Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (145. sayfa)

5 sn
4.652
Cevap
206
Favori
195.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burdaki çoğu kişi rtx açtığı zaman raw performanstaki çöp grafikilerini DLSS3 FG ile düzeltmiyor muydu. Açın Youtube a bakın DLSS 3 açık kapalı görüntü kalitesini. O yüzden öncelikle raw performans diye gelmeyin. Biliyorum ki hepiniz DLSS 3 ü açıyordunuz ve açıyorsunuz. Şimdi gelelim DLSS 4 e, dün cyberpunk üzerinde DLSS 4 ün gecikme ve FPS değerleri çoğu youtube kanalında yayınlandı. FG ve MFG modunda çalıştırılıp kıyaslandığında (2x vs 4x) gecikme olarak en fazla 2 yada 3 ms fark olduğu gözlemlendi. Bakın daha Reflex 2 bile yok ortada. Bundan böyle hiç bir NVdia serisinde raw performans diye bişey olmayacaktır o yüzden raw performans diyenler ellerindeki kartların turşusunu kurabilirler. 4000 serisi sahipleri almaya gücünüz yetmediği için 5000 serisini karalamayı bıraksınlar önce. 5000 serisi kesinlikle çok iyi bir iş çıkarmıştır ve 4000 serisini ara seri konumuna getirmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rogzoidre kullanıcısına yanıt

5070 Tİ Alman daha iyi olur 4k da 16 gb vram gayette yeterlidir 2 sene önce de aynı muhabbetler vardı ne oldu kaç tane oyun 4k da 16gb vram de zorlandı bir kaç tane optimizasyonu bozuk oyun dışında çatır çatır millet oyununu 4k da oynadı ben dahil şu anda oyun yapımcıları oyun çıkarırken en düşük kartları baz alarak çıkarırlar yani dur 32 gb vram 5090 var sonuna kadar kullanalım deyip ona göre oyun mu çıkaracak adam kaç kişi o parayı ona verecek yada kaç tane oyuncu var pc oyuncusunun yüzde 90 ortalama ekran kartları kullanır nedir 60 yada 70 serisi gibi oyun yapımcıları da bunu bildiği için buna göre optimizasyon eder oyunu öyle çıkartır şu anda yeni çıkacak olan kartlardan 4k için diyorum en alınacak kart 5070 ti olacak AMD'nin yeni seri kartları henüz tam belli olmadığı için onunla alakalı bir şey diyemem ama eski seri olan bir 7900xtx almanı tavsiye etmiyorum.

• silence2008 S kullanıcısına yanıt

50 serisi çok iyi iş çıkartmış demek için hayatında ilk kez yeni GPU serisi lansmanı görmüş ve geçmişi hiç araştırmamış olmak gerek.

iyi iş çıkartmış seri grmek isterseniz GTX 8XXX, GTX 10xx ve RTX 40XX lansmanlarını araştırmanızı tavsiye ederim

malum 4070 TI 3090' ı DLSS ve FG kapalı halde bile tokat manyağı yapmıştı.

siz 40 serisi çıkınca elinizdeki 3090 ın turşusunu kurmadığınız gibi biz elimizde ki kartların turşusunu kurmayacağız merak etmeyin.

yazılarınızdan gördüğüm 40xx serisinin sahip olduğunuz 3090 ı tokatlamış olmasının hezimeti ve üzüntüsü hala içinizde.

elbette yeni gelen seri bir önceki serinin ara seri olmasını sağlar, bu doğal gelişimi hepimiz kabul ediyoruz;

ama yeni gelen serinin çok güçlü olmadığını.

50xx' in elindeki tek kozun MFG olduğu.

5080 ile 4080 arasında sadece % 15 performans farkı olduğunu.

5070 i bırakın 5080 in dahi ancak 4090 performansı yakalayabildiğini

50xx serisinin 60xx öncesi muhtemel yakay zeka sıçraması öncesi ise asıl ara seri olduğunu da siz kabul edin.

ayrıca kişinin bir ürünü eleştirmesi o ürünü maddi olarak alamayacak olduğunu göstermez, ha siz bu durumu 4090 çıktığında yaşadıysanız bilemem.

4090 veya 4080 kullanan birinin benzer parayı yeni nesil için harcayamayacak durumda olduğunu düşünmeniz bakış açınızın darlığını kanıtlıyor.

