Şimdi Ara

Nvidia 9800 GTX+ Böyle Bir sorunla karşılaşan var mı ? (problem çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Crysis 2 yi yükledim oyun full özellikte oynuyorum herhangi bir kasma falan yok oynarken.Fakat ekranda acayip grafiksel şekiller çıkıyor ve çok sinir bozucu,çok araştırdım ama bir sonuca varamadım.Ekran kartı önceden servise de gitti fakat problem yok dediler.Ayrıca bu olay bazı oyunlarda hiç olmuyorken bazı oyunlarda oluyor.

Oyun içinden ufak bir video çektim derdimi daha iyi anlatabilmek için :

Sistemim : pentium Q6600 işlemci

9800 gtx+ 512 Mb DDR 3 ekran kartı

MSI p45 neo anakart

4 gb Ram ve Windows 7 32 bit işlemci.

Not: En son nvidia driver'ı yükledim, oyun içindeyken ekran kartı sıcaklığı 80 derece civarı desktop da ise 58 derece. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar kafayı yicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b3sTbLoOd -- 29 Nisan 2011; 23:30:42 >

• Ekran kartının ramleri ile ilgili gibi duruyor.
  • Yani ekran kartı bozuk mu ?

quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

Ekran kartının ramleri ile ilgili gibi duruyor.
  • ekran akrtında o.c varsa saat hızları fazla gelıyor olabılır
    + hangi cozunurlukte ve kalıte ayarında oynuyorsunuz bılemıyorum ama bu oyun ıcın mınımum 8800gt onerılıyor oda sızın kartınıza yakın bır performanstadır kart asırı zorlanmadan dolayıda yapıyor olabılır
  • en son çözünürlükte oynuyorum 1920 x 1080 de. Ben O.c yapmayı bilmiyorum ama ekran kartının SPA tune diye bir programı var,3 seçenek var orda green mode -standart mode -over clock diye. üçünü de denememe rağmen sonuç değişmedi.

quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

ekran akrtında o.c varsa saat hızları fazla gelıyor olabılır
    + hangi cozunurlukte ve kalıte ayarında oynuyorsunuz bılemıyorum ama bu oyun ıcın mınımum 8800gt onerılıyor oda sızın kartınıza yakın bır performanstadır kart asırı zorlanmadan dolayıda yapıyor olabılır
  • kartınızda bi sorun var yapabiliyorsanız fırınlama yöntemini deneyin sanırım kartınız garintiside yoktur eğer varsa garantiye gönderin
  • Fırınlama ne demek bilmiyorum,açıklayabilirmisiniz ?

quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

kartınızda bi sorun var yapabiliyorsanız fırınlama yöntemini deneyin sanırım kartınız garintiside yoktur eğer varsa garantiye gönderin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gpu ve mem(bellek) hızlarını herhangi bir overclock programı ile bir miktar düşürmeyi denedinizmi?
  • Hayır denemedim bir fikrim olmaığı için,önerebileceğiniz program var mı acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Gpu ve mem(bellek) hızlarını herhangi bir overclock programı ile bir miktar düşürmeyi denedinizmi?
  • yok kardeşim ne fırınlaması aman haa. arkadaşlar adam oc yapmayı bilmiyorum demiş bir arkadaş fırınla kartı demiş olacak işmi şimdi bu. "fırınlama demek 3 5 sene gibi uzun sure kullanılan kartlarda genellikle ani ısı değişiminden veya fiziksel başka sebeplerden dolayı kartın devrelerinde özellikle lehim olan kısımlarında mikro çatlaklar oluşur bu çatlaklarda sendeki gibi sorunlara yol açabilir gerçekten. bu mikro çatlakları tekrar kapatmak için ekran kartının üzerindeki tüm parçalar sökülüp sadece kartın psp dediğimiz kısmı yüksek sıcaklıkta fırına sürülür bildiğimiz fırın:D bu yüksek sıcaklık mikro çatlakları kapatarak kartın tekrar normale dönmesini sağlayabilecegi gibi doğrudan çöpe gitmesinide sağlayabilir. kısaca extrem bir iş sana göre değil." Eğer bu sorunlar çok fazla canını sıkıyorsa bence servisine falan yollamalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b3sTbLoOd

Hayır denemedim bir fikrim olmaığı için,önerebileceğiniz program var mı acaba?

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Gpu ve mem(bellek) hızlarını herhangi bir overclock programı ile bir miktar düşürmeyi denedinizmi?

