Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler 75hz g-sync monitörde (laptop) g-sync nasıl çalışıyor yani tam anlamadım bu konuyu oyüzden soruyorum millet zaten monitörün hz hızından yüksek fps aliyorsan g-sync önemsiz demiş ama öylemi yani en etkili çalıştığı fps değerleri nedir 75hz için birde saçma olabilir ama filmlerdeki yırtılmalarıda giderebiliyor mu g-sync yoksa filmlerdeki yırtılmanın nedeni filmin kendisinden dolayı mı oluşuyor ?

Birde geçen bir video izlemiştim mesela belli bir hızda sağa doğru dönüyor ekran ve bir videoda g-sync açık diğerinde kapalı. İkisinde de 60fps var ama g-sync kapalı olan arada takılıyormuş gibi gözüküyor birde her şey birbirine giriyormuş gibi gözüküyor ondan sordum videosunu bulursam atayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YalamaYapanVida -- 2 Eylül 2018; 22:43:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YalamaYapanVida kullanıcısına yanıt
    Nvidia denetim masası içinden G-sync ayarlarına gir bak açık mı? kapalı mı? diye 2 seçenek vardır tam ekranda aktif olanı seçili olmalı.

Daha sonra Nvidia genel ayarlar içinden vsync aktif et buda birçok sıkıntının önüne geçer artık oyun içinde vsync seçeneği ile işin olmaz ve fps kaybı, lag ve ekran yırtılma derdinden kurtulursun.
  • Yeni g-sync modülünde pixels inversion(scanlines) sorununu çözdüler mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 2 Ekim 2018; 16:17:52 >
  • Foruma baktım haberi göremedim Dedim buraya yazayım.NVidia 400 monitör üzerinde yapılan testler sonucunda 12 adet freesync monitöre g-sync için olur vermiş. Yeni gelecek sürücü ile geçemeyen cihazlarda da manuel olarak çalıştırmak mümkün olabilecekmiş.

Detaylı link

www.anandtech.com
    NVIDIA To Officially Support VESA Adaptive Sync (FreeSync) Under “G-Sync Compatible” Branding
    https://www.anandtech.com/show/13797/nvidia-to-support-vesa-adaptive-sync-with-gsync-compatible-branding

• Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Sen erken vermişsin haberi ekremciğim gene herkesin haberi olduktan sonra konu açmış.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    bunu bir kere daha yapmıştım arkadaşlar kızmıştı niye ingilizce çevirmeden veriyorsun diye?ispanyolca da olsa içerik konuyu başlık olarak Türkçe bu olacakmış diye vermek yarım gün beklemekten iyidir bence.erken haberimiz olsun ekrem de gelsin süsleyip versin sana bana inanmayıp o yazınca inananlar da var.bak sen de süslemeden bu olacak diye vermişsin bence yeterli.
  • La olum bu Ekrem size ne etti?
  • Arkadaşlar gsync’yi hdmi uzerinden çalıştıramıyor muyuz bir şekilde ? Displayportta sıkıntı yaşıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler laptopta Düşey Senkronizasyonu hızlı olarak ayarladığımda daha akıcı görüntü elde ediyorum. Düşey Senkronizasyon u açık yaptığımda takılmalar oluyor. hizli ayarı yapacaksanız eğer dikkat etmeniz gereken nokta eğer ki monitörünüz 144hz ise oyun ayarlarından maksimum 141 olarak ayarların fps nizi. pubg ve cs go da işe yarıyor baya.
  • hızlı ya da ingilizcesi fast sync aslında gsync'in yazılımsal olanı diye söylüyorduk bir senedir ama gsync'in de donanım olayının traş olduğunu gördük.her monitörde mi hayır ama demek ki freesync monitörle de oluyormuş yapanlar başta o nvidia'nın sertifika verdiği 12 monitör gibi yapsalarmış yani onların sorunu sonuçta oluyormuş.fast sync iyidir gsync yokken kullandık ve tavsiye ettik burada ama gsync de güzel çalışıyorsa yani.nvidia ilk çıktığında bizim ulen diye donanım ekliyoruz ayağı yapmasaydı şimdi herkes kullanıyordu mis gibi.amd mantleyi açık kaynak yaptı şimdi vulcan ve dx12 diye kullanıyoruz yani ortak açık olması iyidir herkes kullanır çok yayılır.nvidia'nın physx'i de yayılmadı mesela ve mantle diye tutsaydı amd şimdi perişandık mikroshit'e kalsaydık dx12 için.
  • Yakın freesync her monitörde standart olur, daha evvelde demiştim. Ekstra donanım ekstra para. Bana başka şeylerle gel nVidia.
  • Fast Sync sandığınız gibi bir şey değil. Fast Sync tekniğinde yapılan şu: Grafik kartı, monitörün tazeleme oranından daha fazla FPS ürettiğinde, üretilen fazladan FPS'ler "düşürülüyor" (FPS Drop). V-sync'ın, input lag'e sebep olmayan türü gibi düşünebilirsiniz Fast sync'ı. Lakin düşük FPS'lerde görülen kekeleme (stuttering) sorununa çare olmuyor bu teknik de.

