Orijinalden alıntı: kaanhan Adreno300,Tegra2 den 2 kat hızlı. Tegra3, Tegra2 den 5 kat hızlı. olay bundan ibaret.
Yanlisiniz var adreno 220 tegra 2 den 2 kat hizli ve tegra 3 e yakin bir performans sunuyur.Adreno 300 ise tegra 3 den en az 2 kat daha performansli.Tegra 3 un grafik performansi adreno 300 un performansina ulasamaz tegra 4 cikana kadar.
Adamlar ne hasretle bekliolarmış.... 30 saniye de bir bir işlemci duyuruyolar
quote:
Orijinalden alıntı: AlperAkbilgi
Gerçekten Nvidia'yı takdir ediyorum. Ancak;
Atlanan bir konu var. Peki bu işlemcilere 1500-1800 mAh lık bataryalar yetecek mi? Acilen pil endüstrisinde de bir hareketlenme olmalı. yoksa bu cihazlar gerçek anlamında kullanıldığında bu bataryalar 1-2 saat anca açık tutabilir cihazı.
Pil sorun olmaz diye düşünüyorum. Günümüz win os tabanının aksine apple os larda kullanılan "duruma göre işlemci gücü" benzeri ile android tabanında çok daha verimli pil harcaması yapacaktır. Zaten sd hddler ve nispeten küçük ekranlar pil harcamasını epey azaltmakta. Önümüzdeki yıllarda çıkması kuvvetle muhtemel led 3d ekranlar ile enerji sarfiyatı daha da düşecektir. Yani minareyi çalan kılıfını çoktan hazırlamış olacaktır, endişeye mahal yok .
Ciddiyim şaka falan değil. Hatta astronomik fiyata sahip olsa da iphone ya da ipad için böyle bir aksesuar dahi var. PC için çoktan vardı zaten. Ama bizim millete yaramaz o ayrı. Bizim millette düşünce yokki gücü olsun.
İman gücüyle olabilir
Bazı Android tabletlere klavye takılabiliyor. Toshiba'nın Tegra 2'li ve Android'li netbook'unda fare desteği de var bildiğim kadarıyla (en azından touchpad var). Bu hızla giderse Tabletlerde Crysis oynamamak için bir neden olmayacak
bluetooth fareler heryerde var artık, usb klavye de çok var. bir Dock lazım o da bulunur bulunamazsa dışarıdan temin edilir. crysis oynar mı bilmem ama çözüm çoook.
Dock a gerek bile yok. Samsung Galaxy S 2 de USB On The Go var. USB üzerinden TV Kartı , Klavye Mouse, ne istersen bağlanabiliyor zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: WinteR
Çok iyi, yalnız teknoloji "daha fazla" ile ilerliyor, 2 çekirdekken 4 çekirdek olmuş, +2 çekirdek performansı veriyor tegra 2'ye göre, güç tüketimi de işlemcinin yaklaşıl 1.5 katı filandır. Intel'in Xscale zamanındaki gibi ARM ile tekrar uğraşması lazım, ya da, gelişmelere göre "Marvell" i satın aldık haberlerini de duyarız Otellini'den.
1.5 katı olması imkansız.. Aksine tegra 2 den daha bile az güç tüketebilir bu işlemciler.. nm sini tam bilmiyorum (tahminim en fazla 32nm) ama akıllı güç olayı üzerinde çok duruyor invidia, her işlemcide geliştiriyor dikkat edersen..
Nvidia isterse yapar
quote:
Orijinalden alıntı: OverClocKing
Dock a gerek bile yok. Samsung Galaxy S 2 de USB On The Go var. USB üzerinden TV Kartı , Klavye Mouse, ne istersen bağlanabiliyor zaten.
dock derken ekstra alet değil de daha çok tableti üzerine koyabileceğin bir çeşit tutacak gibi bişey lazım. Ben masif tahtadan yaparım güzel bir tane şöyle kızıl çamdan ince, güzel de olurdu hani.
Core Mark testine bakarak C2D yu yakalamış geçmiş iyi bu iş olmus afferin demek nekadar doğru?
Bukadar gücü kullanacak mobil bir işletim sistemi yok. Android 3.0 diyeceksiniz ama ben okadar ümitli değilim. Şuanda tablet alıyorsun hala bir sürü sıkıntı var. Giderim 500 600 milyona netbook alırım her işimi yaparım yavaş mavaş. Ama dertsiz tasasız.
quote:
Orijinalden alıntı: tolgacem
Core Mark testine bakarak C2D yu yakalamış geçmiş iyi bu iş olmus afferin demek nekadar doğru?
Bukadar gücü kullanacak mobil bir işletim sistemi yok. Android 3.0 diyeceksiniz ama ben okadar ümitli değilim. Şuanda tablet alıyorsun hala bir sürü sıkıntı var. Giderim 500 600 milyona netbook alırım her işimi yaparım yavaş mavaş. Ama dertsiz tasasız.
zaten adamlar hızlı yapsa olmamış yavaş yapsa olmamış :D 2014 te 100 kat performans dıyorlar büyük saçmalık bize 10 kat yeter geriye kalan 90 katı ne yapacağız ?
quote:
Orijinalden alıntı: sadtneverdie
zaten adamlar hızlı yapsa olmamış yavaş yapsa olmamış :D 2014 te 100 kat performans dıyorlar büyük saçmalık bize 10 kat yeter geriye kalan 90 katı ne yapacağız ?
guc artsin yapcak seyler bulunur, siz merak etmeyin. sistem ne kadar gucluyse, o kadar agir is yapmasi talep edilir. bunun siniri yok.
bugun yaptigimdan daha agir ne is olabilir derseniz, en basitinden augmented reality derim. mobil cihazlarin grafik gucunun artmasi pek cok ilginc uygulamaya imkan taniyacaktir.
quote:
Orijinalden alıntı: darkaura
quote:
Orijinalden alıntı: sadtneverdie
guc artsin yapcak seyler bulunur, siz merak etmeyin. sistem ne kadar gucluyse, o kadar agir is yapmasi talep edilir. bunun siniri yok.
bugun yaptigimdan daha agir ne is olabilir derseniz, en basitinden augmented reality derim. mobil cihazlarin grafik gucunun artmasi pek cok ilginc uygulamaya imkan taniyacaktir.
vav. vaaav.bu müthiş google ın android telefonlar için (çok kısıtlı bölgelerde de olsa)3d map uygulaması olduğunu biliyordum ama bu mükemmel. bu şekilde oluşturulmuş haritayı düşünsenize.yada haritasız navigasyon yazılımını. bir kez bu şekilde kaydediyorsunuz ve sonrasında sizi yönlendiriyor.trafik işaretlerine de dikkat çekiyor
aslinda benim x100 islemcilerden beklentim telefondan daha ote. gozlukle gercek dunya goruntusu uzerinden bilgisaya ortaminda islem yapilmasi.
arkadaşlar merak etmeyin Nvidia tekel falan olmaz. intel bu işte herkesten iyi ama atıyorum 4 çekirdeklilerini satmadan 8 çekirdeklilerini piyasaya sürmüyo veya 16 diyelim.
peki ne olur? Nvidia güzel bi rekabet yaratır, intel daha da hızlı bi şekilde yeni işlemciler sürer piyasaya, mobil işlemci piyasasından da pastasını alır, biz de daha az paraya daha güzel işlemciler kullanmış oluruz gerek telefonlarda, gerek bilgisayarlarda.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme