Şimdi Ara

Nvidia dört çekirdekli Tegra 3 platformunu duyurdu: Core 2 Duo'dan daha performanslı! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
19.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OverClocKing

quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N
    muhtemelen radyasyondan ölürüz de neyse )

Öyle bir pil teknolojisi var. Hatta birkaç sene içerisinde hayata geçecek ve notebookların pilleri 30 yıl gidecek.
    Tabi bu söylediğime tıpkı "ARM Mimarisi x86 yı yakalayıp geçecek" dediğim zaman gülenler gibi gülenler olacak ama son gülen yine ben olacağım tabi.

Hayır ölmeyiz. Çünkü nükleer pil, izotopları sönmüş Uranyum'dan yapılıyor. Yani açılsa bile zarar vermiyormuş.

Ben çözüm olarak çözeceklerini düşünüyorum.

Yenilenebilir enerji var. Telefonun yüzeyini ve arkasını boydan boya solar yüzey şeklinde yapabilirler.

Artık her yer wireless doldu, wireless sinyallerini elektriğe çeviren hatta 60 EURO ya satılan bir cihaz var onu küçültüp telefonun içine embede edebilirler o var. Var oğlu var.

Hele nVidia şu pil işine el atarsa da çok iyi olur. Belki başka bir teknik te bulurlar.

Philips'in kimseyle paylaşmadığı Xenium teknolojisi var. Belki insafa gelir onu lisanslar.
    Panasonic pil ile ilgili bir teknoloji geliştirmişti. 1 tane kalem pil ile gidebilen tek kişi yolcu kapasiteli bir araba yapıp 1 tane kalem pil ile 1Km yol giderek rekor denemesi yapmıştı. O da bir şeyler katabilir...

Çözüm çok....

wireless sinyallerini elektriğe çeviren cihaz mı

• bi arkadaş vardı kısa süre önce diyodu bikaç yıla kalmaz cep telefonları bilgisayarlarla yarışacak hatta geçecek diye sanırım 3 5 yıla gerçekleşecek bu olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnsectboy
    wireless sinyallerini elektriğe çeviren cihaz mı

Evet aynen ondan:
    http://www.engadget.com/2010/01/09/airnergy-wifi-power-system-gives-rca-a-reason-to-exist-video/

DonanımHaber de de haber olarak çıkmıştı:
    http://www.donanimhaber.com/anti-virus/haberleri/rca-airnergy,-wifi-sinyallerinden-enerji-uretiyor.htm

@ atroce

Evet o arkadaş benim. Hatta yarışacak değil geçecek demiştim. Şimdi bakıyorum. Tam da tahmin ettiğim hızda yani Hayvan gibi hızlı gidiyor. ARM Mimarisi dedikleri gibi 100 kat hızlanırsa zaten Core i7, Mi7 kalmaz.
    Şu anki Core i7 ler, Core2Duo T7200'den 100 kat hızlı olmadığına göre, akıllı telefonların da 2 sene içinde 100 kat hızlanacağı söylendiğine göre demek ki 2013 te Core i7 nin yüzüne bile bakmayacağız.

Bazıları bana Hayalperest diyor. O zaman herkese soruyorum. Akıllı telefon mimarisi o kadar hızlı gidiyor ki 6 ay sonrası tahmin bile edilemiyor.
    6 sonrasını tahmin etmeyi bırak hayal bile edemiyorlar. Bu da beni hayalperest yapıyorsa evet ben hayalperestim...

