak onu 3D algılıyor.Pc ortamında ise her bir monitör bir göz olarak düşünülmüş ve 2 monitör üst üste bindirilerek bu ortam yakalınılmaya çalışılmış .Aslında olay bu kadar basit.Resimlerde göreceğiniz iç içe geçmiş görüntü 3d alınmıştır.

Sistemim

-Asus P8P67-M PRO Intel P67 DDR3 2200MHz(O.C.) USB 3.0 SATA 6Gb/s Soket 1155 Anakart
    -Kingston Hyperx 8GB DDR3 1600MHz CL9 Bellek Kiti(2x4GB) - KHX1600C9D3K2/8G
    -Zotac GTX 580 1.5GB 384bit DDR5 Hdcp Dl-Dvi Mini Hdmi Ekran Kartı
    -Intel Core i7 2600K 3.4Ghz 8Mb Cache Sandy Bridge İşlemci
    -Acer GD245HQ 24" 2ms (Analog+Dvi+Hdmi) 120Hz 3D (3 Boyutlu) Wide Screen LCD Monitör (Nvidia 3d vision tam uyumlu)
    -Nvidia 3D vision gözlük

WİTCHER 2

Oyun direk 3D visison desteğiyle geliyor.Bu sebeble 3d performansı en iyi olan oyunlardan birisi.Gerald'ın kılıcı genelde monitör dışında oluyor.

nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack)nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack)

nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack)nVidia 3D Vision ve AMD HD3D teknolojileri hakkında her şey (3D TV Play Crack)

Resimde altta yer alan bar 3d derinlik barıdır.Bu dereceyi arttırdıkça oyundaki derinlik hissi o denli artar.

Birde gözlükle screen koydum ama bu şekilde birşey anlaşılması imkansız. O gözlüğü takmadan 3d olayını anlayamazsınız arkadaşlar.

F1 2010

Bu oyun normalde Witcher 2 nin aksine resmi olarak Fair düzeyinde 3d vision desteği veriyor.Buna rahmen bazı gölge hataları dışında witcher 2 den arta kalan hiçbir tarafı yok. Oyunu oynarken resmen f1 aracının içerisinde olduğunuzu hissediyorsunuz. Mesela arazın kokpitnde otururken ön tekerlekler ile aranızdaki uzaklık farkını çok net algılayabiliyorsunuz.Yukarda bahsettim barı arttırdıkça ön tekerler sizden uzaklaşıyor.

Bu oyunların hiçbirisini çıplak gözle görmeden anlayamazsınız arkadaşlar.Burada ne kadar resim koyarsak koyalım o derinlik hissini kendi gözlerinizle görmeniz lazım.Ayrıca 3d oyunları gerçek manada oynamak istiyorsanız mecburen 3d vision destekli bir monitör veya tv ile 3d vision gözlük gerekmektedir. Diğer gözlük ve tv ler yeterli derinlik hissini veremiyorlar.Bu bağlamda Nvidia 3d oyun konusunda şu anda kesinlikle piyasanın belirleyicisi durumunda.

3d monitör ve gözlüklede malesef iş bitmiyor.Oyunları 3d oynarken haliyle 100 de 20 ile 100 de 40 arasında bir fps kaybı oluyor. Bu sebeble sağlam bir ekran kartı (Nvidia destekli) ve işlemci olmadan 3D yi denemeyin derim.

Sonuç olarak yapacağınız masraf acaba 3D oyun oynamanın vereceği keyife değermi diye düşünüyorsanız cavabım çok basit olacak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SONUNA KADAR...............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 20 Haziran 2011; 20:28:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: can_38

Evet arkadaşlar.Bahsetmiş olduğum F1 2010 ve Witcher 2 3D incelemelerini yapıyorum.

1-Öncelikli olarak incelemelerimi yaparken telefonla çektiğim resimleri kullanacağımı belirtmek isterim.Zira flaps ile 3D screen alınamıyor.
    2-Resimleri ilk önce 3D sonra normal çektim.Buna bakarak fps değerlerini karşılaştırabilirsiniz.
    3-Konuyu açan NomadCRY arkadaşımızın dediği gibi aslında 3D olayı 2 göz 2 monitör kuralı ile sağlanıyor.Yani insanlar 2 gözü ile bir nesneye bakarak onu 3D algılıyor.Pc ortamında ise her bir monitör bir göz olarak düşünülmüş ve 2 monitör üst üste bindirilerek bu ortam yakalınılmaya çalışılmış .Aslında olay bu kadar basit.Resimlerde göreceğiniz iç içe geçmiş görüntü 3d alınmıştır.

