Palit-Pny vb dip fiyatlı ürünlerde fiyat tahminim (sepete ekle aktif) Rtx 5070 ti -- 38 - 42k Rtx 5080 -- 51- 56k Rtx 5090 -- 102 - 111k min-max rakamlar böyle olur gibi duruyor.Lansman günü laf olsun diye 3-5 tane nvidia nın sayfasındaki fiyatlardan satılan ürünleri hariç tutuyorum tabii. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (147. sayfa)
-
-
Arkadaşlar selam, benim şu anki sistemimde Ryzen 7 7800x3d ve 4070ti super var PSU’m 750W, 30 ocakta lansman fiyattan yakalayabilirsem 5080 almayı düşünüyorum. Bu PSU yeterli olur mu sizce? Yeterli olur gibi geliyor bana ama bir sormak istedim. Teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Biraz daha anlaşılır olması için şu hâle getirdim :)
-
fake bu. Geçen seridede aynısını yaptılar. Clickbait çekmek için giriyor. Stok olmuyor. %100 fake. Çok net hatırlıyorum. Ciddi almayınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
850w sınır değer olarak verilmiş. Minimum 1000w bir psu almanız gerekebilir. Bütçeniz müsait ise, almışken 1250w ve üzeri psu tercih edin ki ileride benzer bir sorun yaşamayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 16 Ocak 2025; 15:35:43 > -
7800x3D ile 750w yetecektir. Intel sobası kullanıyor olsaydınız beni endişelendirirdi elbette.
-
Üstte de söylenmiş 850 watt sınır değer diye, İntel e soba diyorsunuz da soğutmasıda önemli, benim 3 sistemim yanmıyor mesela 😌
750 yeter. Yetmezse değiştirir zaten belli olur. Bu kadar kolay para harcatmayalım forumdaşlara. 5090 dese 1000 derdim o ayrı bir dünya ama diğerleri gayet verimli çalışacaktır yine. 7800x3d 50-60 watt oyun oynatıyor, 200 watt değil o yüzden de 750 yeter Intel'e Intel'in kendisi bile soba der şu an Neyse konuyu saptırmayalım...
-
Hocam öncelikle konuyu siz saptırdınız ben değil, bir sürü video gönderirim size kendi bilgisayarlarıma ait. Hani nvidia ekran kartı konusunda intel e laf çarpmak nedir ben onu anlamadım. Ayrıca tavsiye edileni almak en mantıklısı hatta tabii 750 den 850 ye geçene kadar, fark çok değilse 1000 alıp bu işi sonlandırmakta kesin çözüm olacaktır. Alıp deneyecek ama neye göre değerlendirecek fps baksa o bile yanıltacak, en güzeli üreticinin tavsiyesine göre hareket etmek.
Kavga edip konuyu dağıtmak istemediğim için diyorum yahu. Sisteminde 7800x3D var arkadaşın. Bu CPU ile kullandığında PSU gereksinimi elbette daha düşük olacak bunu tüm dünya biliyor siz bunu inkar mı edeceksiniz? Bir sürü tablo veriliyor Intel CPU'lar ile bir tık daha fazla PSU ister bu çok doğal.
Üreticiler kendini garantiye almak için 150-250 watt daha yüksek yazar bu da çok normaldir. Bu demek değildir ki 750 watt takınca sistem patlayacak. He bütçe varsa ben de fazla fazla wattlı psu alınması taraftarıyımdır ama insanlara da boş yere PSU aldırmam. Taksın, çalıştırsın. İşkence testini yapsın. Gündelik kullanımda PC kapanma sorunu da yoksa kullanır geçer, parası da cebinde kalır. Üreticilere bu kadar biat etmeyin.
techpowerupNVIDIA GeForce RTX 5080 Specshttps://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-5080.c4217Resmi değil ama buyrun
Asus abimiz 850 demiş pay bırakmış işte hocam.
https://www.asus.com/tr/motherboards-components/graphics-cards/tuf-gaming/tuf-rtx5080-o16g-gaming/techspec/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 16 Ocak 2025; 15:53:5 >
-
Kavga edecek, tartışacak bir durum yok. Söyleminiz Amd içinde bu şekilde olsa, yine nvidia konusunda bunu söylemenize ne gerek var derdim.