• @OverClocKing
    mobil cihaz pazarının ne kadar büyüyeceği tahmin bile edilemiyor.. bu nedenle dedileriniz doğru olabilir ancak
    tüketim tercihlerinin nasıl gelişeceğini tahmin etmek zor..
    laptop satışları masaüstünü geçtiğinde de ultra güçlü laptop senaryoları vardı..
    sonra netbooklar çıktı yeni yıldız onlar oldu..şimdi tabletler ve akıllı telefonlar var..
    sürekli olarak taşınabilirliğin artmasından dolayı daha taşınabilir cihazların daha popüler olacağını tahmin etmek zor değil..
    ama yeni bir ürün çıkıp tüm ilginin o yöne kayması da sürpriz olmaz..
    yani zamanında "dünyadaki pc pazarı 5 adet ile sınırlı kalacaktır" diyenin tahminleri çıkmadığı gibi,nükleer enerji karşısında heyecanlanıp "yakında nükleer enerji ile çalışan elektrik süpürgeleri göreceğiz"
    diyenin de tahminleri tutmamıştır..o nedenle net tahminlerde bulunmak zor..
    sonuçta akıllı telefon veya tablet pc gibi ürünler farklı şekillerde uzun yıllardır var olsada
    asıl fırtına apple ın farklı bir bakış açısıyla ipad ve iphone üretmesiyle koptu..
    eğer bu ürünler çıkmamış olsaydı şu an böyle bir piyasa yoktu.
    biz tablet deyince piyasada az bulunan laptopumsu cihazları,akıllı telefon deyince de sadece az sayıda satan nokia cominicator gibi marjinal cihazları anlıyor olacaktık..
    (aynı şekilde netboo pazarını da asus oluşturmuştu)
    zaten pazarın ne kadar büyüyeceğinin tahmin edilememe sebeblerinden birisi de bu..
    arm çok gelişecek ama belkide mobil cihazlarda yeterli gelecek görmeyip masaüstü pazarına yönelecek gidişat belli olmaz ..
    çıkacak tek bir ürün tüm piyasayı değiştirebilir..o nedenle çok iddialı tahminler de de bulunmamak lazım bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 18 Şubat 2011; 0:24:00 >

• bende katılıyorum zaten, haddinden fazla hızlı ilerliyor bu cep telefonu alanındaki gelişme, nvdia nın geliştireceği şimdikinden 100 kat hızlı olacak deniyor 2013 e adamlar duyurduklarına göre yapacaklar bu inanılmaz bişey, 2 yıl önce bu duyuruların hiç birini bile düşünmüyoduk şimdi neler oluyor

en basitinden bikaç sene önce "ulan 3d çıkmış sinemalara" diyip gözlükle izlemeye gitmeye başladık, daha 3d evlerimize yeni girerken hatta nadirdir gözlük takarak bide, onlar bile oturmadan adamlar gözlüksüzünü cep telefonuna koydular çok hızlı ilerliyor gerçekten bu sektör
  • @ooppss,
    anafikri yakaladiginizda gelecegi tahmin etmek hicde zor degil.
    yeni cikan bilgisayar nesli daha mobil ve tuketici elektronigine daha yakin oldugu halde, kendinden bir onceki nesle yakin is yapabiliyorsa kisa surede populer olup onceki nesle baskin gekiyor. bakiniz masaustu, laptop gecisi.

bu mantikdan bende bir kehanette buluniyim:

mobil islemci gucunun x100 artmasi ve kinect i yanyana koyarsak bir sonraki nesilde augmented reality'nin patlama yapacagini gormek hic de zor degil.
    kameradan gelen gercek dunya goruntusu bilgisayar ortaminda enhance edilerek grafiklerle zenginlestirilcek.
    simdi olan orneklerinde gercek yol goruntusu ustune navigasyon arayuzunun cizilebiliyor.

simdiden gercek nesnelerle iliskiye girilmesiyle kullanilna kullanici arayuzleri mevcut.
    muhtemelen gelecegin sistemi eyePhone olacak :) akilli gozluk. gercek goruntuyu alip augmented reality ile enhance edip, gorduklerimizi grafik animasyonla zenginlestircek, kinect benzeri bir teknolojiyle el hareketlerimize cevap verecek. orneklemek gerekirse marketde bir urunun barkoduna parmagimizi surtdugumuzde internetten urunle ilgili bilgileri ve fiyatlari getirecek.

teknolojinin ve hayal gucunun siniri yok.

• Bu tegra 3 , qualcomm un adreno 300 gpu lu islemcilerine karsi hic bisey yapamaz cok abartiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N
    muhtemelen radyasyondan ölürüz de neyse )

Öyle bir pil teknolojisi var. Hatta birkaç sene içerisinde hayata geçecek ve notebookların pilleri 30 yıl gidecek.
    Tabi bu söylediğime tıpkı "ARM Mimarisi x86 yı yakalayıp geçecek" dediğim zaman gülenler gibi gülenler olacak ama son gülen yine ben olacağım tabi.