Ayrıca bu konu altında NVIDIA'ya gereksiz birçok suçlama yöneltiliyor GSYNC konusunda. Arkadaşlar şunu kabul etmemiz gerekiyor, NVIDIA GSYNC'ı lanse ettiğinde, ortada buna benzer bir senkronizasyon tekniği yoktu. Rakip firmanın aklından böyle bir şey yapmak dahi geçmiyordu. Adamlar bir teknik geliştirdiler; o dönemde ortada bir endüstri standardı olmadığı için de bunu kendi yöntemleriyle, harici donanım kullanarak yaptılar. AMD'yi benzer bir teknik geliştirmeye zorlayan, NVIDIA'nın bu hamlesi oldu. GSYNC ortaya çıkmasaydı, bugün ücretli-ücretsiz herhangi bir adaptive-sync tekniğini kullanamıyor olacaktık.

• Beyler 240Hz Gsync monitör kullanıyorum

Bende şöle bir sorun mevcut

RTTS 237 sabitledim Vsync ON Gsync On ( oyunlarda vsync kapalı )

Fps misal bazı oyunlarda 100lerde geziyor o oyunlarda 1-2 fps düşüşü yaşasam takılmalar yaşıyorum bu olayı nasıl çözebilirim

Rainbow six siege ve overwatchda fpsim 200+lerde geziyor fpsim düşse bile hiç bir şekilde takılma yok ama bu diğer oyunlarda durum aynı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntiLacc -- 31 Mayıs 2019; 10:54:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiLacc

Beyler 240Hz Gsync monitör kullanıyorum

Bende şöle bir sorun mevcut

RTTS 237 sabitledim Vsync ON Gsync On ( oyunlarda vsync kapalı )

Fps misal bazı oyunlarda 100lerde geziyor o oyunlarda 1-2 fps düşüşü yaşasam takılmalar yaşıyorum bu olayı nasıl çözebilirim

Rainbow six siege ve overwatchda fpsim 200+lerde geziyor fpsim düşse bile hiç bir şekilde takılma yok ama bu diğer oyunlarda durum aynı değil
    bazen sürücüsüne veya oyununa göre bu tarz bug'lar oluşabiliyor.
  • Simdi zamaninda 2500tl verip monitoru aldik. Uzerine bir bardak su iciyormuyuz ? Ben tam anlamadim bu sonradan gelen g-sync destegini. Verimlilik olarak ayni mi uzerinde donanim olan monitorlerle ?
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Input lag'ın düşük olması için Triple Buffering'in de kapalı olması gerekiyor.
  • Arkadaşlar uzun süre gsync monitörümü denetim masasından vsync açık, oyun içinde vsync kapalı olarak kullandım ve soran arkadaşlara da bu yönde tavsiye verdim. Ancak bir süredir hem nvdia denetim masasından vsync off, hem de oyunda vsync off şeklinde kullanıyorum. GPU Tweak ile FPS yi monitörümün tazeleme hızının 3 fps altına kitledim. Bu şekilde gerçekten hissedilir biçimde akıcılık sağladım. Özellikle de FPS nin 60 ın altına düştüğü oyunlarda.
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Ayarları dediğin şekilde yaptım bende ve kesinlikle haklısın. Sadece gsync acık olmalı. Kesinlikle 60 fps altı cok daha az hissediyorum yavaşlamayı.
  • buradaki ayarlar sizde nasıl ? bende defult hepsi ne yapmalıyım monitörüm freesync

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.