Ayrıca demek istediğimi özetlemeye çalışayım. Standart bir kullanıcı bilgisine sahip ev kullanıcısı, güç kaynağının yeterli olduğunu nasıl anlar ? Sizin söylediğiniz en kötü senaryo, kapanırsa, çökerse vs. Peki tam randımanlı olduğunu, yettiğini nasıl anlar ?
Sistem kapanmadı, çökmedi ama emsal aynı sistemlere göre daha az performanslı belki de ? Zaten kullanıcının aynı işlemci ve ekran kartına sahip, bir inceleme ya da kullanıcı yorumları olmazsa emin olamayacaktır.
Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, o 750 watt denilen bilgide FE ekran kartı dikkate alınmış, Asus ise kendi modellerine göre belirlemiş. Zaren FE ile diğer markalarının modelleri arasında hız aşırtma, fan vs farklılıklardan dolayı tüketim artacaktır.
Abicim adam sistemini yazmış. Sistem sadece GPU'dan mı ibaret? Tüm bileşenleri önemli ve en önemlisi de CPU tabii ki. Tabii ki ona göre konuşacağız. 14900K kullansa yetmeyebilir dicektim. 1000 alsın kafa rahat olurdu. Ama 7800x3D ile gerek yok. Ne bu alınganlık? Her yazılana tetiklenecekseniz foruma ara verin lütfen.
Standart kullanıcı Google'a 5080 Review yazacak. Global kanalları güzelce izleyecek. Kendisi de o oyunlara girip bakacak. %99 ihtimalle, CPU darboğazı da yoksa hemen hemen aynı değerleri alacak ve mutlu mutlu kullanacak. Bu kadar zor bir şey değil ki.
FE ile AIB'ler arasında aşırı ocli tepe bir model olmadığı sürece aşırı bir fark oluşmaz sevgili hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 16 Ocak 2025; 15:59:15 > -
7800x3D ile ben de yeteceğini düşünüyorum PSU'nun dandik bir şey olmamak koşuluyla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yani olabilir sonuçta satış yokken girilen fiyatın bir bağlayıcılığı yok belki akıllarınca piyasa yükseltmeye çalışıyorlardır ama ben takip amaçlı paylaşıyorum
Ben 4000 serisinde kendi gözlemlediğime göre yorum yaptım. Aynı sistemde 4080 tuf modeli ile ROG 4080 ov arasında bile tüketim farkı vardı. Kendi sistemimdeki bu gözleme göre yorum yaptım. Ortada bir gerginlik yok ki. Siz geriliyorsunuz. Psu üzerinden de, aida ekranlarımda da güç tüketiminde fark vardı. Asus da bir ortalama tavsiye değer belirlemiş bence, kendi modellerine göre
Aynı sistemi 4090 ile 850w ile kullanmıştım hiçbir sorun olmadı diyelim konuyu noktalayalım.Kullandığım 4090 da suprim x modeliydi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TUF 4080 ile ROG 4080 ikisi de 750w önermiş sitede. Fark elbette olur ama 100 watt fark var diyorsan valla onu da bilemicem. Bu modeller arasındaki fark dolayısıyla PSU yetmeme durumu da olmaz hocam.
https://tr.msi.com/power-supply-calculator bu site üzerinden ekran kartını 4080 ve 4080 super seçerek denedim, sisteme sadece 2 adet ddr 5 ram var diye bir senaryo yaptım. İşlemciyi seçtim, başka hiç bir donanım seçmedim, 738 watt dedi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X