Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam cok güzel soyluyorsun dıyorsun kı 144fpsden 50fps ye bır anda düşse çakılırsın.Gsyncde bu hıssedılmıyor dıyorsun tamam buraya kadar sorun yok.Fakat sen gsync olmayan monıtorde vsync acık olarak düşünüyorsun bu olayı.Vsync kapalı olsa ısterse 200den 30a dussun fps yıne takılma olmuyor.Ama tearıng oluyor.

Bende dıyorum kı tearıng olsun yeterkı ınput lag olmasın

Siz bence sunu karıstırıyorsunuz.Dusuk fps de vsync kapalıyken tearıng yırtılmadan cok sankı ekran takılıyormuş hıssı yaratır.Bunu demek ıstıyosunuz sanırım.Ama ısın gercegınde ekran takılmaz sadece kırılmalar cok daha fazla belırgın olmaya baslar.Buda cogu kullanıcıya takılıyormuş hıssı verebılır.

Ornek vereyim: 60hz monıtorunuz var mısal vsync acıksa 60fps den 1 fps bıle düşmüyorsa ekran yag gıbı akıyor.1fps düşerse dırek 30a ınıyor ve aşırı takılma oluşuyor.Vsync kapalıyken 100 -120 fps alalım ekranda tearıngden başka bırsey goremezsınız.Anı bır sahnede 100den 40 a gerılese yıne tearıngden başka bırsey goremezsınız ama oyunun akıcılıgı kaybolmuş hıssı yasarsınız aslında kaybolmaz ama sız oyle gorursunuz.Cunku dusuk fps de tearıng felaket kotu oluyor.Gsync de bunu cozuyor ıste sızın daha akıcıymış gıbı gormenızı saglıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 21 Şubat 2016; 15:10:12 >

• DUKES kullanıcısına yanıt
    Hocam ben daha önce 24 ASUS VG248QE 144 hz kullanıyordum birincisi gsync olmassa dediğiniz gibi ekran kırılır ve dalgalanız ikincisi sizin dediğiniz giibi 144 fps den tutup 50 fps ye birden düşmez çümkü

144 fps ye kadar çıkaran ekran kartı zaten güçlüdür birde 100 fps kayba uğramaz ancak yere bakmanız gerek 144 hz çıkmak işçin sonra normal bakış olsunki ekran dalgalansın gsync monütörde ben hiç 144 hz

den 50 fps ye düştüğünü görmedim zaten 960 ve üstü bir ekran kartıyla asla düşmez normal oynayıştada 144 hz den 50 hz ye zağten düşmez gsync olmayan monütörde fps ile hz eşit olmadığı için ekran

sürekli dalgalanıyor ve akıcılıktan eser kalmıyor ki çok bariz belli oluyor ben gsync olmayan monütörde vsync açık düşünmüyorum yükse hz fpsn den düşük fps ye inerken vsync kapalı oyunun kastığını çok

bariz hissediyorsun zaten ne yaparsan yap çünkü hz ile fps sekronide değil o yüzden akıcılık yok vsync kağalı olsa dahi zaten kırılma ve dalgalanama ile oyun oynanamazki ayrıca tutup 144 hz monütörü olan

adamında 950 kullanıcanı sanmıyorum gsync+960 ve üstü ekran kartı +film tadında oyun keyfi.Ekran dalgalanması demek zaten akıcılıktan eser kalmaması demek.

Arıca bir fikir daha diyelim ekran kartın zayıf riva turner dan ayarla fps 50 üzerine çıkmasın olay bitti gsync olduğu için hz yi fps ye göre ayarlıycak gsync olduğu için vsync açmıycaksın oyun takılmıycak al sana

konsol tadında yağ gibi oyun takılma dalgalanma input lag hiç bir şey yok bunuda sadace gsync olduğu zaman yapabilirisn fps 30-50 arası gidip gelsin sorun yok ya da 30-60 arası ekran kartının gücüne göre
  • Hocam benım ekran kartım gtx 960 ama ınanın vsync kapalı oynarım cogu oyunu 150lerden 40lara dustugunu goruyorum sız olmaz dıyorsunuz ama oluyor.150lerden 40 lara dusebılıyor oyununa gore ve sahnesıne gore.Crysıs 1 ı hatırlayın oynadıysanız bılırsınız.Tum oyunu herkes 30fps cıvarı oynadı zamanında oyunun son bolumunde herkes 10fps ıle oynadı.Cunku gemıye saldıran yaratıkların haddı hesabı yoktu.Yanı oyuna gore ve sahneye gore degıskenlık oluşuyor.

