Burası nvidia destek sayfası veya nvidia resmi haber sitesi değil ki kimsenin bilmediği konuları paylaşabilsinler. İnsanlar düşündüklerini, beklentilerini, hayallerini, tecrübelerini vs. yazıyor. Bence herhangi bir 5080 en iyi tercih olacaktır ama bütçe meselesi elbette. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (155. sayfa)
-
-
firmalar genelde çamura yatma yoluna gitiği için uğraştığın ile kalırsın gibi :D
-
Subjektif bir polemiğe girmek istemiyorum. Görünen ispat istemez.
Ayrıca tercih konusunda fayda maliyet analizi yapamadığınızı görüyorum. 5080 her türlü yanlış seçenek; 5000 serisini bekleyip 5070ti yerine gidip 5070 almak fayda maliyet analizine göre eksi yazar. Aynı şekilde 5080 bekleyen de 5090 almaması fayda maliyet analizine göre eksi yazar. Tabi parayı mesele etmeyen için elbette her türlü seçenek artı yazar. Sonuçta onun için en önemli etken psikolojik tatmindir. Gerci 5000 serisi diye 8 ramlı 5060 bekleyen de var. Bu kişi zerre fayda maliyet analizi yapabilir mi? Sonuçta toplam marjinal faydaya bakar insan diye düşünmek her zaman doğru değildir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5070 ile ti olanı arasında ne kadar fiyat farkı olacak hocam?
30 bin civarı bütçe ile neden 5070 mantıksız olsun misal?
Arkadaşlar 5600x 3060ti kullanıyorum.
yeni nesil5070 veya 5070ti alsam cok darbogaz yasar mıyım acaba?
3a oyunlar ve cs gibi oyunlar oynuyorum genelde.
1440p kullanıyorum
Ortalama 10 bin TL fiyat farkı olur. Kart üreticilerinin fiyat politikaları da farklı olabilir
Mesele sadece fiyat değil. İster 30 olsun ister 20 bin olsun. Önemli olan bir alt bir üst seviye ürün ile karşılaştırma yaparak fayda maliyet analizidir. 5070 almak mantıksızdır demedim. Mesela sadece 5000 serisi kart almaksa 5070 niye mantıksız olsun. Ama tercih kıyas yaparak karar vermekse karşılaştırma yaparsan mantıksızlığı anlayabilirsin. Özellikleri karşılaştırma yaparak mantıklı olup olmadığına karar ver.
Firebal mı hmmm yabancı gelmedi :)
-
laptop alma sürecindeyim fakat acelem yok 4060 düşünüyorum ama tamamen sorunsuz model yok gibi 5050-5060 sizce nasıl olur beklemeye değermi 5070 8 gb ile gelicek gibi kesinlikle değeceğini düşünmüyorum zaten
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 18 Ocak 2025; 21:40:56 > -
12gb görünüyor 5070 hocam. Ti da 16gb
5070ti lansman günü belli oldumu
-
Hocam bu bilginin kaynağı nedir acaba? Bir de ülke genelindeki tüm vatanlar için mi geçerli olacak?
Lansman fiyattan 5080 almak istiyorum, normalde pc başında sayfa yenileyecektim ama direkt fiziksel olarak lansman fiyatına almak mümkünse mesai sonrası bi sandalye çeker otururum ben de akşamamkadar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bence hemen atın sandalyeyi az önce 40 tan fazla sandalye vardı elmadağ Vatan’ın önünde..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
%99.99 o şekilde bekleyenler büyük ihtimal alıp hemen üstüne bi 5-10k koyarak satma derdinde olanlar :D
bilmedikleri bişey var piyasada 4000 seri stok yok yani 5000 seri baya bi toplu stok gelecek bu sefer demek oluyor bu.
önceki seride olduğu gibi çıkış fiyatı ile sonraki fiyatı arasında pek fark olacağını zanetmiyorum. fiyat yüksek gelecek öyle gider.
-
Hocam güzel trollüyorsun valla hellal:) mavi sandalye var benimde 2. Sırada 6 ocakta koymuştum onuda gördün mü:)
5700x3D alırsan biraz daha iyi olur tabii ki. 5600x ile bir miktar cpu limite takılabilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X