Hayır ölmeyiz. Çünkü nükleer pil, izotopları sönmüş Uranyum'dan yapılıyor. Yani açılsa bile zarar vermiyormuş.

Ben çözüm olarak çözeceklerini düşünüyorum.

Yenilenebilir enerji var. Telefonun yüzeyini ve arkasını boydan boya solar yüzey şeklinde yapabilirler.

Artık her yer wireless doldu, wireless sinyallerini elektriğe çeviren hatta 60 EURO ya satılan bir cihaz var onu küçültüp telefonun içine embede edebilirler o var. Var oğlu var.

Hele nVidia şu pil işine el atarsa da çok iyi olur. Belki başka bir teknik te bulurlar.

Philips'in kimseyle paylaşmadığı Xenium teknolojisi var. Belki insafa gelir onu lisanslar.
    Panasonic pil ile ilgili bir teknoloji geliştirmişti. 1 tane kalem pil ile gidebilen tek kişi yolcu kapasiteli bir araba yapıp 1 tane kalem pil ile 1Km yol giderek rekor denemesi yapmıştı. O da bir şeyler katabilir...

Çözüm çok....

Yazdıklarına katılıyorum ama Nvidia'nın pil işine girmesi gibi bir çağrışımın abes kaçmış. Pil konusunda Panasonic'ten bahsetmişsin iyi etmişsin çünkü bu şirket Sony dahil hemen herkese pil tedarik ediyor. Yani pil konusundaki yenilikleri bırak Panasonic'ten bekleyelim :)

Bir ara forumda Nvidia'nın çöktüğünü(ceğini) biteceğini yazanlar vardı özellikle AMD ATİ ve İntel'in dahili gpu üretmesiyle ilgili. Bence Nvidia teknoloji piyasasında olmasa kimse o güzelim fiyatlara FP lideri kartları alamaz.

Bence bu 4 kat 5 kat hızlı gibi şeyler biraz göreceli yani. Yeni nesil bir ürün çıktığında ona uygun yazılımıda birlikte getiriyor, performans olarakta eski nessile göre yeni nesil uygulamalarda fark atıyor durum bundan ibaret galiba yani çok fazla abartılacak bir şey söz konusu değil kanımca...

• Evet arkadaşlar, dünyadaki kaynaklar sınırsız olduğu için zaten nVidia 64 çekirdekli mobil işlemciyi de yapacak 10 sene içerisinde.

Vurun, çalın, oynayın bakalım. Pilmiş, enerjiymiş, telefonda Quake 3'müş; bekleyin durun bunları. Dünyada açlıktan ötürü yer yerinden oynamaya başladı. Siz de 128 çekirdekli işlemcileri bekleyin. İhtiyaç duyduğunuzda ikişer ikişer çıtlarsınız o çekirdekleri (:

Salt tüketim çılgınlığı, başka hiçbir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Evet arkadaşlar, dünyadaki kaynaklar sınırsız olduğu için zaten nVidia 64 çekirdekli mobil işlemciyi de yapacak 10 sene içerisinde.

Vurun, çalın, oynayın bakalım. Pilmiş, enerjiymiş, telefonda Quake 3'müş; bekleyin durun bunları. Dünyada açlıktan ötürü yer yerinden oynamaya başladı. Siz de 128 çekirdekli işlemcileri bekleyin. İhtiyaç duyduğunuzda ikişer ikişer çıtlarsınız o çekirdekleri (:

Salt tüketim çılgınlığı, başka hiçbir şey değil.

Kısmen katılıyorum arkadaşım sana :)

''Salt tüketim çılgınlığı, başka hiçbir şey değil.''
    ''Dünyada açlıktan ötürü yer yerinden oynamaya başladı''

Çok doğru bu iki dediğin fakat insanın yapabilecekleri sadece sınırlardan ibaret kendi adıma söyleyeyim eğer ben eski bir telefon kullanacaksam ve afrikada başta olmak üzere açlık azalacaksa ben varım :)

Tepkisiz duyarsız değilm kendi adıma söylüyorum fazla tüketimede karşıyım ama teknolojiyede aşığım :)
    Elimden geldiğince yapıyorum bir çok şey...