Sistemim

-Asus P8P67-M PRO Intel P67 DDR3 2200MHz(O.C.) USB 3.0 SATA 6Gb/s Soket 1155 Anakart
    -Kingston Hyperx 8GB DDR3 1600MHz CL9 Bellek Kiti(2x4GB) - KHX1600C9D3K2/8G
    -Zotac GTX 580 1.5GB 384bit DDR5 Hdcp Dl-Dvi Mini Hdmi Ekran Kartı
    -Intel Core i7 2600K 3.4Ghz 8Mb Cache Sandy Bridge İşlemci
    -Acer GD245HQ 24" 2ms (Analog+Dvi+Hdmi) 120Hz 3D (3 Boyutlu) Wide Screen LCD Monitör (Nvidia 3d vision tam uyumlu)
    -Nvidia 3D vision gözlük

WİTCHER 2

Oyun direk 3D visison desteğiyle geliyor.Bu sebeble 3d performansı en iyi olan oyunlardan birisi.Gerald'ın kılıcı genelde monitör dışında oluyor.

Resimde altta yer alan bar 3d derinlik barıdır.Bu dereceyi arttırdıkça oyundaki derinlik hissi o denli artar.

Birde gözlükle screen koydum ama bu şekilde birşey anlaşılması imkansız. O gözlüğü takmadan 3d olayını anlayamazsınız arkadaşlar.

F1 2010

Bu oyun normalde Witcher 2 nin aksine resmi olarak Fair düzeyinde 3d vision desteği veriyor.Buna rahmen bazı gölge hataları dışında witcher 2 den arta kalan hiçbir tarafı yok. Oyunu oynarken resmen f1 aracının içerisinde olduğunuzu hissediyorsunuz. Mesela arazın kokpitnde otururken ön tekerlekler ile aranızdaki uzaklık farkını çok net algılayabiliyorsunuz.Yukarda bahsettim barı arttırdıkça ön tekerler sizden uzaklaşıyor.

Bu oyunların hiçbirisini çıplak gözle görmeden anlayamazsınız arkadaşlar.Burada ne kadar resim koyarsak koyalım o derinlik hissini kendi gözlerinizle görmeniz lazım.Ayrıca 3d oyunları gerçek manada oynamak istiyorsanız mecburen 3d vision destekli bir monitör veya tv ile 3d vision gözlük gerekmektedir. Diğer gözlük ve tv ler yeterli derinlik hissini veremiyorlar.Bu bağlamda Nvidia 3d oyun konusunda şu anda kesinlikle piyasanın belirleyicisi durumunda.

3d monitör ve gözlüklede malesef iş bitmiyor.Oyunları 3d oynarken haliyle 100 de 20 ile 100 de 40 arasında bir fps kaybı oluyor. Bu sebeble sağlam bir ekran kartı (Nvidia destekli) ve işlemci olmadan 3D yi denemeyin derim.

Sonuç olarak yapacağınız masraf acaba 3D oyun oynamanın vereceği keyife değermi diye düşünüyorsanız cavabım çok basit olacak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SONUNA KADAR...............

Harikasın.İncelemeni konuya ekliyorum.Bu arada screen'leri Fraps ile alabilirdin evet 3D çekmiyor ama olsun yalan söyleyecek değiliz ya millete

