Şimdi Ara

Nvidia dört çekirdekli Tegra 3 platformunu duyurdu: Core 2 Duo'dan daha performanslı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
19.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hey millet, core 2 duo yla kıyas bu, intelin başka işlemcisi yokmu ! Bir dakkada x86 yı yiyip yuttunuz yahu !
  • Tamam anladık da... 3D, 2 çekirdek, 3 çekirdek ve 4 çekirdek, ve en son grafik desteği ama pil ne olacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FATARSAN

Tamam anladık da... 3D, 2 çekirdek, 3 çekirdek ve 4 çekirdek, ve en son grafik desteği ama pil ne olacak...

Bu güç telefona girsin de, ben 250gr bir telefon taşımaya razıyım.
  • Herşey güzel de pil
  • pil sadece telefonların değil birçok endüstrinin sorunu..hemde yıllardır..
    dünyanın en büyük elektronik firmaları yıllardır pil üzerine çalışıyor..
    abd sırf şarj süresini kısaltabilmek için ar-ge yapan firmalara milyar dolar düzeyinde hibe yapabiliyor
    ama devrim sayılabilecek bir teknoloji gelişmedi hala..
    o nedenle bu cihazlar için mucize bir pil beklemek hata olur..
    üreticilerin yapacağı en fazla kullanılmadığı zaman 1 çekirdek haricindeki çekirdeklerin pasif duruma geçmesi olabilir
  • En büyük sorun ısınması ve pil kapasitesi bence.
  • Bugun bir tegra2 alip seneye bunun 5 kati performanslisini piyasada gormek hos olmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 ve 100 katı fark tamamen mimarinin sayısal farkları üzerinden verilen şeyler. 2 çekirdekli E6600 ile 4 çekirdekli Q6600 arasında 2 kat fark var demek gibi birşey. Ya da 64 shaderlı 9600gt ile 128 shaderlı 8800GTS arasında 2 kat var gibi. Ama biz biliyoruz ki gerçek uygulama farkı %20 civarında o iki kart arasındaki. Tabii yine de çok etkileyici o ayrı.

Bu arada Core 2 Duo dediği T7200 sanırım. 2 GHz, 4MB L2, 65nm, 667MHz FSB. E7200'in onun tozunu attırması gerek diye anladım ben. O kadar da gaza gelmeye gerek yok şimdilik :)
  • Nvidia işi biliyor.Bu Tegra platformu yakında netbook larda bile kullanılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N
    muhtemelen radyasyondan ölürüz de neyse )

Öyle bir pil teknolojisi var. Hatta birkaç sene içerisinde hayata geçecek ve notebookların pilleri 30 yıl gidecek.
    Tabi bu söylediğime tıpkı "ARM Mimarisi x86 yı yakalayıp geçecek" dediğim zaman gülenler gibi gülenler olacak ama son gülen yine ben olacağım tabi.

Hayır ölmeyiz. Çünkü nükleer pil, izotopları sönmüş Uranyum'dan yapılıyor. Yani açılsa bile zarar vermiyormuş.

Ben çözüm olarak çözeceklerini düşünüyorum.

Yenilenebilir enerji var. Telefonun yüzeyini ve arkasını boydan boya solar yüzey şeklinde yapabilirler.

Artık her yer wireless doldu, wireless sinyallerini elektriğe çeviren hatta 60 EURO ya satılan bir cihaz var onu küçültüp telefonun içine embede edebilirler o var. Var oğlu var.

Hele nVidia şu pil işine el atarsa da çok iyi olur. Belki başka bir teknik te bulurlar.

Philips'in kimseyle paylaşmadığı Xenium teknolojisi var. Belki insafa gelir onu lisanslar.
    Panasonic pil ile ilgili bir teknoloji geliştirmişti. 1 tane kalem pil ile gidebilen tek kişi yolcu kapasiteli bir araba yapıp 1 tane kalem pil ile 1Km yol giderek rekor denemesi yapmıştı. O da bir şeyler katabilir...

Çözüm çok....

• İşte ayakta alkışlanacak gelişmeler. Forumda biz Nvidia ekran kartlarında geri kaldı, amd silip süpürüyor tartışmaları yaparken (ki ben hep bu sessizliğinden şüphelenmiştim nvidia'nın) adamlar çok daha ileri görüşlü sağlam adımlar peşinde uğraşıyormuş. Şimdi de meyvelerini topluyor. Bu konuda kabul edelim, tıpkı nokia akıllı telefonlarda dar görüşlülük sahibi olup geri kaldığı gibi, amd de burada nvidia nın gerisinde kalmıştır. Bu gelişmeler x86'yı da inteli de amd yi de dolaylı yollardan tarihe gömebilir. Bu tamamen firmaların izleyeceği stratejilere bağlı.
  • Vaybe bizim işlemciler madara olcak
  • Cebimde 4 çekirdekli işlemciyi ne yapacağım acaba? Multiplayer Call of Duty mi oynayacağım cepten? Yoksa Rendering mi yapacağım? Gerek yok. 1 ghz Scorpion Tek çekirdek bile yeter de artar bana.
  • Nvidia hızını alamıyor devamını dileriz :)
  • şaka maka baya iyi hani core 2 öle ahamşaham bi farkla geçmiyo aynılar hatta ama yinede o seviyede olması gayet güzel bu arada ekran kartları gibi ilerlerse ilerde ne pil dayanır nede akü :D + bu nevali ısınmıyomu acaba ? bunlara özel soğutucularda çıkar belkim.. olmadı ben şimdien bu işemi girsem :DDD bu arada eğer böle ilerlerse dediği gibi yani x86 yetişmesi kaçınılmaz yani nvidia zaten bencil bi firma cuda physx gibi teknolojilerinde oldu gibi! yani x86 yok x64 dü rakip lisansları ile uraşmayıp kendi sıtandartını koyup yoluna bakar! yakında zaten kendi işletim sisteminide çıkardımı xD.. microsoftun da işine gözdikerse hiç şaşırmam... sonuç olarak tebrikler valla helal olsun :)
  • pil konusunda bildiğim son ve önemli çalışma "kapasitor temelli pil" üretme çalışmalarıdır. iddiaya göre yarı ağırlıkta ve 10 kat depolama kapasitesinde olacak. bu teknoloji üzerine EESTORE arabalarda kullanmak üzere, nokia ise mobil cihazlarda kullanmak üzere çalışıyor.

EESTORE kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/EEStorhttp://eestorbatteries.com/

Nokia kaynak:http://conversations.nokia.com/2010/09/28/nanotechnology-at-nokia-research-center-cambridge/

• Bazıları intel batıyor filan demiş, o arkadaşlar acilen kendilerine cimcik atmalarını tavsiye ediyorum.
    İntel dünkü çocuk değil bunu herkesin iyi anlaması lazım öncelikle. Şundan kesinlikle eminim ki nvidia nın bu çözümüne intel a-b-c-d-e-f olmak üzere 1 asıl plan 5 de yedek plan çoktan yapmıştır...
  • teknoloji ilerliyor bataryalarda da gelişme olursa nvidia ekran kartından çok tegradan kazanacak gibi görünüyor
  • Marvel sponsor olmuş heralde n-vidia ya bu ne böle :D bir sonraki tegra: 2015 kod name: Hulk :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.