Şimdi Ara

GeForce RTX 4000 ekran kartlarının enerji tüketimi ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GeForce RTX 4000 ekran kartlarının enerji tüketimi ortaya çıktı

Ampere mimarisine göre belirli senaryolarda iki kata kadar performans artışı getirmesi beklenen GeForce RTX 4000 serisi haliyle bunu bir bedel karşılığı yapıyor. Ekran kartlarının enerji limitleri de ortaya çıktı.

GeForce RTX 4000 ekran kartlarının TDP değeri nedir?

Sızdırılan yeni bilgiler Lovelace grafik çekirdeklerinin güç tüketim sınırlarını gün yüzüne çıkarıyor. Aslında RTX 4000 ekran kartlarının tepe seviyede tüketeceği enerji değerleri zaten bilinen bir konuydu ancak diğer birimlerin verileri de ortaya çıkmış oldu.

Ayrıca Bkz.TSMC yüzde 30 verimlilik artışı getiren 2nm sürecini duyurdu

GeForce RTX 4080, RTX 4090 ve RTX 4090 Ti ekran kartlarına hayat verecek olan AD102 grafik çekirdeği 800W sınırına kadar çıkıyor. Test sürecinde 900W seviyelerinin de yakalandığı dile getirilmişti.

Biraz daha alt seviye kartlara hayat vereecek olan AD103 çekirdeğinin 450W tüketim sınırı olurken mobil tarafta 175W görüyoruz. AD104 çekirdeği masaüstü tarafında 400W, mobil tarafta 175W çekiyor. AD106 ise 260W ve 140W tüketim değerlerine sahip.

GeForce RTX 4000 serisinin önceki nesle göre 100W civarına kadar bir artış getirdiği söylenebilir. Firmanın PCIe Gen5 güç bağlantısı ile 600W seviyesine kadar destek sunacağı belirtiliyor ancak bu tüm kartlar için geçerli mi belli değil.

Kaynak:https://www.techpowerup.com/295989/nvidia-rtx-40-series-could-reach-800-watts-on-desktop-175-watt-for-mobile-laptop

• Ekran kartı teknolojisi gram ilerlemiyor. Daha fazla güç için daha küçük NM'ye rağmen daha çok enerji tüketimi söz konusu oluyor. Yani aslında teknolojik bir ilerleme yok, her yıl daha fazla şişirilmiş kaslar var.

• Bu değerler doğru değildir. 900w ekran kartını soğutmak için 6 slotluk 5kg kart çıkartmaları lazım. Sıvı soğutma için bile çok yüksek değerler.

• 600W'lık 5600x işlemcili PC'me RTX 4070 hayal oldu gibi. 4060 anca kaldırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 21 Haziran 2022; 15:29:15 >
  • İ5 10600K İle 252w görmüştüm. üfff yanına Rtx 4070ti artık 1200w paklar bizi bu saatten sonra.

• Halilowich kullanıcısına yanıt
    4070 muhtemelen yine 3090 falan gücünde olacak. Yani 8k ya da 4k 120 fps hedeflerin yoksa zaten gereksiz bizim ekonomide.

• Şakaydı gerçek oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abi 1 adım gelişmez mi hiç bu teknoloji 800W nedir yav... benim psu 750W :D bu 4000 serisi de 40.000TL serisinden başlar büyük ihtimal.

• Araba nasıl ki lastiksiz satılmıyorsa RTX 4090 da klimasız satılmamalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takami59 kullanıcısına yanıt

RX 7xxx serisine bakacaksın o vakit. benim de öyle yapıcam. inşallah çıktığı gün satışlardan 1 adet 7800xt kapatabilirim, tabi 1000 1200 euro bandında ben varım.

• Captains Workspaceyoutube
    Testing the Nvidia RTX 4090
    https://www.youtube.com/watch?v=0frNP0qzxQc

• myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Şişirdim abdominalleri diyolar herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 21 Haziran 2022; 15:54:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sonuçta daha çok transistör ve daha çok güç. ne kadar ekmek o kadar köfte.
    zar boyutlarıda artıyor galiba giderek bir yanindada daha yüksek Hz Ler gelince

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt

valla yılan hikayesine döndü hocam çıksalar artık bir an önce de kapansın şu konu. bir daha da dokunmam büyük ihtimal.

• "Ekran kartı teknolojisi gram ilerlemiyor" demeyin abi ya. 2080ti (250-260w) yerine 3070 alırsın TDP 40-50 watt düşer performans benzer olur, yarın 4060 çıkar 190-200 watt gibi bu şekilde 60-70 watt aşağı inersin benzer performans alırsın. Yok ben illa en iyi performansı en düşük tüketimle istiyorum diyorsan bunun için fizik kurallarını alaşağı edecek bir teorem çıkartacaksın, yapabiliyorsan daha iyisini yapacaksın yapamayacaksan eleştirmeyeceksin. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Nvidia'dan daha iyi alternatif varsa kartı ondan alırsınız.

• takami59 kullanıcısına yanıt

bende yıldım. laptop alacaktım hesaplı iyi. 6800u mart ayınca çıkıyordu ama hala bekle de dur. madem ağustos ayında yeni işlemciler çıkıyor o zaman ne 6800u ne de 17 inçlik 12650h ile vakit kaybetmiycem. ya 13. nesil intel ya bu 7000 serisi artık hangisi çıkarsa alıcam. bıktım 7 8 aydır sürekli çıktı çıkıyor haberlerinden. şöyle ortanın üstü bir oyun pcsi toplayıp 3 sene ellememek istiyorum hiç birşeyine.

• Bu nasıl bir güç tüketimidir teknoloji geliştikçe güç tüketimi artıyor. Neyse iyi tarafından bakarsak kış aylarında doğalgazı çok kullanmayız odayı ısıtır en azından.

• ekran karti olarak hizmet omrunu tamamladikdan sonra elektrik sobasi olarak calismaya devam edebilirler.

• Transistör küçülmesi durduğu için enerji tüketiminin yükselmesi normal. Ama bu nesilde AMD 7000 serisinin RTX 4000'den daha iyi performans ve tüketim değerleri vereceği söyleniyor. Belki de NVIDIA o yüzden bu kadar güç tüketimini yükseltiyor.

• sreylare kullanıcısına yanıt
    Diyorsun ki ya daha iyisini yapacaksın, ya da eleştirmeyeceksin Türkçeye çevirecek olursak; bu forumda, hatta dünya daki hiçbir forumlarda hiçkimse hiçbirşeyi eleştirmersin. Sonuçta kim ekran kartı, cpu, ram, ssd, ekran, vs vs yapabiliyor ki??? Inteli AMD, AMD'yi Nvidia'yı vs vs bile eleştiremez bu mantık ile.
    Ekran kartı teknolojisi gram ilerlemiyor ifadesindeki ince ayrıntıyı görememeyi de ayrıca tebrik ediyorum. Çok felsefi birşey de değil.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.