Şimdi Ara

Nvidia dört çekirdekli Tegra 3 platformunu duyurdu: Core 2 Duo'dan daha performanslı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
0
Favori
19.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tr@mmler

Marvel sponsor olmuş heralde n-vidia ya bu ne böle :D bir sonraki tegra: 2015 kod name: Hulk :D

öncelikle batman ve superman dc comics'in, wolverine ve iron man ise marvel'in

ama dediklerinin ana fikrine katılıyorum, ayrıca fazla inek işi olmuş isimler

anlaşılan nvidia gpularına önemli bilimadamlarının isimlerini, arm tabanlı soc'lerinde ise süper kahramanların isimlerini kullanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 17 Şubat 2011; 0:28:58 >

• quote:

Marvel sponsor olmuş heralde n-vidia ya bu ne böle :D bir sonraki tegra: 2015 kod name: Hulk :D

Hulkdan ziyade banner olur, yada wayne, yada parker.
    super kahramanlarin gercek isimlerini kullanmislar.
  • Batarya önemli benim laptop 2 saat anca dayanıyo
  • 4-5sene once arm'in bu boyutlara gelcegini soyleseler acaba neremizle gulerdik.
  • PSP2'de kullanılacak 4 çekirdekli işlemci bu olmasın? Gerçi PSP2 ayrı olarak PowerVR SGX543MP GPUsu kullanacak ama Nvidia bu işlemcinin GPUsuz sürümünü Sony için hazırlamış olabilir. Mantıklı durmuyor ama Sony bu belli olmaz. Ürünlerin piyasaya çıkış tarihleri birbirlerine uyuyor.
    Nvidia Intel'deki Turbo-Boost tarzı bir teknoloji de geliştirse daha iyi olur. Mobil platformların PClerden daha çok ihtiyacı olacak böyle bir teknolojiye. PClerde çok çekirdek kullanımı oturmamışken mobil cihazlarda ne yapılacak onca çekirdekle?
  • quote:

Nvidia nın rengi yeşil; Tegra ise gerektiğinde yüksek performans gerektiren işlerin altından kalkabilecek güce sahip olması ile, Hulk un ihtiyaç duyulan hallerde yeşil deve dönüşen bir yaratık olması sanırım arada yeterli bağ kurulabilecek kadar çok benzerlikler gösterebiliyor....
  • Bazı arkadaşlar 8 veya 16 çekirdekli olursa veya bugünün PC hızına gelirse nasıl güç yetişir pil yetişir diye düşünüyorlar.
    O zaman sorayım:

Masaüstü bilgisayarlarınız Pille mi çalışıyor???

İlerde, mesela 2 sene sonra, cihaz 100 kat hızlanıp Core i7 nin de canına ot tıkayıp PC olarak kullanılacağı zaman (bunu o kadar zevkle söylüyorum ki anlatamam. Core i7, Core2Duo T7200 den 100 kat hızlı olmadığına göre artık kimse inanmamazlık yapmaz herhalde bana) cihaz elimizde, yolda telefon modunda iken normal 4 çekirdek düşük yani atıyorum 1Ghz işlemci gücünde iyi bir hızda çalışır.

Eve gelip PC olarak kullanmamız gerektiği zaman ise HDMI dan veya WiDi'den kablosuz olarak LCD monitörünüze, TV ekranınıza ve Bluetooth Klavye+Mouse'unuza bağlayacağımız zaman ise adaptörü takılmak vasıtasıyla tam güç çalışmaya geçebilir. Böyle bir şey yapılabilir.

Motorola'nın yeni telefonu (PC si de diyebilirim, ne de olsa lapdock'u var) Atrix'te böyle bir parça var. Üzerinde 3 tane USB giriş ve HDMI çıkış var ve aynı zamanda adaptör girişi de mevcut. Telefonu üzerine oturttuğun zaman Cihazın HDMI'dan bağlı olduğu Ekrana direk olarak bağlamış oluyorsun, artı olarak 3 tane USB porttan telefona istersen Klavye, Mouse, Harici Harddisk, USB Flash Disk gibi cihazlar bağlayabiliyorsun ve Dock'un uzaktan kumandası da var. İstersen video falan açıp izlerken ileri geri kumanda ile sarabiliyorsun. Aynı zamanda şarj olmaya da başlıyor ve çok da şık bir cihaz. Adı HD Multimedia Dock.

Hayır, ben anlamıyorum. Niye kimse hayalgücünü geniş tutmuyor da ben söylüyorum sonra millet sen hayal görüyorsun diyor. Sonra 2 ay sonra ben yine haklı çıkıyorum. Ben diyorum ki Akıllı telefonlar PC yerine gececekler. Her gittiğiniz kimsede yanınızda PC nizi kolayca götüreceksiniz olacak bitecek. Şimdi sığ düşünceli 2-3 kişi yine çıkar der ki : "Şarj aleti mi taşıyacağız bir de" Hayır taşımayacaksın. Tüm akıllı telefonlar ve normal telefonların hepsi aynı şarjı kullanacaklar. Böylece her gittiğiniz yerde şarj edeceğiniz bir alet olacak. Hatta geçen sene SonyEricssson ile Nokia böyle bir anlaşma imzaladılar. Şu anda ikisi de aynı bağlantı şekli ile şarj olacak şekilde ayarlıyorlar. Yakında tüm telefon üreten firmalar bir karar alıp aynı şarj aletini kullanmayı kararlaştırırsa şaşmam. Hatta belki gözümden kaçmıştır da ben görmemişimdir. Sanıyorum Micro USB olacak hepsi.

Söylediğim ve olmasını beklediğim konseptler hakkında biraz resim vereyim. Bu arada Motorola'nın HD MM Dock'una Bir HDMI Ekran ve Klavye Mouse Harici HDD Disk vs. aklınıza ne gelirse bağlanıyor:

Bu DOCK:
    Nvidia dört çekirdekli Tegra 3 platformunu duyurdu: Core 2 Duo'dan daha performanslı!

Bu da PC'nin yerini alacak olan Konsept:
    Nvidia dört çekirdekli Tegra 3 platformunu duyurdu: Core 2 Duo'dan daha performanslı!

• quote:

Sonra ne Olacak? İntel'i Batırıyormuyuz?

Intel batmaz ama NVidia keşke Pclerede işlemci yapsa PC de benim favori işlemcim AMD'dir Intel fiyat ve performansta tercihim olmuyor ..
    Intelde bu rekabetten dolayı akıllanır uygun fiyatlara çeker...
  • Çok iyi, yalnız teknoloji "daha fazla" ile ilerliyor, 2 çekirdekken 4 çekirdek olmuş, +2 çekirdek performansı veriyor tegra 2'ye göre, güç tüketimi de işlemcinin yaklaşıl 1.5 katı filandır. Intel'in Xscale zamanındaki gibi ARM ile tekrar uğraşması lazım, ya da, gelişmelere göre "Marvell" i satın aldık haberlerini de duyarız Otellini'den.
  • tegra 3 Nvidianın 8600 gt seviyesine kadar çıkmış görünüyor.

tegra 4 = 9600 gt (28 nm)

tegra 5 = gts 450 (22 nm)

tegra 6 = gtx 580 (18 nm)

tegra 7 = ??? (14 nm)

dahasının olacağını sanmıyorum çünki nanometrik küçülmeninde bir sınırı var.

benzetmesi pekde yanlış olmaz.

tegra 3 lerin PS3 seviyesinde performans göstermesi aslında yanıltıcı. Telefon ekranı çözünürlüğündeki performansı belki bu seviyede olabilir.
  • hadi tamam eski teknolojiyi seçmişsin bari core2quad seç adaletli olsun core2duo artık ölmüş gitmiş 2014 de onu geçse ne oluyr geçmese ne olur 8 çekirdekli işlemciler çıkmaya başladı hala core 2duoda takılıp kalmış nvidia
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric13

hadi tamam eski teknolojiyi seçmişsin bari core2quad seç adaletli olsun core2duo artık ölmüş gitmiş 2014 de onu geçse ne oluyr geçmese ne olur 8 çekirdekli işlemciler çıkmaya başladı hala core 2duoda takılıp kalmış nvidia

2014'de geçmiyor onu, 2011'de çıkacak olan platform geçiyor.
  • IBM'e göre 5 yıl sonra Elektronik cihazların batarya süresi 10 kat uzayacak.

http://forum.pclabs.com.tr/topic/114885-iste-ibmin-gelecek-kehanetleri/

Eestor'da çok güzel bir çözümmüş, yalnız 10 kat depolama kapasitesi ile ilgili kısmını göremedim ben verilen linklerde...

Bir de Intel Microsoft'un Windows 8 ile birlikte arm mimarisine destek vereceğinden memnun olduğunu belirtmiş ...
    Bu şekilde rekabete varım ben de Windows 8 çıkana kadar enerji tüketimimi arm mimarisine sahip işlemciler seviyesine düşüreceğim diyor.

En kötü olmadı Arm'ı veya Nvidia'yı satın alır olur biter...

Yani işin özü "Rekabet iyidir, Tegra 2 işlemcili bir tablet pc seneye 200 liraya alınabilir..."

• quote:

Orijinalden alıntı: yerroner

quote:

Orijinalden alıntı: eric13

hadi tamam eski teknolojiyi seçmişsin bari core2quad seç adaletli olsun core2duo artık ölmüş gitmiş 2014 de onu geçse ne oluyr geçmese ne olur 8 çekirdekli işlemciler çıkmaya başladı hala core 2duoda takılıp kalmış nvidia

2014'de geçmiyor onu, 2011'de çıkacak olan platform geçiyor.

pardon 2011 2014 100 kat daha hızlı olacağı zaman gerçekten becerebilirse intel kepenk kapatır herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

Bazı arkadaşlar 8 veya 16 çekirdekli olursa veya bugünün PC hızına gelirse nasıl güç yetişir pil yetişir diye düşünüyorlar.
    O zaman sorayım:

Masaüstü bilgisayarlarınız Pille mi çalışıyor???

Hayır pille çalışmıyor. Ama adı üstünde masaüstü bilgisayar.

Hayal gücünüzü geniş tutun diyorsunuz ancak sizin hayal gücünüz fazla hayalperest.

Siz, mobil cihazlar gelişirken masaüstü bilgisayarların yerinde sayacağını mı düşünüyorsunuz? 1990 yılında ilk kez bilgisayarı gördüğümde de aynı boyuttaydı, hala aynı boyutta. Değişen ise donanımın gücü. Aynı şey ilk cep bilgisayarını gördüğüm zaman için geçerli. değişen sadece donanım. Laptoplar için de geçerli bu saydıklarım.

Cep bilgisayarı'nın espirisi, en olmadık yerde ve zamanda temel bilgisayar işlevlerini görebilmesidir. Eğer siz bu cihaza bir de cep telefonu özelliği ekliyorsanız uzun süre açık kalabilmesini beklersiniz. Arandığınızda ulaşılabilmek cep telefonunun asıl amacıdır. 3-4 saatte bir şarja takılacaksa hiçbir anlamı kalmaz.

Nitekim mevcut 600 mhz de çalışan telefonum günü zor çıkarıyor. 1500 mAh lık bir batarya 600 mhz e yetmiyorsa gerçekten pil-kimya endistürisinde ciddi bir gelişme beklemek dar görüşlülük olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 17 Şubat 2011; 12:43:03 >

• quote:

Bu kapağı ARM x86 Mimarisine yetişemez diyen vatandaşlara armağan ediyorum. Ve diyorum ki:

Bu daha hiçbir şey. 2 sene içinde geçecek....

