Şimdi Ara

Nvidia Frame Generation ve V-Sync Sorunu! (Destek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

165 Hz G-Sync uyumlu bir monitörüm ve RTX 4070 ekran kartım var. DLSS açınca yüksek FPS alsam da sinematik deneyimli oyunlar oynadığım için FPS'yi 60'a sabitlemek istiyorum. Malumunuz bunun için V-Sync var. Fakat monitörüm 165 Hz olduğu için, ben 60 Hz'e çeksem de, FPS'yi V-Sync ile sabitleyince oyunda kamera hareketlerinde bulanıklaşıp düzelme yaşanıyor. Tam bulanıklaşma olmasa da sanırım ghosting ya da overshoot denen sorunlar yaşanıyor 165 Hz'lik bir monitörü 60 Hz'ye ayarlayıp FPS sabitlediğim için. 165 Hz'de bırakıp Frame Generation açınca da malumunuz V-Sync deaktif oluyor ve G-Sync ile devam ediliyor. Fakat G-Sync teknolojisi gereği monitör frekansını alınan FPS'ye eşitlediği için fena çalışmıyor ama V-Sync kullanırken ki sorunsuzluk (yırtılma vs.) çok daha iyi benim gördüğüm. FPS'nin sürekli değişken olmasından memnun değilim. O değişimi hissediyorum ve 60 Hz bir monitörle 60 FPS sabitlenmiş V-Syncdeki performansı alamıyorum. Sorum şu;

Frame Generation'u açıp (Zorunlu V-Sync kapalı), Monitörü 165 Hz'de bırakıp, DLSS Quality ayarlayıp, Nvidia Denetim Masası'ndan FPS sabitlemek mantıklı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egonschiele -- 18 Aralık 2024; 17:17:43 >

• Nvidia Denetim Masasından V-Sync açıp Frame Gen ile birlikte kullanabilirsiniz.
  • rivatuner'dan oyunu istediğin fps değerine kilitle, g-sync de açık olsun, tamam; v-sync m-sync zaten gerekli değil.

• shruikan kullanıcısına yanıt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.