dolar 18 ken bugunlerde. 4080 tr de 30000 tl ye bence satılır. bırde benım baka bir görüsüm dolar eylul ayında 20 tl olabılır. olursa ver cümbüşü. YTD. kendi düşüncemdir. |
NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] (6. sayfa)
-
-
volkan hocam merkez banasının tahmini de 20 tl yönünde zaten :)
-
Fiyatlar nasıl olur acaba 4070 ya da 4080 almayı düşünüyorum,başka bir sitede 4070 15bin civarı olur demişlerdi
-
Yapacak bir şey yok ona kardeşim gülü seven...
-
Konu hayırlı olsun. Mining olayları azaldığı için umarım herkes istediği kartlara rahatça erişebilir. Belki bir gün biz de alırız belli mi olur :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mari Lwyd -- 18 Ağustos 2022; 21:46:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle...
Bu arada hazır PSU'ların lafı geçmişken; next gen PCIe connector'ü beraberinde piyasadaki SK'ların geneli çevirici yardımıyla montaj yapacak gibi duruyor. Bu sebeple next gen GPU'ların kutu içeriklerinde çeviriciden geçilmeyecek gibi (RTX 3090 Ti ilk aşama idi).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 18 Ağustos 2022; 21:52:11 >
-
Önceki gpu'lar da kutu içeriklerinde 6/8 pin kablolarveriliyordu, yeni nesillerde de psu'lar da standartlaşma olana kadar verirler sonra da maliyetler yüzünden belki kaldırırlar.
-
Eğer RTX 4070 böyleyse hiç almayayım , RX 6900XT ile mutluyum
-
Hem öyle hem de hatırlayanlar olacaktır (VGA to DVI, VGA to HDMI, DVI to HDMI vb.) gibi port çeviriciler de çok önceleri oldukça popülerdi (şimdi nerdeee). Hatta son birkaç nesildir yavan kutu içeriklerinden dem vuruyorduk.
Yukarıda görsellerini paylaştığım çeviricilerden ilki RTX 3090 Ti beraberinde birçok markanın kutu içeriğinde gönderdiği ürün diğeri ise özelleştirilmiş (sleeve) modellerden birisi. RTX 40 Serisi beraberinde en azından (eski nesil PSU kullananların/kullanacakların çoğunluğunu düşünürsek) umarım sleeve kablo içeriği sunan markalar görebiliriz. Bunlar tabii ki ekstra maliyet demek ama zaman zaman beklenti içerisine girmek de iyidir.
-
-
4080 e umarim 700w lik psum yeter. Islemciyi 5800x3d yapip 4080 cekecem altima
-
Yahu yeni Asus rog 850w gundam edition psu almıştım iade mü etsem , yeni psu mu beklesem ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Paylaşmış olduğum caps ne kadar gülümsetici olsa da kısmen gerçeği de yansıtıyor olabilir.
Henüz ortaya çıkan söylentilere göre; 2022 yılı içerisinde sadece RTX 4090'ın tanıtılacağı ve RTX 4080 gibi GPU'ların 2023'e kaldığı iddia ediliyor.
Bunlar tabii dediğim gibi söylentilerden ibaret yani ortada kesinleşmiş bir şey yok fakat konunun ilk mesajında da belirttiğim üzere hemen her şey olsun bitsin, lansman yapılsın havası henüz oluşmuş durumda değil. Eldeki RTX 30 Serisi stokları da malum.
Önümüzdeki günlerde hatta hemen birkaç güne bile her şeyin değişebileceğinin unutulmaması da yerinde olacaktır.
Hayırlısı bakalım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Ağustos 2022; 14:1:51 > -
Nereden ve ne kadara almıştınız hocam?
Amazon’dan 3880 e almıştım hocam
Verdiğiniz fiyat da düşük sayılmaz hocam. 5k civarına her türlü yeni nesil güzel bir PSU bulabilirsiniz diye düşünsem de kesinleşmeden bilemez kimse tabi.
Hocam psu incelemelerinde bileşenleri çok kaliteli ,yeni nesil girişlere uyumlu rog thor baksam dedim o da 7600 TL :)
Vaziyet alın Almanyadaki tedarikçi ile konuştum. Kart fiyatları 3 hafta sonra yarıya inecek. Aha bu yazdığım burada kalsın alıntılayacam. Hem ETH bitmiş olacak hem de diffler tüm alt coinlerde artacak. %85 lik gelir düşüşünden bahsediliyor.
Biliyorum hocam, düz siyah versiyonunu 1 sene kullandım, mükemmel bir PSU :) Yine de 4 bin lira az para değil, üstüne biraz ekleyerek yeni gen PSU alma ihtimalinizi düşündüm. Kesinliği de yok tabi, iade edip hiç yerine koyamama ihtimaliniz de var.
Direk 220v priz yapsınlar uğraşmayalım bu ne ya. Asic cihaz gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X