2 senedir bir yerimi yırtıyorum 2014 te toplama pc diye bir kavram kalmıyacak diye bu haber inanmayanlarada armağan olsun

Öte yandan çizilen kötü tablolarada anlam veremiyorum İntelin de AMD nin de elbetteki verecek cevapları var,ama ortada fol yok yumurta yokken bu kozları kullanacaklarını sanmıyorum,kaldıki tegra 3,agustosta gelecek intel o tarihte Core 2 Duo üretimini sonlandıracak,yani Nvidia üretimden kalkmış bir teknolojiyle kendini kıyaslıyor hani bi i3 ü yakaladık dese panik yapsın İntelde AMD de,yani kagıt üstünde 5x 10x 100x performans artacak lafını biz çok duyduk...ARM yolun başında ve yolun başındayken hızla yol kat etmek her zaman daha kolaydır,bakınız : intel ve amd 1000x yolunu zaten 11 yılda kat etmiştir k5 ve pentium 75 ile sandy bridge ve phenom x6 testlerine bakarsanız farkın 100x değil neredeyse 1000x oldugunu görürsünüz,ayrıca biz zaten tahmin edemeyiz ama oradaki mühendislerinde hiç hesaba katmadıkları zorluklar karşılarına çıkacaktır 2014 te bugünün high end pc leriyle baş edebilecek bi cpu+gpu kombinasyonu sunarsa bana o bile yeter...

Bu işin Nvidiası Samsungu Apple umrumda değil ne kadar çok oyuncu o kadar ucuz pc,ne kadr çok işletim sistemi o kadar ucuz işletim sistemi,Windows 8 inde ARM ye destek verecek olması,ANDROID in yazılım eksiklerini günden güne kapamasını sağlıyacak...

Risci Linux ittifakıyla tekrar savaşın içinde görmek güzel...ARM ceo sunuda ayakta alkışlamak gerek

• Intelin bırakın batmasını , NVIDIA'nın intele yaklaşması bile çok zor duruyor şu durumda .
    Intel ------> Pazar Yüzdesi %13.2
    NVIDIA----->Pazar Yüzdesi %1
    Kaynak :http://en.wikipedia.org/wiki/Worldwide_Top_20_Semiconductor_Sales_Leaders
  • quote:

Orijinalden alıntı: atilgan26

tegra 3 Nvidianın 8600 gt seviyesine kadar çıkmış görünüyor.

tegra 4 = 9600 gt (28 nm)

tegra 5 = gts 450 (22 nm)

tegra 6 = gtx 580 (18 nm)

tegra 7 = ??? (14 nm)

dahasının olacağını sanmıyorum çünki nanometrik küçülmeninde bir sınırı var.

benzetmesi pekde yanlış olmaz.

tegra 3 lerin PS3 seviyesinde performans göstermesi aslında yanıltıcı. Telefon ekranı çözünürlüğündeki performansı belki bu seviyede olabilir.

tegra 2 daha geforce 2'den bile zayıf bir gpu'ya sahip.. tegra 3'ün tegra 2'den 3 kat daha performanslı olmasını beklersek yine de ancak geforce 2 seviyesine yaklaşmış olacak.. 8600gt seviyesine gelebilmesi için daha çok ekmek yemesi lazım.. ps3'den bahsetmiyorum bile..

800x480 tegra 2 Quake 3

800x600 Quake 3

• quote:

Orijinalden alıntı: AlperAkbilgi
    Hayal gücünüzü geniş tutun diyorsunuz ancak sizin hayal gücünüz fazla hayalperest.

Siz, mobil cihazlar gelişirken masaüstü bilgisayarların yerinde sayacağını mı düşünüyorsunuz? 1990 yılında ilk kez bilgisayarı gördüğümde de aynı boyuttaydı, hala aynı boyutta. Değişen ise donanımın gücü. Aynı şey ilk cep bilgisayarını gördüğüm zaman için geçerli. değişen sadece donanım. Laptoplar için de geçerli bu saydıklarım.

Cep bilgisayarı'nın espirisi, en olmadık yerde ve zamanda temel bilgisayar işlevlerini görebilmesidir. Eğer siz bu cihaza bir de cep telefonu özelliği ekliyorsanız uzun süre açık kalabilmesini beklersiniz. Arandığınızda ulaşılabilmek cep telefonunun asıl amacıdır. 3-4 saatte bir şarja takılacaksa hiçbir anlamı kalmaz.