BMW yı bılırsınız bır konu açmıştı GTA5 full ayarlarda tıtan x bıle yetmıyor dıye.Cımen meselesı yuzundenYanı oyunda açtığınız detay sevıyesıne gore oyundakı sahneye gore cok degıskenlık gosterıyor.
    Dediğiniz doğrurudur detaya sahneye göre deiğibilir ben oyuan göre ayar yapıyorum ama dediğiniz gibi fps dalgalanması rahatsız eder ayrıca zaten ekrankırılması ve dalgalanması olduğu için akıcılık gidiyor en iyisi imkna varsa gsync ekran kartı güvüne göre fps yi sabitlersiniz olur biter.
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    quote:

pclerde oyunlari 30fps onlarda sabit ama 30fps kilit koy bi oyunda bak bakalim ne oluyor örnek batman arkham knight çok oyuncu kaybetti bu yüzden

L.A.Noire oynarken gözlerimde ağrı oluyordu. Meğerse oyunda 30 FPS limiti varmış. Fareyi her hareket ettirdiğimde görüntünün takılarak ilerlemesiymiş meğerse sorun. Ortam, renk ve grafik olarak buna çok benzeyen Mafia 2'de ise FPS limiti olmadığı için hiçbir sorun yaşanıyordum.

Benzer sorunu Euro Truck Simulator 2'yi de 60 hz monitörle oynarken yaşıyordum. Ne zaman ki 120 hz monitör aldım; ağrı-mağrı kalmadı.

Farklı bir bakış olarak yüksek hz monitör kullanmak ve oyunları yüksek FPS'lerde oynamak, gözlere de faydalı. Veya rahatsız olmasının önündeki en büyük engel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gsync tartışılmaz bir teknoloji gtx 960 ve üzeri için. Ancak nedense fiyatları türkiye'de çok fahiş. Örneğin grafik kartları fiyatları yurt dışına göre (gümrük ve kdv ile birlikte) gayet makul. Ancak monitörlerin fiyatları çok keyfi nerdeyse iki katı. Sonuçta benim gtx 970 60hz monitörde mundar oluyor :)
    Youtube da kimi videolarda G-sync olmayan 144 hz monitörlerin fps 144 altı örneğin 50 -144 fps arasi VSYNC açık bi şekilde yirtilma ve stutter olmadan kullanıldığı iddiası var. Bunu test eden tecrübe eden var mı buralarda? Yani gsync vb kazık yemeden 144hz iyi bir monitör is görür mü gtx 970 ile?
    NOT: CS türü FPS ile ilgim yok. Normal aksiyon rpg ne çıkarsa AAA oyunları tüketen yaklaşık 28 yıllık bir oyuncuyum. Sinclair spectrumdan bu yana.
    Net bir yanıtı olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramaray R kullanıcısına yanıt
    Görür tabi; neden görmesin! Öncelikli olan ihtiyaç, yüksek hz'li monitör zaten. Sync özelliği ise yemek üzeri tatlı gibi. Olursa iyi olur ama olmaması da insanı aç bırakmaz. Tabi her öğünden sonra tatlı yiyenlerde bağımlılık yapıyor; o ayrı konu.