• Konu can_38 arkadaşımızın testleriyle güncellenmiştir.
  • Can_38 e teşekürler..Sağlam bir sistemle 3d olayının artık hayal olmadığı ortada.Bu teknolonin oyunlarada entegre olması cidden büyük gelişme.Testler bize tam olarak 3d yi tattıramayacak olsada en azından bu teknolojinin ülkemizde duyurulması adına iyi bir adım..
    Tek sorun ciddi anlamda pahalı bir teknoloji olması.Tamam okey monitör ve gözlük aldık.Ancak sistem ihtiyaçlarınında çok yüksek olması insanın gözünü korkutuyor.VErilen parayı hakettiği muhakkak ancak bu teknolojiye 3000 tl civarı bir para yatırmak daha doğrusu yatırabilmek mümkünmü orası tartışılır..
    Ben İlk anti allassing in çıktığı dönemlerde olduğu gibi bu teknolojininde yürüme aşamasına yeni geçtiğini biliyor ve yakın zamanda performansı çok etkileyen bir faktör olmaktan çıkıp belli bir standarda oturmasını umut ediyorum.Dediğim gibi anti allassing (vb teknolojiler) de çıktıkları dönemde çok aşırı performans kaybına yol açıyordu.Ama neredeyse % 3 performans kaybından öteye gitmiyor.

İnceleme için tekrar teşekürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

Can_38 e teşekürler..Sağlam bir sistemle 3d olayının artık hayal olmadığı ortada.Bu teknolonin oyunlarada entegre olması cidden büyük gelişme.Testler bize tam olarak 3d yi tattıramayacak olsada en azından bu teknolojinin ülkemizde duyurulması adına iyi bir adım..
    Tek sorun ciddi anlamda pahalı bir teknoloji olması.Tamam okey monitör ve gözlük aldık.Ancak sistem ihtiyaçlarınında çok yüksek olması insanın gözünü korkutuyor.VErilen parayı hakettiği muhakkak ancak bu teknolojiye 3000 tl civarı bir para yatırmak daha doğrusu yatırabilmek mümkünmü orası tartışılır..
    Ben İlk anti allassing in çıktığı dönemlerde olduğu gibi bu teknolojininde yürüme aşamasına yeni geçtiğini biliyor ve yakın zamanda performansı çok etkileyen bir faktör olmaktan çıkıp belli bir standarda oturmasını umut ediyorum.Dediğim gibi anti allassing (vb teknolojiler) de çıktıkları dönemde çok aşırı performans kaybına yol açıyordu.Ama neredeyse % 3 performans kaybından öteye gitmiyor.

İnceleme için tekrar teşekürler.

Teşekkürler Sniper83us.....

Bu arada konunun üst konu haline gelmesi ayrı bir güzel olmuş.....

• Konumuz üst konu olmuş . Herkese hayırlı olsun. @ hapocod hocama teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Konumuz üst konu olmuş . Herkese hayırlı olsun. @ hapocod hocama teşekkürler

Hayırlı olsun konu üst konu olmuş. Can arkadaşımızın imla hatalarınıda düzeltirsen çok güzel olur. Can arkadaşımada teşekkürler. Gözlüklü resimde iyi olmuş. Ben merak etmiştim o gölgeler gözlükle gidiyomu yoksa hafif kalıyomu diye. Onun için iyi olmuş.
  • can_38 oyun testleri için teşekkürler. Şimdi sormak istediğim, LG LW 5500 pasif gözlük ile 3d sunuyor bildiğiniz üzere, peki bu tv ile nvidia 3d vision kullanılamaz mı? Kullanılsa da pasif gözlükler ile 3d vision gözlükleri gibi randıman vermez mi ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollonx
    can_38 oyun testleri için teşekkürler. Şimdi sormak istediğim, LG LW 5500 pasif gözlük ile 3d sunuyor bildiğiniz üzere, peki bu tv ile nvidia 3d vision kullanılamaz mı? Kullanılsa da pasif gözlükler ile 3d vision gözlükleri gibi randıman vermez mi ki?

Pasif gözlükle kullanılır tahminim. Ama asla tam randıman vermez. Mutlaka aktif shutter gözlüklü TV almaya bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 20 Haziran 2011; 0:30:52 >
  • Arkadaşlar konuya Videolar adlı bir bölüm açılmıştır.Buradaki videoların sayısı artacaktır.İlk mesajda yer almaktadır

Videolar

Crysis 2 3D Vision örnek oynanış videosu

Crysis 2 3D Vision örnek oynanış videosu ( ASUS G51J )

Crysis 2 3D Vision örnek oynanış videosu 45 FPS ( ASUS G51J )

GTX560 Ti 3D Vision Benchmark testi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.