Nitekim mevcut 600 mhz de çalışan telefonum günü zor çıkarıyor. 1500 mAh lık bir batarya 600 mhz e yetmiyorsa gerçekten pil-kimya endistürisinde ciddi bir gelişme beklemek dar görüşlülük olmaz.

1- Ben söyleyince "hayalperest" oluyorum, nVidia Tegra3 te 4 çekirdek 12 Core GPU var deyince de "Yok Artık" diyoruz. Ama nedense dediklerim sırayla oluyor.

2- 3-4 saat şarja takılmayacak. Sistem şu: Cihaz elinizdeyken daha düşük saat hızı ve daha az çekirdekle çalışacak. Dock'a oturtunca tam performans çalışacak. Wireles sinyallerini elektrik enerjisine çeviren aparatın fiyatı 40$a düşmüş. Onu inceltip, telefonun içine küçültüp koyarlarsa pil derdi de kalmaz. 3-4 saatte bir şarja gerek de kalmaz. Haa Galaxy S II de telefon 8.5m inceliğinde. İçine çok büyük kapasiteli bir pil ve Wireless sinyallerini elektriğe çeviren cihazdan koysunlar, telefonun kalınlığı 8.5 yerine 12-13mm olsun, ağırlığı da isterse 200 Gram'a çıksın, pil ömrü dramatik ölçüde uzayacaksa ben de 200 Gram telefon taşımayı sorun etmem. Yani Galaxy S II 8.5 yerine 10mm olup, pili de 1650 yerine 2500mA olsaydı bana göre daha iyi olurdu...

3- İnşallah söylediğiniz gibi pil endüstrisinde ciddi bir gelişme olur da yeni çıkacak olan Tegra 4 gibi platformların gelişmesini hızlandırır. Yalnız ben olacağına inanıyorum. Çünkü ARM, mimarisini 26-27 tane şirket lisanslıyor ve hepsi işlemci geliştiriyor. Bir yerden sonra daha da fazla güç gerektiği zaman bu olayı onların çözmesi gerekecek. Tek başına çok büyük para yatırıp pil teknolojisini geliştirmek yerine hepsi bir konsorsiyum kurup tüm dikkatlerini bu konuya yoğunlaştırırlarsa pil teknolojisi çok hızlı ve güçlü bir gelişme gösterebilir. Umarım öyle de olur. Belki de Philips'ten Xenium Teknolojisini Lisanslama veya Pilleri Philips'in üretmesi gibi bir şey yapabilirler. O zaman sorun olmaz. Bakarsanız Xenium Telefonlarda 60 gün falan şarjdan bahsediliyor. Bu Philips her ne şekilde yapıyorsa, neyi lisansladıysa, kimse aynısını yapamıyor. Ya çözemiyorlar ya da içine koyduğu maddeyi kullanamayacakları şekilde lisansladı ki kullanamıyorlar...

• quote:

1- Ben söyleyince "hayalperest" oluyorum, nVidia Tegra3 te 4 çekirdek 12 Core GPU var deyince de "Yok Artık" diyoruz. Ama nedense dediklerim sırayla oluyor.

Yanlış anlaşılmayı çözelim. Ben işlemcilerin gelişeceği konusuna katılıyorum. Size hayalperest dememin nedeni masaüstü bilgisayarların yerine bu cihazları kullanacağımızı söylemeniz. Boyut avantajından faydalanılarak bir anakat üstünde 4 işlemci koyabilirler ve bu işlemcilerin her biri en az o bahsettiğiniz işlemci kadar performans gösterecektir. Peki daha güçlüsü varken ve yazılımlar daha güçlüye oranla gelişecekken biz neden güçsüz bir cihazı kullanmayı tercih edelim ki?

Demek istediğim mobil cihazların masaüstü yerine kullanılabileceğini iddia etmek hayalperestlik olur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.