28 yıllık oyuncuyu 60 hz monitörle hayal etmesi dahi zor bu arada...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Görüşlerinize birebir katılıyorum bu arada gysnc merak edip denememiş olanlar bu monitörlerden 1 adet temin edip kullansınlar ben şahsen g ysnc teknolojisi devrim niteliğinde buluyorum pfs oyun sever olarak ekrandaki akışta takılma titreme minimum dikkatle bakıldıgında görülebilecek sorunlar yani g ysnc modülün sadece yırtılma önleyici bir teknoloji olmadığını belirtmekte fayda var minimum fps değerlerinde bile senkronize çalışması bile gerçekten harika kullanıcı sadece kalite ayarlarına bakıp oyuna girecek gerisini bu modül hallediyor ortalama maliyet monitör başına tahmini 500tl civarı sanıyorum 1440p bir monitörün ortalama satış fiyatı 2000tl civarı 500tl daha fazla vererek bundan yararlanmak gerekiyor senelerce 60 hz monitör kullanan biri olarak 144 hz de nasıl bir fark oldugunu merak ediyordum ve gördümki fark bariz ortada birkez 144 hz ve gysnc teknolojisini barındıran bir monitör kullanan biri olarak asla 60hz gysnc olmayan bir monitör kullanacağımı sanmıyorum çıta birkere yükseldimi düşürmek istemiyorsunuz buna emin olun . aslında en büyük problem bana göre tr pazarına çok az sayıda gelmesi ve bu modülün olduğu her markanın tr de satışının olmayışı avrupayı baz alırsak geçen sene çıkmış tn panele sahip monitörleri ülkemizde yeni satışa çıktığını görüyoruz bunun bir nedenide bence her kesime hitap etmiyor oluşları ve monitör pazarında kurumsal firmaların genel olarak tükettiği orta segment ürünlere bağlıyorum sayılı adet olarak ve fiyatlandırmanın dolar kuru yüzünden vergilerinde yüksek oluşu bu monitörlerin satışında etkili rol oynuyor tr pazarında amd freesync barındıran monitörler daha fazla görmekteyiz tek dezavantaj her iki monitörden birini alıcak olan müşteririn ekran kartı seçiminide bu yönde yapması zorunluluğu yani pazarın hareketlenmesi gysnc monitörlerin tek markaya bağlı kalmaması için üreticilerin bu modüle destek vermesi şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 18 Mart 2016; 12:01:31 >

• darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Yalniz birde şöyle bir durum var GSYNC input lag artiriyor biraz o yüzden karşi tarafa transfer oldum çünkü benim gibi fps oyuncuları için input lag süreleri çok önemli aşşağida monitörlerin inputlag süreleri ve farklari yaziyor ps4 ile monitör karşılaştırması inputlag ne kadar önemli olduğuda anlatilmiş

http://be.hardware.info/reviews/6435/9/asus-mg278q-mg279q-en-pg279q-review-drie-keer-144hz-wqhd-gaming-monitor-testresultaten-reactietijd-en-input-lag

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 20 Mart 2016; 8:49:43 >

• Oha bir çok kişi Gysnc teknolojisini çok yanlış anlamış.

144hz sabit bir monitörün var diyelim, yani akıcı bir oyun için ekran kartın 144fps vermek zorunda. Ne olacak? 144fps veremeyecekse, ayarları kısacaksın ki 144fps versin, yoksa oyunda takılmalar olur, kasar.

GYSNC olunca ne oluyor? Ekran kartının belli bir fps verme zorunluluğu kalkıyor. Diyelim ki ayarları fulledin ve ekran kartın 80 fps verdi, monitör de 80hz'de çalışacak. 144 fps mi verdi, monitör 144hz'ye çıkacak. Ekran kartın 30 mu verdi, monitör 30hz'ye düşürecek kendini.

Yani monitör kendini ekran kartına göre senkronize edecek.

Bu teknolojinin şöyle bir faydası var, sallıyorum gtx970 kartın var, bazı oyunlarda 144fps veriyor ama bazılarında da 50 veriyor olsun. Sabit 144hz'li monitörün olduğu için, 50fps veren oyunlarda ayarları kısman gerekecek ta ki fps 144 olana kadar. Öte yandan GSYNC'li monitörde ayar kısmana gerek kalmayacak çünkü monitör de 50hz'ye inecek ve takılma-kasma olmadan oynayabileceksin.