MSI Afterburner
  • elınızdekı kartı 2el aldı ısenız zamanında o.c lı kullanımdan dolayı bellek chıplerınde hasar olusmus olabılır
    bırde kartın tam marka modelı ıle gpu-z ekran goruntusu koyarmısınız suankı saat hızlarına bakalım belkı bıos mod bıle olabılır
  • Verilen Fikirler sayesinde problemi Çözdüm,mesaj atan herkese teşekkür ederim.

SPA tune programı ile Green MOde u seçtim (core clock -memory clock -shader clock düşürdüm) ve problem çözüldü,oyun kasmaya başladı demekki ekran kartım zorlanıyormuş o.c modunda.

Tekrardan teşekkürler.
  • Çok fazla düşürmenize gerek yok ya default hızlarına düşürün yada sorun devam eder ise 30-40 mhz daha düşürün.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • sorun çözülmüş ama
    738-1836-2200 hızları normalidir o kartın

SPA tune dediğine göre Sparkle marka sanıyorum

fanı ortasında olan model mi? yoksa Standart Blower fanlı model mi?
    http://xtreview.com/images/Sparkle%209800GTX%20HDMI.jpg
    http://xtreview.com/images/sparkle%20GeForce%209800%20GTX%201Gb%20plus.jpg

• evet Sparkle ama Calibre şu resimdeki yani :http://www.geeks3d.com/public/jegx/200811/sparkle-calible-p980x+geforce-9800gtx+.jpg o dediğiniz değerlere o.c modunda ulaşıyorum ve ozaman şekiller çıkıyor işte.
    quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

sorun çözülmüş ama
    738-1836-2200 hızları normalidir o kartın

SPA tune dediğine göre Sparkle marka sanıyorum

fanı ortasında olan model mi? yoksa Standart Blower fanlı model mi?
    http://xtreview.com/images/Sparkle%209800GTX%20HDMI.jpg
    http://xtreview.com/images/sparkle%20GeForce%209800%20GTX%201Gb%20plus.jpg

• Ayni sorunla bende karsilasiyorum her oyunda. Sorunun kaynagi ekran kartinin ramlari buyuk ihtimal ama mavi ekran vb.. olmadigi surece onemli degil bence.
  • quote:

evet Sparkle ama Calibre şu resimdeki yani :http://www.geeks3d.com/public/jegx/200811/sparkle-calible-p980x+geforce-9800gtx+.jpg o dediğiniz değerlere o.c modunda ulaşıyorum ve ozaman şekiller çıkıyor işte.

dediğin modeli yazın almak istemiş, incelemiştim internette... bir şey dikkatimi çekmişti

incelemeyi yapan adam standart hızlarda "artifact" verdiğini yazmıştı yani 761-1911-2322 hızlarında

aynı sorundan bir "parabende" adlı kullancısı şikayetçi olup geri vermişti ürünü

bu sorunu inceleme yapan yer, Termal macunu kaliteli bir tanesi ile değiştirrerek çözmüştü

Gelid extreme öneririm... 20 lira, sürmesi zordu ama

bir de tozlu ise kart, 1 liraya hırdavatçıdan "1" numara boya fırçası alın temizleyin...fark edecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 30 Nisan 2011; 22:04:21 >

• Öneri için teşekkür ederim,araştırıp denicem en kısa zamanda ;)
    quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

quote:

evet Sparkle ama Calibre şu resimdeki yani :http://www.geeks3d.com/public/jegx/200811/sparkle-calible-p980x+geforce-9800gtx+.jpg o dediğiniz değerlere o.c modunda ulaşıyorum ve ozaman şekiller çıkıyor işte.

dediğin modeli yazın almak istemiş, incelemiştim internette... bir şey dikkatimi çekmişti

incelemeyi yapan adam standart hızlarda "artifact" verdiğini yazmıştı yani 761-1911-2322 hızlarında

aynı sorundan bir "parabende" adlı kullancısı şikayetçi olup geri vermişti ürünü

bu sorunu inceleme yapan yer, Termal macunu kaliteli bir tanesi ile değiştirrerek çözmüştü

Gelid extreme öneririm... 20 lira, sürmesi zordu ama

bir de tozlu ise kart, 1 liraya hırdavatçıdan "1" numara boya fırçası alın temizleyin...fark edecektir

• son saniyelerde oluşan renk bozulmasına benzer görüntüyü mü sorun olarak belirttiniz. anlamak için soruyorum da.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.