Şimdi Ara

Nvidia doğruladı! Discord ekran kartı belleğini kısıtlıyor: İşte çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
4.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia doğruladı! Discord ekran kartı belleğini kısıtlıyor: İşte çözümü
    Bilgisayarınızın son zamanlarda oyun performansının düştüğünü fark ettiyseniz, bunun nedeni Discord olabilir. Bugün Nvidia, Discord için paylaşılan son güncellemenin ekran kartlarında bellek kısıtlamasına neden olduğunu açıkladı. Yeni keşfedilen sorun, oyunları başlatırken VRAM'in tam saat hızına ulaşmasını engelliyor.

Discord, ekran kartı performansını düşürüyor

Bildirilenlere göre Nvidia, söz konusu sorunu gelecekteki bir güncellemeyle çözmeyi planlıyor. Ancak teknoloji devi, kullanıcılar için erken bir düzeltme yöntemi de paylaştı. Bu bağlamda kullanıcıların ''GeForce 3D Profile Manager'' uygulamasını indirmesi gerekiyor. İşte atmanız gereken adımlar:

Programı kurup açtıktan sonra, "SLI Profillerini Dışa Aktar"ı seçin. Bir dosya gezgini penceresi göründüğünde, dosyayı dışa aktarmak ve kaydetmek için bir konum seçin. Ardından dosyayı Not Defteri'nde açın ve "Discord" için arama yapın. "Profil 'Discord'" ile başlayan ve "EndProfile" ile biten bir bölüme ulaşacaksınız.

Nvidia doğruladı! Discord ekran kartı belleğini kısıtlıyor: İşte çözümü
    En altta, "EndProfile"ın hemen üstüne ve "Setting ID_0x809d5f60 = 0x10000000"in altına "Setting ID_0x50166c5e = 0x00000000" yazın. Ardından, profili bir .txt dosyası olarak kaydedin, 3D Profil Yöneticisine dönün ve "SLI Profillerini İçe Aktar"ı seçin. Buradan düzenlediğiniz dosyası seçerek performans sorununun önüne geçebilirsiniz.

Ayrıca Bkz.Cyberpunk 2077, DLSS 3.0 desteği kazandı: İşte sonuçlar

Nvidia, sorunun kaynağı veya ne zaman çözüleceğine dair detaylı bir bilgi paylaşmadı. Ancak bunun sebebi kısa süre önce RTX 40 ekran kartları için platforma eklenen AV1 kodek desteği olabilir.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/97449-discord-might-throttling-nvidia-gpu-memory.html

• Tek bir tane görevin var o da insanları birbiriyle konuşmasını sağlamak, ekran kartı belleğinden sanane ya. Hayatımda Discord kadar sıkıntılı bir uygulama görmedim. Teamspeak candır.

• Virinom V kullanıcısına yanıt
    Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Her uygulama her halta karışıyor, diz boyu saçmalık.

• Dc zorla kullanıyorum gram ısınamadım saçma sapan arama yeri başka vs vs

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Artik her uygulamanın ekran ile ilgili fantazileri var. Ya fotoğraf çekecek ya video kaydedecek... Discord,steelseries,razer...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Biz hala kullanıyoruz Teamspeak 3'ü gerçekten kaynakları çok verimli kullanıyor.

Sorunu düzeltecek yamayı Nvidia yayınlayacağına göre demkki sorunun asıl kaynağı da Nvidia'nın mevcut sürücüleri.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende sistem boşta gereksiz yere maksimum vram hızına çıkan gpu için çare arıyordum. İndireyim bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccguven -- 1 Şubat 2023; 17:36:44 >
  • Donanım hızlandırması ayağına her program gpuyu kullanıyor. Oynadığım oyunlar bu kadar yormadı kartı :) Oyunlara girerken discordu kapatırız bir süre.

• Teamspeak devam o zaman

• Ah raidcall nerdesin

• Dc kötü ts daha da kötü

• Nvidia inspector sağolsun hallettim. Geçen Darktide oynarken farkettim. 200mhz kadar düşürüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • web sayfası açarken bile kasılıyor pc. Yaklaşık bir yıldır böyle. İş istasyonu da ev pc side. Dc kullanmıyorum ama browserlar veya başka bir program sömürüyor. Programlarım lisanslı ayrıca.

• Konu sahibi admine ve diğerlerine sormak istiyorum

Bu sorun sadece discord masaüstü uygulamasını kullananlar için mi geçerli yoksa tarayıcı üzerinden açılan discordtada mı geçerli? Çünkü tarayıcıdan açılan dc ile masaüstü tam kapasiteli dcnin kaynak erişimleri apayrı dünyadan o yüzden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

hocam uygulamaları kaynak izleyicisinden takip edebilirsin. tek tabakalı bir chrome penceresinde discorda girip kaynakları incelersen gpu ram hafıza işlemci neyi kullanıyor görebilirsin.

zorla telefon no istiyor! arkadaşlarımı bulmam içinmiş! istemiyorum kardeşim arkadaş felan! numaranı satıp seni spama boğacağız diyemiyorlarda! kısa zamanda yok olmaları dileğiyle!

• teamspeak'de de sunucu sıkıntısı var. 1 kullandığın sunucu yeri geliyor 2-3 güne uçup gidiyordu.

• Ayrıntılı nasıl hallettigini yazarsan hocam bizlerde uygulayabiliriz

• Aslında sebebi basit, dınanım hızlandırma ekran kartı kullanıyor. Muhemelen eski bilgisayarlarda ekran kartına çok yük bindirmemek için böyle bir yola gittiler. Ama kalite kontrol ekibi işini düzgün yapmamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.