|
GeForce RTX 4000 ekran kartlarının enerji tüketimi ortaya çıktı
-
-
Ekran kartı teknolojisi gram ilerlemiyor. Daha fazla güç için daha küçük NM'ye rağmen daha çok enerji tüketimi söz konusu oluyor. Yani aslında teknolojik bir ilerleme yok, her yıl daha fazla şişirilmiş kaslar var.
-
Bu değerler doğru değildir. 900w ekran kartını soğutmak için 6 slotluk 5kg kart çıkartmaları lazım. Sıvı soğutma için bile çok yüksek değerler.
-
600W'lık 5600x işlemcili PC'me RTX 4070 hayal oldu gibi. 4060 anca kaldırır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 21 Haziran 2022; 15:29:15 >
-
İ5 10600K İle 252w görmüştüm. üfff yanına Rtx 4070ti artık 1200w paklar bizi bu saatten sonra.
-
4070 muhtemelen yine 3090 falan gücünde olacak. Yani 8k ya da 4k 120 fps hedeflerin yoksa zaten gereksiz bizim ekonomide.
-
Şakaydı gerçek oldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
abi 1 adım gelişmez mi hiç bu teknoloji 800W nedir yav... benim psu 750W :D bu 4000 serisi de 40.000TL serisinden başlar büyük ihtimal.
-
Araba nasıl ki lastiksiz satılmıyorsa RTX 4090 da klimasız satılmamalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
RX 7xxx serisine bakacaksın o vakit. benim de öyle yapıcam. inşallah çıktığı gün satışlardan 1 adet 7800xt kapatabilirim, tabi 1000 1200 euro bandında ben varım.
-
-
-
sonuçta daha çok transistör ve daha çok güç. ne kadar ekmek o kadar köfte.
zar boyutlarıda artıyor galiba giderek bir yanindada daha yüksek Hz Ler gelince
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
valla yılan hikayesine döndü hocam çıksalar artık bir an önce de kapansın şu konu. bir daha da dokunmam büyük ihtimal.
-
"Ekran kartı teknolojisi gram ilerlemiyor" demeyin abi ya. 2080ti (250-260w) yerine 3070 alırsın TDP 40-50 watt düşer performans benzer olur, yarın 4060 çıkar 190-200 watt gibi bu şekilde 60-70 watt aşağı inersin benzer performans alırsın. Yok ben illa en iyi performansı en düşük tüketimle istiyorum diyorsan bunun için fizik kurallarını alaşağı edecek bir teorem çıkartacaksın, yapabiliyorsan daha iyisini yapacaksın yapamayacaksan eleştirmeyeceksin. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Nvidia'dan daha iyi alternatif varsa kartı ondan alırsınız.
-
bende yıldım. laptop alacaktım hesaplı iyi. 6800u mart ayınca çıkıyordu ama hala bekle de dur. madem ağustos ayında yeni işlemciler çıkıyor o zaman ne 6800u ne de 17 inçlik 12650h ile vakit kaybetmiycem. ya 13. nesil intel ya bu 7000 serisi artık hangisi çıkarsa alıcam. bıktım 7 8 aydır sürekli çıktı çıkıyor haberlerinden. şöyle ortanın üstü bir oyun pcsi toplayıp 3 sene ellememek istiyorum hiç birşeyine.
-
Bu nasıl bir güç tüketimidir teknoloji geliştikçe güç tüketimi artıyor. Neyse iyi tarafından bakarsak kış aylarında doğalgazı çok kullanmayız odayı ısıtır en azından.
-
ekran karti olarak hizmet omrunu tamamladikdan sonra elektrik sobasi olarak calismaya devam edebilirler.
-
Transistör küçülmesi durduğu için enerji tüketiminin yükselmesi normal. Ama bu nesilde AMD 7000 serisinin RTX 4000'den daha iyi performans ve tüketim değerleri vereceği söyleniyor. Belki de NVIDIA o yüzden bu kadar güç tüketimini yükseltiyor.
-
Diyorsun ki ya daha iyisini yapacaksın, ya da eleştirmeyeceksin Türkçeye çevirecek olursak; bu forumda, hatta dünya daki hiçbir forumlarda hiçkimse hiçbirşeyi eleştirmersin. Sonuçta kim ekran kartı, cpu, ram, ssd, ekran, vs vs yapabiliyor ki??? Inteli AMD, AMD'yi Nvidia'yı vs vs bile eleştiremez bu mantık ile.
Ekran kartı teknolojisi gram ilerlemiyor ifadesindeki ince ayrıntıyı görememeyi de ayrıca tebrik ediyorum. Çok felsefi birşey de değil.
Ekran kartı teknolojisi gram ilerlemiyor. Daha fazla güç için daha küçük NM'ye rağmen daha çok enerji tüketimi söz konusu oluyor. Yani aslında teknolojik bir ilerleme yok, her yıl daha fazla şişirilmiş kaslar var.
|
Şakaydı gerçek oldu |
ekran karti olarak hizmet omrunu tamamladikdan sonra elektrik sobasi olarak calismaya devam edebilirler.
|
Araba nasıl ki lastiksiz satılmıyorsa RTX 4090 da klimasız satılmamalı.
|
Benzer içerikler
- tiktok para kazanma
- instagram takip isteği attıklarım
- deepfake yapma
- instagram dondurma
- instagram profil fotoğrafı büyütme kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X