Şimdi Ara

Nvidia 'Cuda' özelliğinin etkisi, katkısı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, ekran kartı alacağım hem oyun için istiyorum hemde video edit, video render işleriyle uğraşacağım. aklımda 2 kart var ilki gtx 970 diğeri ise r390x merak ettiğim bu cuda denilen özellik ben video edit ve render işleriyle uğraşırken bana aman aman büyük bir katkı sağlayacak mı? yoksa r390x ile de aynı ortamı yakalayabilirmiyim.

• cuda'nin dedigin programlarda iyi etki verebilmesi icin kartin shader sayisi ya da islem birimi diyelim onemliymis.970'te fazla yokmus ama oyun icin iyiymis.grafik icin 780 alin demislerdi bize gecen sene ic mimar kuzene sistem toplarken.bu durumda cuda olmayan 8gb 390x illa ki iyi is yapacaktir ama cuda kullanacaksan su dedigim islem birimi isini bi arastir yuksek birimli nvidia olursa daha iyi olur.
  • bu senin dediğinin grafik tasarımı, 3D çizimler vs. için geçerli olması gerekiyor, benim bu bahsettiğim video edit, render işi biraz daha hafif kalan işler:) cuda olayını da adobe'nin after effect programının girişinde görmüştüm, programı açınca direk (ben amd ekran kartı kullanmama rağmen) cuda ayarlarını yapın vs. gibisinden bir yazı çıkmıştı, ondan sonra araştırdım ve öğrendim cuda'nın nvidia'ya ait bir özellik olduğunu. ama işte ne kadar katkı sağlıyor, yani videoyu render'lerken daha mı hızlı ve çabuk renderliyor nedir yani bu cuda'nın bize verdiği bunu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcan -- 5 Mart 2016; 23:03:19 >
  • Kullandığın Programa Bağlı olarak Donanım Hızlandırmalı Video Decoding / Encoding Yapabilirsin. Mimariye Göre Ama.

Yeni Serileri Bekle Bence, Pascal ve Polaris Çıksın Uygun Olanı Alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcan

arkadaşlar, ekran kartı alacağım hem oyun için istiyorum hemde video edit, video render işleriyle uğraşacağım. aklımda 2 kart var ilki gtx 970 diğeri ise r390x merak ettiğim bu cuda denilen özellik ben video edit ve render işleriyle uğraşırken bana aman aman büyük bir katkı sağlayacak mı? yoksa r390x ile de aynı ortamı yakalayabilirmiyim.

Bir programın cuda özelliği varsa o program işi işlemci yerine ekran kartına yaptırır.Bu da işlemin çok daha hızlı yapılmasını sağlar.Şöyle bi örnek vererek açıklayayım.Videoları convert etmek için Aiseesoft Total Video Converter programını kullanıyorum.Cuda destekli olduğu için video render ederken ekran kartını kullanıyor.İşlemci 10dkda render ediyorsa , gpu 2dkda render ediyor.Bazı programların amd desteği de oluyor ama çok nadir.O yüzden bu tarz işlerle uğraşacaksan Nvidia öneririm.

• Bir özellikten ziyade bir nevi Api gibi düşünebilirsin. Cuda desteği ile yazılan programlar ister kurgu olsun isterse video oynatıcı programlar olsun büyük ölçüde hatta
    tamamen gpu üzerinde çalışır. Günümüz, ortalamanın üstü gpu'larının 5 teraflops üstü çalıştığını düşünürsek bunun ne menem çılgınca bir şey olduğunu anlayabilirsin.
    (6 çekirdekli intel i7, 110 gigaflops veriyor. 1000 gflops= 1 Tflops) Cuda aynı zamanda Nvidia'nın Gpu sunu oluşturan en küçük işlem birimine verdiği addır.
    Keza Amd de benzer bir teknoloji kullanır. Onlarda aynı Nvidia'da olduğu gibi kendi en küçük işlem birimine verdikleri Stream adını kullanırlar.

Bu iki ibareyi yani Stream (Amd) ve Cuda (Nvidia) 'yı gördüğün her program ekran kartının gpu'sunu kullanır demektir. Nvidia bu işe profesyonel olarak ele aldığından
    kesinlikle 970 4 gb çok yerinde bir karar olur. Amd genelde işin açık kaynak kodunda olduğundan bir süre sonra kabak tadı vermeye başlıyor. Aynı zamanda bu işte
    yazılım desteği de çok önemli.

Daha önce bende Amd ekran kartı vardı. Kurgu işini hallettikten sonra Fullhd gibi çözünürlüklerde bile dklar içinde render alabiliyordum. Kart eskidi diye amd
    yazılım desteğini çekti. Yazılım desteği çekilince yeni programlarında Stream desteği çalışmaz oldu. Gerçi video oynatma gibi programlarda çalışıyor gibi gözüküyordu fakat bilinmez tabi.

• muratcan kullanıcısına yanıt
    Hocam kullandığın video programına göre değişiyor.

Benim gördüğüm Sony Vegas'ın Cuda performansı iyi değil Opencl yani Amd ekran kartları daha başarılı.Premiere Pro'da ise Cuda daha başarılı.

Birde işlemcinin 10 dkda yapıp ekran kartının 1-2 dk içinde yaptığı yani sırf ekran kartı kullanılarak yapılan render düşük kbps (2000-3000 vb) ile yaparsan işlemci ile yapılana göre daha kalitesiz benin gördüğüm ama 10000 kbps civarı çalışıyorsan sıkıntı olmaz sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.