Yorumun çalın vurun oynayın kısmı baya güldürdü beni :)

• Mübalağa, mizahın ana unsurudur dostum (:

Ha, bizimki kara mizaha kaçıyor ama olsun. Normalde bu haberlere yorumumu yaparım çıkarım lakin gördüğün gibi, adamların hayatı buna bağlı adeta, öyle yazıyorlar :) Ne desek boş.

Konu Afrika falan değil. Sadece ihtiyaç tanımının yanlış yapılması. Buradaki kafalara göre ihtiyaçlarımızın bir sınırı yok. Ne kadar verirlerse o kadar almaya razılar.

Bakalım nerede durmak zorunda kalacaklar :)
  • Yine mi Afrikadaki çocuklar. Sizin bu forumda işiniz ne yaw, misyoner olup göçsenize Afrikaya :)

Burası teknoloji forumu ve burada bunlar konuşulur. Beğenmeyenler için Afrikalı Çocuklar forumuna bakalım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerroner -- 18 Şubat 2011; 11:01:01 >
  • nekadar çok çekirdek okadar performans :DD dermişim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerroner

Yine mi Afrikadaki çocuklar. Sizin bu forumda işiniz ne yaw, misyoner olup göçsenize Afrikaya :)

Burası teknoloji forumu ve burada bunlar konuşulur. Beğenmeyenler için Afrikalı Çocuklar forumuna bakalım lütfen.

İşine bak. Misyoner olup olmayacağına herkes kendi karar verir. Keza, forumda nereye bakacağına ve ne yazacağına da... Konu Afrika falan değil, ikinci kez yazayım, körler de istifade etsinler. İlki bir üstteki mesajımda yazıyor.

nVidia'ya başarılar bu arada
  • Nvidia olduğu sürece Ati'nin yanından geçmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-revival

Nvidia olduğu sürece Ati'nin yanından geçmem

Nvidia başarılı ama Atıyıde kucumsemeyın :) Atı kullanıyorum ben çokta memnunum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-revival

Nvidia olduğu sürece Ati'nin yanından geçmem

Adreno 300 gpu yu duydun mu peki?Şu anda qualcomm a bağlı ama önceden ATI şirketiydi.Adreno 300 gpu su ps3 ve xbox 360 seviyesinde grafik kalitesi sunacak ve tegra 3 den daha performanslı...
  • Adreno300,Tegra2 den 2 kat hızlı.
    Tegra3, Tegra2 den 5 kat hızlı. olay bundan ibaret.
  • tegra 3, t7200'den daha yavaş..

nvidia tegralar için coremark programının en güncel optimizasyonlu versiyonunu kullanmışken, t7200 için programın 2005'deki versiyonunu kullanmış..

Nvidia dört çekirdekli Tegra 3 platformunu duyurdu: Core 2 Duo'dan daha performanslı!

quote:

The main issue, as the Nvidia video shows in small print, is that the benchmark run on Kal-El was compiled using a recent version of GCC (4.4.1) with aggressive optimizations, while the Core 2 was given a benchmark compiled with looser optimizations using GCC 3.4.4. Ilsistemista attempted to reproduce the results, grabbing a Core 2 Duo T7200-powered Dell laptop and running the same benchmark twice: first compiled with GCC 3.4.6 using the "normal" O2 flag, then with GCC 4.4.4 and the O3 flag.

The results speak for themselves. Performance apparently surged by 41% with the newer GCC release set with more aggressive optimizations. Sticking that result in Nvidia's chart as Ilsistemista did, we can see the Core 2 Duo T7200 actually outpaces Kal-El by a decent margin.

http://techreport.com/discussions.x/20451

http://www.ilsistemista.net/index.php/hardware-analysis/10-published-kal-el-performance-is-nvidia-soc-truly-faster-than-a-core2-.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 19 Şubat 2011; 1:20:48 >

• evet pil konusu baslı basına sorun
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.