30xx kullanıcılar için 50xx geçişi çok mantıklıdır, malum elinizde ilk nesil FG dahi yok, fakat 40xx kullanıcıları geçiş yapacaksa on kere düşünerek hareket etmeli.

maalesef Nvidia her nesilde xx80 modellerini yolunmuş tavuğa çevirmeye devam ediyor, 5080 en azından 24 gb gelmeliydi. söylediğimiz bunlar...

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Kibar yorumunuz için teşekkür ederim, doğru olan noktalar olduğu gibi yanlış olan noktalar da var belirtmek isterim. Ben bir 3090 kullanıcısı olarak 3090 a ve 5090 a paramın yetip 4090 a paramın yetmemesi gibi durumun olmadığını belirtmek isterim. Siz şimdi nasıl 5000 serisine geçişin gereksiz olduğunu düşündüyseniz ben de 4000 serisine geçişin anlamsız olduğunu düşündüm. 2 sene önce 4090 zaten çoğu oyun için gereksiz güçlüydü ve 3090 ile tüm işlerimi halledebiliyordum. Bakın aslında siz de burada haklısınız 4090 sahibi bir insan şu an neden 5090 a geçsin ki, bu zaten çok anlamsız. Ama bu size 4090 çok kötü bir kart dememle aynı kapıya çıkıyor. 4090 kötü bir kart değildi 5090 da keza öyle. Benim derdim 5000 serisini almayacak olanların 5000 serisini kötülemesiyle ilgili. 4000 serisi zamanında iyi bir seriydi ama artık eski kaldı 5000 serisi yanında.

• silence2008 S kullanıcısına yanıt

Onun 3090 nı yok ondan öyle yapıyor.NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• Alkımm kullanıcısına yanıt

kral öldü yaşasın yeni kral. 3090 ı at gitsin o neymiş, 4090 ı da at. 5090 yeni kral. Forever 5090.

• Alkımm kullanıcısına yanıt

Eski günler.. çok hevesli idim o zamanlar, O sahibi abimiz burda ise selam olsun ona

Bana bu tip bol kepçeden sallama felan dedi bu arada sistemime ekmek banarsın felan demiştiNVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 16 Ocak 2025; 12:45:54 >

• Bu arada sistemim aşağıdaki gibidir. Kısmet olursa ilk gün gidip 5090 ı alacağım. Bütün benchmark testlerini de paylaşırım ilginizi çekerse

İşlemci: Amd Ryzen 7 9800x3d.
    Anakart: Gigabyte X870E Aourus Elite Wifi.
    Kasa: Corsair Obsidian 1000D.
    Ekran Kartı: Awaiting Nvidia Rtx 5090.
    Monitor: Samsung 32 Odyssey G8 4K 240hz OLED.
    PSU: Corsair AX1600i 1600 watt Titanium.
    Ram: GSkill 32GB TZ5 Royal Neo Silver Ddr5 6000mhz CL28.
    İşlemci Soğutucu: Arctic Liquid Freezer3 420 A-RGB.
    M2 Ssdler: Crucial T700 2 TB DDR5, Samsung 980 Pro 1 TB, Samsung 970 Evo Plus 1 TB
    Kulaklık: Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
    Hoparlör: JBL Quantum Duo
    Koltuk: Aerocool Aero 1 Alpha
    Fanlar: 8 adet Noctua NF- F12, 3 adet Noctua NF-A14, 1 adet NF-A14 industrial PPC 3000 pwm
    UPS: FSP Champ 3K
    Mouse: Razer Deathadder V2
    Klavye: Dandik logitech

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silence2008 -- 16 Ocak 2025; 12:35:12 >
  • 15 yıl üzerine 2 ay önce üst seviye sayılabilecek bir sistem topladım. Buraya ise sırf eski günlerim aklıma geldiği için arada girip bakınıyorum. Çok uzun zamandır da bu bölüme mesaj atmıyordum, işte yeni sistem toplayınca bir daha geleyim dedim. Konu maaşallah almış başını gitmiş. Bilgilendirici mesajları cımbızla çekerek okuyoruz.

Şimdi elimde 4070 ti super var, ama görüyorum ki çöp olmuş. Hemen en yakın çöplüğe bırakacağım, kazıklanmışım haberim yokmuş. Yazık paracıklarıma.

Forum imzama hemen yeni sistemi de yazayım. Yoksa buraya direk mesaj olarak mı yazsaydım! Ergen olmadığımı da yazmalı mıyım acaba bilemedim. Donanımhaber yine şaşırtmadı. Neyse artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 16 Ocak 2025; 12:38:33 >
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.