Şimdi Ara

Nvidia GeForce GT 740M 'Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdu' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Cuma günü Mormani üzerinden Lenovo Z510 Intel i5 işlemcili ekran kartı Nvidia GT 740M olan modelinin siparişi vermiştim. Cumartesi kargolandı pazarteside alma fırsatım oldu ürün şu;
    http://www.mormani.com/lenovo-z510-intel-core-i54200m-6gb-1tb-hdd8gb-sshd-156-inc-notebook-59391785/p_220703/

Bu gece yaklaşık 2 saat önce açıp FreeDos halinden Windows 7 starter kurdum. (Casper laptoplarımdan birinden yadigardı.) Driverları sırayla kurdum beni oku tarzı kurulum rehberinde ki gibi. Ancak Intel VGA ekran kartı driverını win8 olduğu için kabul etmedi. Bunun üzerine sitesinden lenovo'nın uyumlu intel vga ve ardından nvidia vga yı kurdum.

Sorunum tam olarak burada başlıyor bu kurulumların ardından NVIDIA denetim masasına girince şu hatayla karşılaştım;

tabi bunun üzerine azıcık araştırma yapınca içim rahatlamıştı (iki ekran kartı, oyunlarda geçiş yapması durumu) ta ki aygıt yöneticisinde şu görüntüyle karşılaşana kadar;

bunun üzerine önce forumlarda yazanları yapmaya çalıştım ancak bir sonuca ulaşamadım. Format atarak tekrar yükledim windows 7 driverlarını yine de bir çözüme ulaşamadım. Eğer bir çözüm önerisi olan yok ise de ne yapmalıyım sizce direkt aldığım firmaya bundan haberdar edip ekran kartının bozuk olduğunu söyleyip geri mi göndermeliyim yoksa lenovo garanti şansımı mı kullanmalıyım?

şimdiden yanıt verecek tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, iyi forumlar.

• bence direk win8.1 kurun rahatlayın, win7 den daha stabil, hemde haswell işlemcinizi tam manasıyla kullanabilirsiniz
    ek olarak bende ilk win7 ultimate kurdum ama bir sıkıntı yaşamamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BADE5B8A0 -- 28 Ocak 2014; 1:45:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard26

bence direk win8.1 kurun rahatlayın, win7 den daha stabil, hemde haswell işlemcinizi tam manasıyla kullanabilirsiniz
    ek olarak bende ilk win7 ultimate kurdum ama bir sıkıntı yaşamamıştım

öncelikle cevap için çok teşekkür ederim
    ay sonu netim yavaşlamışken yarın gideyim bilgisayarcılardan falan alıvereyim cdsini diye düşünüyordum ama bu gazla bir yandex.disk linki buldum oradan deniyorum şuan. Sabah olmadan inmiş olur, umarım da kurulumdan sonra hiç bir sıkıntı yaşamam. Geri gönderme servis falan bunlar çok uğraştırıcı geliyor şuan.

Tekrar cevap için teşekkürler, win 8 kurulumundan sonra durumu yazarım :)

• sorununuz düzeldi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard

sorununuz düzeldi mi?

Çok çok özür dileyerek konuya gireyim, bunu atlamışım resmen büyük hatam.

Sorunum 64bit işletim sistemi kurmam ile düzeldi. Sonradan fark ettim starter cdsinin 32bit olduğunu. Sizin de tavsiyenize uyup windows 8.1 kurdum, çok memnunum şuan :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.