Ekran kartını yaklaşık iki yıldır dijital çıkıştan görüntü alarak kullanıyordum. Dün oyun esnasında görüntü dondu. Bilgisayarda kilitlenme yoktu; klavye çalışıyordu ancak yapılan işlem ekrana yansımıyordu(görev yöneticisinden oyunu sonlandırmayı denedim ancak açılmasına rağmen ekrana gelmedi) Oyun içi görüntü hala ekrandayken restart atmak zorunda kaldım, ancak bios ekranı gelmedi. Diskler ve diğer bütün bileşenler çalışmasına rağmen görüntü alamıyordum. Sadece siyah bir ekran vardı. Monitörü analog çıkışa bağlayarak bilgisayarı açtığımda bios ekranı geldi. Ancak bu kez de beyaz olan bios yazılarının bazı harfleri pembeye döndü. XP yazısı geldiğinde tekrar ekran karardı. Kartı söküp tekrar bağladım. Yine analog çıkıştan ama değişen birşey olmadı. Bir iki saat sonra tekrar denedim yine renklenmelerle ve görüntüde nizami şekilde dağılan çizgi halinde bozulmalarla xp açıldı. Şimdi bazen bozuk görüntü ile açılıyor ve bir süre sonra görüntü normale dönüyor; bazen de hiç yazı gelmeden siyah ekranda kalıyor.
Umarım açıklayabilmişimdir problemi, ne yapmam gerekir lütfen bana yol gösterin.
vga kablosunda bi problem olabilir veya ekran kartı slotuna tam oturmadıysa böyle bi problem olabilir
Kabloda problem olduğunu sanmıyorum, analog kablo ile de aynı sorun devam ediyor. Kartı defalarca çıkartıp taktım. Acaba sorun ekran kartındamıdır yoksa anakartla alakalı bir durum olabilir mi?(ASUS A8V-E SE)