• ateş ve güneş kullanıcısına yanıt
    Ayar kısmana gerek yok hocam 50 fps de bile gsync monütörle akıcı oynuyorsun nasıl konsollarda 40-50 fps akıcı deniyorsa aynı durumu pc de gsync yapıyor.
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Hocam o işin hikayesi bende fps oyuncusuyum aoc g2460pg gsync monütörü kullanıyorum en ufak input lag oluşmadı yokta,bunun denmesinin sebebi ise pfs ile monütörün eşitlenmesi sırasında olabiliyormuş

ama farketmek imkansız, ona bakarsan free sync monütörde de aynı sistem ve mantık var onda da aynı şey kısaca böyle şeylere takılmayın ama şu bir gerçek free sync de gsync de mükemmel bir teknoloji

oyunlar çok akıcı ve zevkli.
  • Peki arkadaşlar hangi GSYNC monitörü tavsiye edersiniz? Ben iki marka arasında kaldım şahsen. Benq ve Asus.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir daha bakabilirseniz yorumuma ayar kısmayı zaten GYSNC için demediğimi görebilirsiniz. Aynı şeyi diyoruz yani.
  • ateş ve güneş kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam yalnış anlaşılma olmuş kusura bakmayın
  • Arkadaşlar profesyonel cs go oyuncularının monitörlerine baktığımda çoğu gsync monitör kullanmayı tercih etmemiş bunu gördüm. yani 144hz gsync destekli bir monitör aldığımızda sabit 144fps battlefield oynarken gysnc bize bir katkı sağlayacak mı? veya fps yi 200 üzeri aldığımızda yine nasıl bir görüntü sunacak.
  • nuriboyka N kullanıcısına yanıt
    Gsync pahalı hocam ondandır.

Şimdi monitörün normal 144hz ve sen 144 fps üstü alıyorsa, gsync olsun ya da olmasın 144fps alırsın.

Yani monitörü sade ve sadece Cs:Go için alıyorsan ve fps değerin 144'ün üstündeyse GSYNC'ye gerek yok.

Ancak başka oyunlar da oynuyorsun diyelim, istediğin ayarlarda A oyununda 50 fps, B oyununda 80 fps, C oyununda 120 fps alıyorsan, sabit 144hz monitörde bu oyunlarda biraz ayarları kısman gerekecek. GSYNC monitörde ise ayar kısmana gerek yok çünkü kaç FPS alıyorsa monitör de kendini o FPS'ye ayarlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateş ve güneş

Gsync pahalı hocam ondandır.

Şimdi monitörün normal 144hz ve sen 144 fps üstü alıyorsa, gsync olsun ya da olmasın 144fps alırsın.

Yani monitörü sade ve sadece Cs:Go için alıyorsan ve fps değerin 144'ün üstündeyse GSYNC'ye gerek yok.

Ancak başka oyunlar da oynuyorsun diyelim, istediğin ayarlarda A oyununda 50 fps, B oyununda 80 fps, C oyununda 120 fps alıyorsan, sabit 144hz monitörde bu oyunlarda biraz ayarları kısman gerekecek. GSYNC monitörde ise ayar kısmana gerek yok çünkü kaç FPS alıyorsa monitör de kendini o FPS'ye ayarlayacak.

Hah işte benim merak ettiğim buydu hz değerine eşit veya daha üstünde fps aldığımda gysnc free sync bana birşey katmayacaksa benim için gereksiz olur ucuz ürünler değil çünkü.

• nuriboyka N kullanıcısına yanıt
    Evet size bir artısı olmayacaktır. Kaldiki 1080p de gidecekseniz bu kadar para vermeninde bir anlamı yok. Su anda 2.5 yıl garantisi olan vg248 ler 850-950 bandında alıcı beklerken 2000 tl ustu bir parayı csgo icin bir monitore (hemde hic bir getirisi olmayacak) vermenin bir anlamı yok.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.