Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: xgny58x , Thathurts , Thathurts Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.048
Cevap
181
Favori
126.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
45. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi araştırmalarım sonucu kartların saf güç değerlerini ele alarak hazırladığım tabloyu sizlerle paylaşıyorum. Bu tablo tahmini bir değerdir.

Açık Mavi renk olanlar RTX 30 serisi

Yeşil Olanlar RTX 40 serisi

Beyaz olanlar RTX 50 serisi

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • Beyler Whatsapp grubumu kursanız orada istediğinizi söylersiniz birbirinize :)

Sürekli bildirim geliyor,biraz kabak tadı verdi.

• Devoin kullanıcısına yanıt

Bunun sorumlusunun kim olduğunu düşünüyorsanız lütfen Diğer > moderatörler kısmından Sayın Nat ( admin ) e şikayet talebi açın. Ben açtım 4.kez.

İyi forumlar

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt

Teşekkürler yapıyorum simdi..

• Evet 1 hafta rahatladık.( teşekkürler yönetim) Şimdi reddit de gördüğüm bizim için en önemli olan kısım dan foto koyayım. Sabah daha önce paylaşıldı ise affola..

Bu CNN modeli Transformer a geçince ciddi bir toparlama gelicek. Lakin yorumlarda %5 overhead gibi bir ibare var. Yani fps olarak düşüş olabilirmiş. Bir kaç kişide RTX 4xxx serisi için bu extra yükün fps ye etki etmeyeceği yönünde.Fake frame vs bütün drama konuları bir kenara koyunca, hepimiz için 2025 in en güzel haberi bence bu.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]dsogaming
    Here are some early visual benefits of DLSS 4's Transformer Model
    https://www.dsogaming.com/news/here-are-some-early-visual-benefits-of-dlss-4s-transformer-model/#gid=1&pid=1

• Sızıntılar doğru ise üst seviye 4000 kullanıcılarının kart değiştirmesi için bir sebep yok. Güç tüketimini, çip boyutunu büyüterek performansı artırmak bir devrim değil. 5000 serisi verimlilik anlamında tam bir hayal kırıklığı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş teşekkürler.

Buna göre benden bir 5080 çalışır :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt

Elinde üst seviye kart olanlar özellikle 4080 ve 4090 olanlar için yeni seriye geçmemek çok mantıksız bir tercih olmaz.Yeni sistem toplayacaklar veya mevcut gpu'larını elden çıkaranlar tabiki 5000 serisine geçsin.Verimlilim ve saf güç konusunda zaten beklenilenin altında kalacağı kesinleşti.Tabi burada tr fiyatlandırması önemli unsur.Bir hype yaratılmaya çalışılıyor ama 4000 serisi öncesindeki havanın yarısı bile yok şuan.Kartların çıkışıyla birlikte tr satıcılarının yapacağı kurnazlıklarda düşünülürse yeni seri kartlara çok ciddi bir talebin olduğunuda düşünmüyorum.Ben 4090 kullancısı olarak bu panik satışları başlamadan önce güzel rakama kartı elden çıkardığım için mecbur 5090'a geçiş yapacağım.Eski 4090 kullanıcısı olarak 5090 bana çok iyi bir karta geçiş yaptığımı hissettirmiyor.Yazılımsal olarak gelişmeler önemli tabi performansa ciddi etkileri olacaktır en azından 2 yıl kadar gpu derdim olmayacağı için rahatım.MFG ve neural rendering olaylarının gelişmiş versiyonlarıyla 6000 serisi ile birlikte devrimsel bir değişiklik olabileceğini düşünüyorum.Nvidianın yeni teknolojilerinin tanıtıldığı ilk seriler genelde geçiş serisi oluyor bir sonraki seride yumruğu vuruyor bu sebeple 6000 serisi çok daha güçlü geleceğini düşünüyorum.Dip not olarak Nvidia'nın en az 2.5 sene yeni seriyi tanıtacağını düşünmüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• minimum 16gb olan bir kart baya götürür gibi. en iyi kart ham güçte 5070den 1.5 kat güçlü ki 2k AAA 4k da rekabetçi de çok rahat iş görür malum monitor fiyatları bile servet oldu artık. ama bakalım rtx 5060 vs TI nasıl olacak onlarda sonradan 16gb vram işine girerse o da işimi görür çıksınlar bakalım bu MFG sayesinde belki laptoba bile dönüş yapabilirim. AAA oyunlarda artık mobil cihazla çok başarılı olacak gibi

• Hala 5090 fiyatları belli olmadı TR de :/

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

Hiçbir kart çöplüğe dönmedi tek çöpe dönen konudaki yorumlar ve kendi ürünü üstün göstermek için yırtınan çocuklar.Misal rtx 4090 ı olanlar sunumda nasıl sinirlendiyse günlerdir yırtınıp duruyorlar konuda.rtx 3090 kullanıcıları bile mezarlarından çıkıp geldiler : ) Kartınla mfg hariç tüm güncel teknolojileri gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edeceksin.Her seride olan aynı senaryo aynen devam ediyor değişen birşey yok.rtx 40 serisi geldiğinde rtx 30 serisine talep azaldığı için nasıl fiyatlar çok düştüyse şimdi rtx40 serisinin başına gelecek.rtx60 serisi çıktığında yine birşey değişmeyecek.rtx50 serisi yeni kurban olacak.Konuda takılanların çoğu sanırım daha dün kart almaya başladılar.Panik havası ondan sanırım.

• ZiveR kullanıcısına yanıt

Eli kulağında hocam.  

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

Msi ventus 95-100k

Zotac Solid 98k-105K

Şimdilik tahmin diyelim  

• Alkımm kullanıcısına yanıt

Daha ilk hangi kartlar gelecek onu bile bilmiyoruz hocam. NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• Nova'ya yeni 5080 fiyatları girilmiş. 3 ASUS ve 1 PALIT modeli:

5090 hâlâ yok. Astral 5080 72.576 TL NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 16 Ocak 2025; 14:28:43 >
  • ZiveR kullanıcısına yanıt

msi ventus x modeli rx 5090 ın fiyatı tahminimce:

110k civarı olacaktır.Bu model üzerinden diğer ürün fiyatlarını tahmin edebilirsiniz.

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

bu fiyatlar bu karta değmez.

• 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.