Şimdi Ara

NVIDIA GeForce FX 5200 ekrankartında ilginç bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar geforce fx 5200 ekran kartını almadan önce 64MB GEFORCE 2 MX 400 ekran kartı kullanıyordum. Geforce Fx 5200 128 MB ekran kartını aldım (Para olsaydı daha iyisini alacaktım :D) Ancak ilginç bir sorunla karşılaştım. Oyun oynarken bu ekran kartı takılıyor. Şöyle anlatayım.

Melesa ben oyunda 10 adım yürüdüğümde ve klavyeyi bıraktığımda Oyun durmuyor ve ilerlemeye devam ediyor. Ben uçurumun kenarından dönüyorum ama bizim kahraman hızını alamayım uçuruma giriyor. Bu sadece bir oyun için değil. oynadığım çoğu oyunda böyle bir sorun vermeye başladı. Oyun karakterini kontrol etmekte zorluk çekiyorum. Karekter 10 metre gideceğine bir 5 metre daha ilerliyor. (Umarım anlatabilmişimdir )

Bu sorun ekran kartını değiştirdikten sonra ortaya çıktı. Yardım edeceklere şimdiden Tşk.

• Ekran kartında aşırı ısınma problemi varmı?

Bi ihtimal ısıdan dolayı ekran kartı yavaşlıyor olabilir
  • Isıdan olduğunu sanmıyorum. mesela bazen sabahları uyanırken Bilgisayarı açtığım gibi oyuna giriyorum aynı sorunu gene veriyor. Isınması için bir kaç saat açık kalması gerektiğini düşünüyorum. Bi de havalar bu aralar soğuk kar falan var.
  • Peki güncel driverleri yüklümü?

Driver sorunu da olabilir
  • Benim de aklıma ilk olarak Driver sorunu gelmişti. Nette bulduğum en güncel driveri yükledim ancak sorun ondan da kaynaklanmıyormuş.
  • Aklım abaşka birşey gelmiyor ekran kartı sorunlu diyeceğim.

Ekran kartını başka bir pc de denemenizi tavsiye ederim
  • Bu ekran kartı 1 haftadır beni Fıtık etti önceki bi işe yaramıyor diye aldım bu da böyle bir sorun verdi. Elektronik eşyaların bana bir gıcığı var galiab Aldığım elektronik bir şeyde sorun çıkmazsa şaşarım zaten

İlgin için Tşk. Bakalım diğer arkadaşların aklına bir fikir gelecek mi.
  • bende MX 400 ve FX5200 kullanmıştım

böyle bir sorunla karşılaşmadım ancak mx400 den daha çok performans aldığımı söyleyebilirim
  • Arkadasım oynadıgın oyunlar da önemli eger ekran kartının kaldıramayacagı oyunları oynamaya calısıyosan anlattıgın seylerle karsılasabilirsiniz.Oynadıgın oyunların grafik ayarlarını düşürüp dene bi daha dostum.
  • Şuan HL 2 Episode One oynuyorum. Bu oyunu önceki ekran kartım ile oynadım bunun gibi bir sorun vermiyordu. Bi de bazen Carom3D bilardo oyunu oynuyorum ikisinde de aynı sorunu veriyor. İki oyunu da 64 MB Mx 400 ile oynuyordum. Ancak bu 128 MB FX 5200 ekran kartı beni fıtık etti bu iki oyunda.
  • Aynı kartı bende kullanıyorum FX5200 ve senin bahsettiğin half life 2 episode one oyununu bitirdim ve bahsettiğin gibi bi sorunla karşılaşmadım.cd nin içindeki NVIDIA programlarını kurdunmu?onlar performansta çok etkili oluyolar.birde o bahsettiğim nvidia ayarlarını yüksek performansa göre ayarla onunda etkisi çok oluyo performansta
  • Nvidia ayarlarını en iyi performasa ayarla AA ları falan kapa
    Oyun ayarlarında da EN ÖNEMLİSİ ÇÖZÜNÜRLÜK değerini 800*600 yap (olmazsa 640*480 yap) varsa shadow ve texture gibi ayarları orta seviye gibi bir seviyeye getir bunların hepsi yapılırsa sorunun çözülebilir

Ama olmadı dersen ekle/kaldırdan nvidia ile ilgili tüm sürücüleri kaldır interneteten indirdiğin yeni sürücüleri veya sürücüyü kur oyuna gir ve çözünürlüğü tekrar düşük değerde dene genelde bunlar sorunları çözüyo
  • Eski sürücüleri kaldırdın mı?Temiz bir format gerekiyor
  • Şimdi Bilgisayarı Formatlasam düzelme ihtimali var mı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.